Targi Gastronomiczne w Jarosławcu

2012-08-21, 22:03:49

4 września 2012 odbędą się pierwsze targi gastronomiczne w hotelu Albatros SPA & SKI. Podczas imprezy prezentowane będą nowości rynkowe - przede wszystkim urządzenia stanowiące wyposażenie lokali gastronomicznych i kuchni hotelowych, akcesoria gastronomiczne oraz produkty spożywcze dla gastronomii.

Spotkanie w Jarosławcu ma na celu konsolidację środowiska hotelarsko-gastronomicznego, wymianę doświadczeń po zakończonym sezonie letnim 2012.

Zwiedzający będą mieli zatem okazję zapoznać się z trendami gotowania dla letników przyjeżdzających nad Bałtyk.

Szef kuchni hotelu Albatros SPA & SKI Artur Żbikowski tajniki gotowania – m.in. pokaz kuchni tajskiej i kuchni fusion.##

„Kuchnia fusion to kuchnia wyobraźni, łączymy tradycyjne kuchnie różnych krajów tak by smaki do siebie pasowały. Smakowite wariacje pozwalają nam na poznanie nowych smaków dobrze znanych dań czyli np. zupa pomidorowa z mleczkiem kokosowym zamiast śmietany. ”

Oferta gastronomiczna hoteli i ośrodków wczasowych jest bardzo bogata ale jednocześnie bardzo podobna, na targach będzie można się dowiedzieć jak wyróżnić swoja kuchnię na tle lokalnej konferencji.  

Możliwość zdobycia praktycznej wiedzy to nie jedyny powód dla którego warto odwiedzić targi gastronomiczne w Jarosławcu. Zwieńczeniem targów będzie impreza charytatywna dla Domu Dziecka z Darłowa. Dzieci wraz z szefami kuchni będą wspólnie gotować swoje ulubione potrawy.

Program spotkania, wtorek 4.09.2012
1) Targi gastronomiczne ( wystawa sprzętu gastro i produktów dla gastronomii)
2) Live cooking czyli pieczenie i gotowanie w niskich temperaturach
3) Pokaz kuchni tajskiej i kuchni fusion
4) „Zdrowe odżywianie na wczasach i na co dzień”



www.hotelinfo24.pl