Ostrołęka: Restauracja Miodowa z hotelu Korona w Krukach nagrodzona

2012-04-24, 17:18:10

Kucharze z hotelu Korona w Krukach nagrodzeni zostali w konkursie kulinarnym w Mikołajkach podczas targów Gastro-Hotel. Konkurs odbył się 18 kwietnia – informuje Tygodnik Ostrołęcki

Nagrodzona drużyna z hotelu Korona wystąpiła w składzie: Paulina Godziębiewska i Arkadiusz Graczyk. W konkursie z cyklu Kulinarna Uczta z Markiem Widomskim przyznano im II miejsce za przygotowanie 4 dań opartych na kuchni teksańsko-meksykańskiej: sałatki, przystawki ciepłej, dania głównego oraz deseru – w ciągu 1,5 godziny.

Sam smak potrawy to nie wszystko. Jury oceniało także pozostałe elementy sztuki kulinarnej, czyli wygląd i sposób podania oraz to, jak danie wpisuje się w formułę dań serwowanych w pubach, czy też barach. Konkurs odbywał się z udziałem publiczności.

Kucharze z Ostrołęki przygotowali: muszle taco z czerwoną fasolą, mus z łososia z pikantnymi sałatami z owocową nutą, kurczaka z pastą achiote w trio z salsą z mango i avocado z dodatkiem chrupkiej tortilli oraz gorącą czekoladę po meksykańsku z tortillą na słodko. Ekipa trzygwiazdkowego Hotelu Korona, dzięki przyznanej nagrodzie otrzymała też nominację do finału Kulinarnej Uczty Gastro-Hotel, który odbędzie się w maju w Zakopanem. ##

Hotel Korona to nowoczesny obiekt usytuowany w Puszczy Kurpiowskiej. Hotel jest idealnym miejscem na wypoczynek dla całej rodziny. Do dyspozycji gości oddano 43 pokoje, restaurację, bar, nowoczesne sale konferencyjne, ekskluzywny kompleks spa oraz wszelkie inne atrakcje realizowane na specjalne życzenie gości.


Źródło: Tygodnik Ostrołęcki - 23.04.2012



www.hotelinfo24.pl