Finał Podróży Kulinarnych Dookoła Świata sieci Hoteli Pietrak

2012-09-02, 12:56:12

Wraz z zakończeniem wakacji dobiegł również końca cykl realizowanych przez sieć hoteli Pietrak, imprez sygnowanych – Podróże Kulinarne Dookoła Świata. Niestety ze względu na pogodę imprezę z ogrodów Hotelu Adalbertus, trzeba było przenieść do Hotelu Pietrak w Gnieźnie. Tam też odbył się pokaz specjałów kuchni francuskiej, który został zaprezentowany na koniec cyklu – podaje portal Informacje Lokalne

Pokaz rozpoczął się od krótkiego recitalu Anny Marii Kubów. Młoda wokalistka o pięknym głosie, rozpoczęła swój występ piosenką „For Me, Formidable” z repertuaru Charlesa Aznavoura.

- Dzisiaj frekwencja dopisała i możemy prezentować typową kuchnię francuską. Na spotkanie zaprosiliśmy specjalnych gości z Francji, z różnych regionów, aby móc pokazać te różnice kulinarne. Francja to nie tylko żabie udka i ślimaki, ale również naleśniki, sery i wina – mówiła w trakcie imprezy Izabela Nawrocka, szef działu marketingu sieci Hoteli Pietrak. ##

Pokaz gotowania „na żywo” zaprezentowali: Wojciech Gubański, szef kuchni restauracji Sieci Hoteli Pietrak oraz Tomasz Grabski, doradca kulinarny Unilever Food Solutions. Tym razem zaproponowano: kaczkę w pomarańczach oraz coquille de Saint-Jacques, czyli małże św. Jakuba.

Organizatorzy cyklu zapewnili, że dołożą wszelkich starań, aby spotkania kulinarne mogły odbyć się znów za rok.


Źródło: Informacje Lokalne.pl – 01.09.2012



www.hotelinfo24.pl