Środa 15 Sierpień 2018

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Nowy użytkownik »

Przypomnij hasło »

Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Re-otwarcie hali Makro w Opolu

Hala Makro w Opolu została poddana przebudowie w ramach długofalowej strategii dostosowania formatów do potrzeb lokalnych rynków. Obiekt zyskał m.in. unowocześniony układ stoisk, większą przestrzeń ekspozycyjną oraz... więcej»

Sfinks otwiera dwie nowe restauracje

W Mińsku Mazowieckim zostały otwarte dwie restauracje w ramach sieci Sfinks Polska - Sphinx oraz Fabryka Pizzy. Lokale działają w nowo powstałej Galerii Emma przy ul. Kościuszki 1 i są pierwszymi restauracjami tych... więcej»

Restauracja Cesarska jedną ze 100 najlepszych restauracji w Polsce!

Restauracja Cesarska w Hotelu Diament Arsenal Palace w Chorzowie została uznana za jedną ze stu najlepszych restauracji w Polsce przez Poland 100 Best Restaurants.W Restauracji Cesarskiej Goście mogą zasmakować... więcej»

Maksymalne noty dla Miodu Pół na Pół

Jednym z produktów nagrodzonych podczas kwietniowej atestacji żywności jest Miód pół na pół. Propozycja ta zdobyła maksymalne noty (same „10”) za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny, dlatego też... więcej»

Już 28 maja Międzynarodowy Dzień Burgera. Poznaj jego historię!

28 maja wielbiciele hamburgerów powinni tłumnie ruszyć i świętować Międzynarodowy Dzień Burgera. Niezależnie od tego czy wybieracie wersję mniej lub bardziej wysmażoną, z sieciówek czy ekskluzywnych restauracji, to... więcej»

Nowa restauracja Mavericks w centrum Krakowa

Mavericks Cracow jest połączeniem kalifornijskiego luzu, kreatywnej kuchni i kultury wspólnego ucztowania. Restauracja zlokalizowana w samym centrum Krakowa zaprasza już od 30 maja 2018 r. „Ciesz się... więcej»

Gitary roztrzaskane - Hard Rock Cafe we Wrocławiu oficjalnie otwarte!

Chociaż pierwsi goście pojawili się we wrocławskim Hard Rock Cafe już w marcu, to uroczysty Grand Opening odbył się 21 maja. Nie zabrakło tradycyjnego roztrzaskiwania gitar, w którym udział wzięła m.in.... więcej»

Makro z Polskimi Skarbami Kulinarnymi na Food Service Summit 2018

Sieć hurtowni Makro Polska była partnerem głównym 5. edycji Food Service Summit. Firma przybliżyła uczestnikom nowy program Polskie Skarby Kulinarne i zaprosiła do degustacji historycznych dań w nowoczesnej... więcej»

Zakończył się wspaniały wyścig sponsorowany m.in. przez Cisowiankę

Legendarne wydarzenia sportowe, święto włoskiego docle vita, najpiękniejszy wyścig świata! To tylko niektóre z określeń, którymi opisuje się Mille Miglia. Tegoroczna, 91 edycja rajdu 1000 mil przeszła właśnie do... więcej»

50. urodziny marki BOBO FRUT

Nie ma chyba Polaka, który nie zna smaku soków i nektarów dla najmłodszych BOBO FRUT. Marka świętuje właśnie 50 lat istnienia i zdradza kilka pysznych tajemnic.Historia soków BOBO FRUTPierwsza butelka soku BOBO... więcej»

Cykoria na trzy sposoby

Jest jednym ze składników diety śródziemnomorskiej. Dawniej była traktowana jako roślina magiczna: obawy zabobonnego społeczeństwa potęgował fakt, iż rośnie w ciemności. Lęk ten jest do dziś obecny w potocznym języku.... więcej»

„Na chłopskim targu”, czyli nowości w Chłopskim Jadle

Chłopskie Jadło, sieć restauracji należących do Sfinks Polska, wprowadziła ofertę nowości „Na chłopskim targu”. Są to propozycje dwóch lekkich zestawów obiadowych i napojów, a wśród nich: zupa szczawiowa,... więcej»

