S³oneczny M³yn w Bydgoszczy gospodarzem konkursu kulinarnego

2012-04-17, 18:17:46

Hotel S³oneczny M³yn w Bydgoszczy go¶ci³ uczestników zmagañ kulinarnych w miêdzynarodowej obsadzie. Zaszczytne drugie miejsce zajê³a polska ekipa z hotelu Best Western Symfonia z Osjakowa.

Najlepsze dwuosobowe dru¿yny z kraju i Europy spotka³y siê w bydgoskim hotelu S³oneczny M³yn, aby zaprezentowaæ swoje umiejêtno¶ci kulinarne w pierwszym Miêdzynarodowym Konkursie Kulinarnym Trendy Chef. Wszyscy uczestnicy w³±cznie z nagrodzonymi zespo³ami s± niew±tpliwie profesjonalistami najwy¿szej klasy, a czêsto wrêcz artystami w swoim fachu, co udowodnili w Bydgoszczy.

W konkursie wystartowa³o dwana¶cie dru¿yn, które zaprezentowa³y swoje oryginalne pomys³y na przygotowanie np. ¿abnicy, gêsi, ryb i w±tróbek. ##

- Najczê¶ciej przygotowujê owoce morza, pod ka¿d± postaci±. Ale ju¿ od dawna spe³niam te¿ zachcianki klientów. Przychodz±, maj± ochotê na co¶ spoza naszego menu, wiêc je¶li tylko mam potrzebne produkty w kuchni, podajê to o czym marz± - mówi Jacek Bzdzikot, kucharz z Hyatt Hotel w Warszawie, bior±cy udzia³ w konkursie. - Tutaj mamy gêsinê. Trudne miêso. Trzeba nad nim popracowaæ. Ale du¿o æwiczyli¶my, wiêc mam nadziejê, ¿e bêdzie smacznie.

Pierwsze miejsce przyznano szefom kuchni Compass Group z Dublina, drugie mistrzom z Hotel Best Western Symfonia z miejscowo¶ci Osjaków, trzecie CCCaters & Restaurant w Szwecji.


¬ród³o: Gazeta Wyborcza - 15.04.2012



www.hotelinfo24.pl