Projekt Kucharz Nadwiślański dla młodych adeptów gastronomii i hotelarstwa

2012-11-25, 12:37:53

Do końca sierpnia 2013 potrwa projekt Kucharz Nadwiślański zorganizowany przez Fundację Pokolenia. Szansę na skorzystanie z jego dobrodziejstw mają młodzi ludzie, uczniowie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Gniewie i Zespołu Szkół Ekonomicznych w Tczewie – czytamy w Dzienniku Bałtyckim

Osoby uczestniczące w projekcie będą miały możliwość poznania technik obsługi klienta, komunikacji interpersonalnej, zarządzania personelem, marketingu oraz sprzedaży usług gastronomicznych i hotelarskich. Koszt zorganizowania projektu wynosić będzie 400 tysięcy złotych. Kucharz Nadwiślański jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego.

Warto się przykładać do opanowywania przekazywanej przez prowadzących, praktycznej wiedzy, bowiem 16 najlepszych uczestników projektu, odbędzie miesięczne płatne staże zawodowe u pracodawców z branży gastronomicznej. ##

- Projekt właśnie startuje. Jego plusem jest możliwość zdobycia także typowo praktycznej wiedzy na kursie kelnerskim, baristycznym czy kucharskim. Będzie też nauka języka angielskiego, ale konkretnie przystosowana do takiej właśnie branży - powiedział Kuba Jędruch z Fundacji Pokolenia.

Na fachową kadrę oczekują przedsiębiorcy z branży, którzy potrzebują specjalistów w zakresie sprzedaży i obsługi klienta.


Źródło: Dziennik Bałtycki – 19.11.2012


www.hotelinfo24.pl