Nestle z produktami zawierającymi więcej owoców, warzyw i ziaren

Firma Nestlé rozpoczyna wprowadzanie innowacji do swojej oferty produktowej. Pojawią się w niej nowości zawierające więcej owoców, warzyw i ziaren. Jednocześnie zredukowana zostanie zawartość cukru, soli i... więcej»

Najlepsze wina w kolekcji Emirates Vintage Collection

Linie Emirates wprowadziły Emirates Vintage Collection – ofertę wybornych win ze swojej piwniczki w Burgundii przechowywanych w niej nawet 15 lat. W tym roku pojawią się cztery rodzaje ekskluzywnych win: ... więcej»

Bociany, łabędzie i minogi, czyli co jedzono w dawnej Polsce?

Współczesna kuchnia polska jest zdecydowanie uboższa przykładowo od tej z XVII i XVIII w. Wówczas, chociaż jadano mniej, spożywano produkty różnorodniejsze. Niczym wielce niezwykłym nie było np. zjedzenie bociana czy... więcej»

Gastro Meeting - obowiązkowy event dla branży gastronomicznej

Już 29 maja odbędzie się wydarzenie, na które czeka cała branża HoReCa! Tego dnia w warszawskim hotelu DoubleTree by Hilton spotkają się restauratorzy z całej Polski, którzy będą wymieniać się wiedzą,... więcej»

Producenci wody i napojów „Działają z imPETem!”

Czterech producentów wody i napojów: Coca-Cola HBC Polska Sp. z o.o., Nestlé Polska S.A. Oddział Nestlé Waters, Pepsi-Cola General Bottlers Poland Sp. z o.o. oraz Żywiec Zdrój S.A. rozpoczęło pionierski projekt... więcej»

Kulinarne perełki na Pikniku nad Odrą

Setki wystawców, tłumy odwiedzających każdego roku – to z pewnością świadczy o tym, że Piknik nad Odrą jest największa imprezą kulinarno-turystyczną w regionie. I tym razem nie zabrakło na niej... więcej»

Cisowianka oficjalną wodą Tour de Pologne - Narodowy Wyścig Niepodległości

Najbardziej znany na świecie polski wyścig kolarski Tour de Pologne UCI World Tour oraz najpopularniejsza marka wody mineralnej w Polsce kontynuują współpracę w roku setnej rocznicy odzyskania przez Polskę... więcej»

Restauracje Sphinx z nową ofertą na lunch

Restauracje Sphinx, sieci należącej do Sfinks Polska, wprowadzają nowe Lunch Menu. W ramach oferty na klientów czekają zestawy obejmujące zupę, danie główne do wyboru oraz napój - już za 20 zł. Dla osób posiadających... więcej»

KIT KAT Ruby – pierwszy na świecie baton z czekoladą rubinową od Nestle

Nowy KIT KAT Ruby to pierwszy na świecie baton w odkrytej ponad pół roku temu, nowej czekoladzie o naturalnej rubinowej barwie. To także triumf innowacyjności w podejściu do produktu. Od odkrycia czekolady rubinowej... więcej»

Sfinks z 16,07 mln zł EBITDA w 2017 r.

Sfinks Polska, spółka zarządzająca m.in. sieciami Sphinx, Piwiarnia Warki, Chłopskie Jadło i Fabryka Pizzy, wypracowała w 2017 r. przychody ze sprzedaży w wysokości 182,55 mln zł. Jednocześnie EBITDA za 2017 r. wyniosła... więcej»


« (2) 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »

Costa Coffee wyłoniła najlepszego baristę w Polsce! ...więcej»

Makro partnerem festiwalu „Slow Fest Sopot” ...więcej»

Zapraszamy na „Nowości ze smakiem kurek i koperku”! ...więcej»

Święto Śledzia Bałtyckiego po raz piętnasty ...więcej»

Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up Hall 5050 zaprasza na jesienne menu ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright © 2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone.

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji