Kielecki Qubus oferuje energetyczne dania na zimę

2013-01-03, 19:40:32

Restauracja kieleckiego hotelu, znanej sieci Qubus, zaproponowała w swoim menu energetyczne potrawy na sezon zimowy 2012/2013 roku. Nowości pojawiły się w jadłospisie restauracji Ogień już 18 grudnia – donosi Echo Dnia.eu

- Na zimową porę przygotowaliśmy oryginalne i rozgrzewające menu. Od połowy grudnia zmienia się sezonowe menu. A znalazły się w nim oryginalne przysmaki – powiedział Michał Markowicz, szef kuchni restauracji Ogień. – Zachęcamy wszystkich mieszkańców regionu do spróbowania tego, co przygotowaliśmy na najbliższe miesiące.

Czego mogą się spodziewać klienci hotelowej restauracji Ogień? W menu znajdą się między innymi: wykwintny krupnik z kaszy jęczmiennej z suszonymi borowikami i żołądkami drobiowymi, półgęsek duszony w pomarańczach i świeżym imbirze, podany z pieczoną gruszką i polentą z aromatem tymianku czy polędwica z dzika, serwowana na borowikach duszonych w białym wytrawnym winie i posypana świeżo siekanym koprem. ##

Qubus Hotel Kielce to nowoczesny, czterogwiazdkowy obiekt położony w centrum miasta. W jego wnętrzach znajduje się 90 klimatyzowanych pokoi jedno i dwuosobowych, wyposażonych m.in. w TV Sat, mini bar oraz dostęp do szybkiego internetu. W hotelu znajdują się również pokoje o podwyższonym standardzie (Junior Suite) oraz apartamenty.


Źródło: Echo Dnia.eu – 02.01.2013



www.hotelinfo24.pl