Bryza Resort & SPA: Coś dla oka i podniebienia…, czyli gotowanie na żywo

2012-09-05, 22:22:38

Odkrywanie nowych smaków i aromatów oraz wspólne gotowanie w gronie znajomych to coraz popularniejszy sposób na spędzanie wolnego czasu z rodziną, przyjaciółmi czy bliską osobą. Hotel Bryza w Juracie oprócz odświeżonej oferty gastronomicznej przygotował również niespodziankę w postaci cotygodniowych pokazów kulinarnych z samym Szefem Kuchni.  

Niespotykane aromaty, kuszące zapachy i nieziemskie doznania smakowe… Sympatycy poznawania oryginalnych przepisów kulinarnych a także testowania niestandardowych rozwiązań w kuchni będą mieli niepowtarzalną okazję wziąć udział w live cooking z Szefem Kuchni. Kulinarne show organizowane będzie dla gości hotelu w każdą sobotę od września do listopada. Miłośnicy zdrowego odżywania i menu wellness również znajdą coś dla siebie. Cykl podróży kulinarnych połączonych z lunchem rozpocznie się już w najbliższą sobotę 8 września. „Inaugurujące live cooking będzie bogate w owocowe smaki i aromaty oraz ciekawe połączenia smakowe przywołujące jeszcze na myśl wakacyjne wspomnienia” - zdradza Szef Kuchni Hotelu Bryza Andrzej Bałdyga. „Goście będą mieli okazję spróbować sałatki z arbuzem, miętą, oliwkami karmelizowanymi i serem kozim a na danie główne przygotujemy halibuta sous- vide w aromacie kawy i pieprzu pomarańczowego z sosem z langustynek i warzywami z imbirem w stylu orientalnym” - dodaje. ##

Podczas każdego pokazu, będącego uatrakcyjnieniem sobotniego lunchu, szefowie kuchni będą szczegółowo omawiać każdy przepis oraz doradzać w kwestii podawania dań a także służyć pomocą  w przypadku dodatkowych pytań.

Andrzej Bałdyga to doceniany przez gości Szef Kuchni Hotelu Bryza w Juracie, propagator nowoczesnej, kreatywnej i wyrafinowanej kuchni polskiej. Popularyzuje kulinarny trend łączenia smaków i eksperymentowania w kuchni najlepiej w gronie znajomych. Jest członkiem Klubu Szefów Kuchni, elitarnej organizacji zrzeszającej najlepszych szefów kuchni w Polsce. Jego specjalnością są wykwintne potrawy z ryb i owoców morza bazujące na nowoczesnej kuchni regionalnej i lekkim śródziemnomorskim menu w stylu Wellness.

Kulinarna jesień w Hotelu Bryza poza niespodzianką w postaci sobotnich pokazów gotowania z Szefem Kuchni oferować będzie pakiet pełnego wyżywienia z lunchem w specjalnej cenie (55,00 zł/os) oraz wykwintną 4-setową kolacją (70,00 zł/os).

Źródło: Hotel Bryza Resort & SPA - 5.09.2012



www.hotelinfo24.pl