Świąteczne menu zmienia się nie tylko na stołach Polaków

2012-11-20, 22:19:28

Maciej Majewski, szef kuchni hotelu Sofitel Warsaw Victoria, na tegoroczne Boże Narodzenie proponuje swoim gościom nowe ciekawe kompozycje smakowe. Oferta kulinarna hotelu, w wysublimowany sposób przeplatająca tradycję z nowoczesnością, skierowana jest zarówno do klientów indywidualnych, jak i małych i dużych firm.

Propozycja świątecznego lunchu powstała z myślą o małych grupach lub departamentach, które chcą w kameralnym gronie uczcić święta i koniec roku. Dla nich szef kuchni proponuje między innymi tatara z pstrąga, domowe pierogi z kapustą i grzybami, a na deser mus czekoladowy z wiśniami lub tartę śliwkową.

Na uroczyste wigilijne przyjęcia dla większych grup hotel proponuje menu w formie bufetu. W nim także nowe trendy kulinarne łączą się z tradycją, owocując daniami takimi jak rolada  z karpia z migdałami, mięsa pieczone z sosem Ravigot lub polędwica wołowa z szalotkowym confit.##

Dla osób, które zamiast kulinarnym wyzwaniom wymagającej kuchni wigilijnej wolą oddać się szaleństwu świątecznych zakupów, hotel poleca dania na wynos, m.in. śledzia w oleju lnianym z cebulą i rodzynkami, kapustę z grzybami leśnymi lub tradycyjnego makowca. Sofitel Warsaw Victoria oferuje również organizację przyjęcia świątecznego w biurze klienta.

Osoby, które podczas Bożego Narodzenia lub Nowego Roku planują wizytę w stolicy, Maciej Majewski zaprasza do restauracji Le Restaurant.  W karcie obok standardowego menu znajdą się świąteczne potrawy skomponowane w eleganckie zestawy serwowane. Wśród dań goście znajdą między innymi macchiato z czerwonego barszczu, pierś perliczki z kasztanowym purée i filet z lotty w szynce parmeńskiej.

Kameralna LE RESTAURANT uchodzi za jedną z najlepszych w Warszawie. Maciej Majewski tworzy swoją unikatową „cuisine d’auteur” poprzez niezwykłe połączenie najlepszych lokalnych produktów z tradycją kuchni francuskiej.

Źródło: Commfort PR - 20.11.2012



www.hotelinfo24.pl