Kuchnia australijska w Hotelu Adalbertus w Gnieznie

2012-06-17, 12:50:48

Sieć hoteli Pietrak już po raż szósty organizuje cykl imprez Wakacyjne Podróże Kulinarne Dookoła Świata. Tym razem, w piątek 15 czerwca 2012 w gościnnych progach Hotelu Adalbertus w Gnieźnie odbył się pokaz kuchni australijskiej

W ogrodach Hotelu Adalbertus mieszczących się niedaleko Kurii Metropolitalnej można było spróbować miedzy innymi: ceviche z barramundi, sałatki z grillowanym kangurem w melonie z limonkowo-ziołowym vinaigrette, stek z krokodyla z bazyliowym pesto i soczystym mango

Spotkanie z kuchnią australijską rozpoczęła Izabela Nawrocka, szef działu marketingu sieci Hoteli Pietrak.- Za kilka dni rozpoczynamy astronomiczne lato, a my dzisiaj w ogrodach Hotelu Adalbertus mogliśmy poczuć smak wakacji, ponieważ rozpoczęliśmy szósty cykl „Podróży Kulinarnych Dookoła Świata”. Dzisiaj mamy możliwość skosztowania kuchni australijskiej, a przyświeca nam zawsze jeden cel. Jest nim dobra zabawa przy wyśmienitym poczęstunku oraz tworzenie nowej karty menu, w której to decydujący głos w doborze potraw będą mieli państwo.

Raz w miesiącu, przez całe lato, w piątkowe popołudnie, w ogrodach Hotelu Adalbertus, mieszczącym się na terenie Kurii Metropolitalnej, w samym centrum starego miasta, naprzeciw Katedry, zaproszeni Goście będą mieli okazję obserwować, jak powstają dania z różnych zakątków świata, a następnie ocenić je pod względem smaku. ##

Harmonogram pokazów obejmuje, oprócz spotkania z kuchnią australijską, które już się odbyło, także prezentację kuchni góralskiej (27 lipca) i kuchni francuskiej (31 sierpnia). Podczas każdego z pokazów, kucharze zaprezentują 4-5 przystawek, 2 zupy, 4-5 dań głównych oraz 2 desery, a wszystkie potrawy będą degustowane podczas spotkania.

W skład sieci hoteli Pietrak wchodzą: hotele czterogwiazdkowe - Hotel Gniezno PUB i Hotel Wągrowiec, trzygwiazdkowe - Hotel Trzemeszno i Hotel Adalbertus oraz Pałac Balcerowo.


Źródło: Informacje Lokalne; Radio Gniezno Plus – 16.06.2012



www.hotelinfo24.pl