Rośnie liczba członków europejskiego Dziedzictwa Kulinarnego

2012-02-14, 16:53:19

O dwóch nowych członków powiększyła się sieć europejskiego Dziedzictwa Kulinarnego w województwie zachodniopomorskim. Są to: Restauracja szczecińskiego Park Hotel oraz pasieka Medus z Barlinka – czytamy w Gazecie Wyborczej.

Województwo zachodniopomorskie dołączyło do tej europejskiej sieci promującej regionalną żywność w ubiegłym roku.

Członkami działającej od 1995 r. sieci Dziedzictwa Kulinarnego są regiony różnych krajów (na ogół z Europy Północnej). Regionalne sieci są zrzeszeniem przedsiębiorców. O członkostwo w nim mogą ubiegać się nie tylko producenci surowców w rolnictwie, ogrodnictwie i rybactwie, ale również przetwórcy żywności, restauracje, punkty gastronomiczne i hotele.

Firmy wpisane do sieci mogą bezpłatnie reklamować się w regionalnych folderach promocyjnych, a także uczestniczyć w regionalnych imprezach promocyjnych. ##

Park Hotel w Szczecinie to butikowy, czterogwiazdkowy hotel znajdujący się w centrum Szczecina. Unikalny styl i kameralne wnętrza przygotowane są specjalnie dla ludzi biznesu.

Obsługę gastronomiczną zapewnia restauracja przygotowująca potrawy w oparciu o tradycje kulinarne regionu i innych międzynarodowych kuchni. Jej szefem jest  Mariusz Siwak, wybitny znawca smaków i aromatów, uczestnik Kulinarnych Mistrzostw Świata. Kuchnia zdobyła szereg wyróżnień w konkursach kulinarnych na całym świecie.


Źródło: Gazeta Wyborcza - 13.02.2012



www.hotelinfo24.pl