Restauracja Best Western Premier z rekomendacją Gesslera

2012-03-01, 17:34:46

Pierwsza w województwie śląskim restauracja uzyskała rekomendację znanego restauratora Adama Gesslera. Wyróżnienie to spotkało restaurację hotelu Best Western Premier w Katowicach – informuje Gazeta Wyborcza

O uzyskaniu rekomendacji, oprócz wysokiej jakości serwowanego jedzenia zdecydowała obsługa i oryginalne podejście do gości. Zasady obsługi gościa podane zostały na odwrocie menu. Lista tych zasad stworzona została właśnie przez Adama Gesslera, który zawarł w niej wszystko to, co jego zdaniem, jest w gastronomii najważniejsze. I nie są to jakieś dziwaczne wymysły, ale oczywistości, które jednak nie zawsze w lokalach gastronomicznych są normą.

Rekomendacja nie jest dana raz na zawsze. - Umawiam się z osobami, które przychodzą do restauracji, że jeśli coś rażąco odbiega od opisanych standardów mają do mnie zadzwonić - mówi Adam Gessler. Na odwrocie menu jest podany numer telefonu - jeśli Gessler otrzyma 10 skarg na restaurację, ta utraci jego rekomendację. ##

W restauracji obowiązuje zasada przygotowywania dań indywidualnie dla każdego gościa, który może negocjować wszelkie smaki, sposób wysmażenia lub zażyczyć sobie przygotowania potrawy na sposób wegetariański. Ponadto można pytać o przepis i wszelkie tajemnice związane z przyrządzaniem danej potrawy. Co więcej, można nawet poprosić o przygotowanie dania, którego nie ma w karcie - jeśli kucharz z dostępnych produktów może je przyrządzić.

Restauracja w hotelu Best Wester Premier w Katowicach czynna jest od godziny siódmej rano do dwudziestej trzeciej wieczorem.


Źródło: Gazeta Wyborcza – 29.02.2012



www.hotelinfo24.pl