Morskie podróże kulinarne z Szefem Kuchni Andrzejem Bałdygą w Hotelu Bryza Resort & SPA

2013-01-22, 22:09:19

Zimowe weekendy to idealny czas na wspólne gotowanie w gronie znajomych lub z rodziną. „Od Bałtyku po Mazury”, czyli odkrywanie nowych smaków i aromatów będzie mottem przewodnim najbliższego weekendu w Hotelu Bryza w Juracie. Poza warsztatami kulinarnymi z degustacją potraw na gości czekać będą konsultacje z dietetykiem i kosmetyczką na temat zimowej diety i pielęgnacji, poranny Nordic Walking, promocje SPA z koktajlem kolagenowym gratis a także .... wieczór taneczny z muzyką lat 70. i 80-siątych.

Podróże kulinarne „Od Bałtyku po Mazury” to nie tylko niespotykane aromaty, kuszące zapachy i nieziemskie doznania smakowe, ale również garść cennej wiedzy kulinarnej i porad dietetycznych. Z racji sentymentu zarówno do morza jak i jezior, Szef Kuchni skomponował specjalne menu na sobotnie warsztaty kulinarne połączone obowiązkowo z degustacją przyrządzonych potraw. „Goście będą mieli okazję spróbować tatara. Tym razem jednak głównej roli w daniu nie będzie odgrywać łosoś ale świeża mazurska troć wędzona. Jako danie główne przyrządzona zostanie kaczka z pieczonymi gruszkami z sosem malinowym a na deser przygotujemy wspólnie z gośćmi sorbet z jagód z rozmarynem- zdradza Szef Kuchni Hotelu Bryza Andrzej Bałdyga. Kulinarne atrakcje dopełnią indywidualne konsultacje z wykwalifikowaną dietetyczką Wiolettą Wnętrzak, która doradzi jak komponować swoją dietę zimą, aby cieszyć się zdrowiem, urodą i energią. „Jednym słowem nie lada gratka dla miłośników zdrowego odżywania a także wszystkich, którzy chcieliby poznać tajniki życia w stylu Wellness”- dodaje Szef Kuchni. Podczas pokazu Szef kuchni będzie szczegółowo omawiać każdy przepis oraz doradzać w kwestii podawania dań a także służyć pomocą  w przypadku dodatkowych pytań.##

Andrzej Bałdyga to doceniany przez gości Szef Kuchni Hotelu Bryza w Juracie, propagator nowoczesnej, kreatywnej i wyrafinowanej kuchni polskiej. Popularyzuje kulinarny trend łączenia smaków i eksperymentowania w kuchni najlepiej w gronie znajomych. Jego specjalnością są wykwintne potrawy z ryb i owoców morza bazujące na nowoczesnej kuchni regionalnej i lekkim śródziemnomorskim menu w stylu Wellness. Za zasługi w edukacji kulinarnej i popularyzacji nowoczesnego menu został odznaczony orderem Ministra Edukacji Narodowej w 2012 r.

Sobotnie podróże kulinarne i konsultacje z dietetyczką dopełnią również konsultacje z kosmetyczką w SPA na temat zimowej pielęgnacji skóry twarzy i ciała oraz poranny Nordic Walking. Dla wszystkich gości SPA Hotel Bryza zaproponuje specjalne promocje na zabiegi i masaże. Ponadto każdy gość do zabiegu otrzyma koktajl kolagenowy gratis. Niesamowitą dawkę muzycznej energii zapewni piątkowy wieczór taneczny w kawiarni w klimacie lat 70. i 80-siątych a w sobotę koncert fortepianowy pełen muzycznych uniesień.

Źródło: Hotel Bryza Resort & SPA - 22.01.2013


www.hotelinfo24.pl