Środa 24 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


PizzaPortal.pl rozszerza swoją ofertę!

Na mocy strategicznej współpracy z AmRest na polskim rynku, do oferty Pizzaportal.pl dołączyło prawie 150 restauracji KFC i Pizza Hut. Tym samym platforma znacząco wzmocni swoją pozycję w segmencie dostaw. Ponadto, od... więcej»

Wycieczki do Aten i inne atrakcje z okazji urodzin Makro Polska

Sieć hurtowni Makro obchodzi w Polsce 23-lecie. Z tej okazji specjalnie dla klientów przygotowała promocje, rabaty i konkursy z atrakcyjnymi nagrodami, m.in. wycieczkami do Grecji.Celem kampanii „Urodziny ze... więcej»

Kujawsko-Pomorskie: Kucharze poszerzali wiedzę w zakresie polskiej kuchni myśliwskiej

Kucharze z restauracji i lokali zrzeszonych w sieci regionalnej Dziedzictwo Kulinarne Kujawy i Pomorze uczestniczą w organizowanych przez Urząd Marszałkowski praktycznych warsztatach kulinarnych, które odbyły się 29... więcej»

AmRest – dynamiczny rozwój firmy w drugim kwartale 2017 roku

AmRest (WSE: EAT), największa publicznie notowana spółka restauracyjna w Europie Środkowo-Wschodniej, ogłosiła wyniki finansowe wypracowane w drugim kwartale 2017 roku. Podsumowanie: •    36 nowych... więcej»

Polski rynek wina notuje systematyczne przyrosty

•    Polski rynek wina notuje znaczący przyrost - liczba producentów wina w Polsce w ciągu ostatnich pięciu lat wzrosła niemal pięciokrotnie!•    W skali europejskiej... więcej»

Wiedeński sposób na zmniejszenie marnotrawienia jedzenia

Miasto Wiedeń przy współpracy z bankiem żywności - Wiener Tafel - znalazło sposób na to, jak nie marnować jedzenia, a przy tym pomóc potrzebującym.Według raportu ONZ ds. Wyżywienia i Rolnictwa FAO (2013) całkowita... więcej»

Sfinks wprowadza nowe koncepty

Spółka Sfinks Polska, zarządzająca sieciami restauracji Sphinx, Chłopskie Jadło i WOOK, przygotowała się do wprowadzenia na rynek nowych konceptów gastronomicznych w segmencie fast casual dining. Pierwsze lokale pod... więcej»

Sfinks z 0,62 mln zł zysku netto w II kw. 2017

Sfinks Polska, spółka zarządzająca sieciami restauracji Sphinx, Chłopskie Jadło i Wook, w pierwszym półroczu 2017 r. wypracowała 87,90 mln zł jednostkowych przychodów ze sprzedaży wobec 87,95 mln zł w takim samym... więcej»

Czas na jesienne menu w Lobby Bar Atmosfera w Gliwicach

Gliwicki Lobby Bar Atmosfera mieszczący się w Hotelu Diament Plaza Gliwice już szykuje się na chłodne jesienne wieczory.W nowym menu można skosztować takich dań jak wyjątkowe w smaku ravioli z jagnięciną z sosem... więcej»

„Smak kontrolowany” w Tarnowie

Każdy, kto mimo nienajlepszej pogody zdecydował się odwiedzić tarnowski rynek nie powinien żałować. Kulinarne miasteczko rodem z PRL-u zaserwowało przybyłym prawdziwe smakołyki. A wszystko za sprawą Małopolskiego... więcej»

Sphinx z animacjami dla dzieci w weekendy

Restauracje Sphinx, należące do Sfinks Polska, organizują weekendowe atrakcje dla dzieci. Są to kreatywne zajęcia i różnego rodzaju zabawy, prowadzone przez animatorów. Bezpłatne warsztaty tematyczne, co tydzień inne,... więcej»

Czy zaczniemy zabierać jedzenie z restauracji?

Rocznie na świecie jest marnotrawione 1,3 mld ton żywności, z czego 9 mln ton – w Polsce. Najwięcej jedzenia w naszym kraju marnuje się na etapie produkcji (6,6 mln ton w ciągu roku). Ponad 2 mln ton zmarnowanej... więcej»

Warmińsko-Mazurskie: Promocja żywności naturalnej i tradycyjnej na festiwalu w Lipowcu

„IV Regionalny Festiwal Klusek i Makaronu” jest jednym z 18 wydarzeń „Kalendarza imprez promujących żywność naturalną, tradycyjną, lokalną i regionalną Województwa... więcej»

Bracia Koral na Festiwalu Visa Kino Letnie Sopot – Zakopane – Giżycko 2017

Marka Bracia Koral już po raz drugi była oficjalnym partnerem 10. edycji najdłuższego w Polsce festiwalu filmowego. Przez całe wakacje serwowała uczestnikom swoje lody. Tym samym towarzyszyła ponad 150 pokazom... więcej»

Gault&Millau Tour 2017 odbył się w Krakowie

Za nami 3. edycja polskiego Gault&Millau Tour, której gospodarzem była Restauracja L’atmosphere mieszcząca się w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport. Podczas gali przyznano nagrody dla najlepszych szefów... więcej»

Bezalkoholowe wina w Makro Polska

W sieci hurtowni Makro Polska można znaleźć bezalkoholowe wina białe, różowe i czerwone, spokojne i musujące. Dzięki dealkoholizacji zostały one pozbawione alkoholu, równocześnie zachowując wszystkie korzystne... więcej»

Smak i Zapach Pomarańczy - badanie sensoryczne soków pomarańczowych

W sierpniu br. Polski Instytut Badań Jakości we współpracy z Wydziałem Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego (SGGW)  w Warszawie przeprowadził test ośmiu soków... więcej»

Tasty Stories w Hotelach Spa Dr Irena Eris

Tasty Stories - to historie opowiedziane smakiem przez producentów i szefów kuchni, które znajdą swój finał w kompozycjach dań zaserwowanych podczas wyjątkowych spotkań. Na każde złoży się wyprawa do lokalnych... więcej»

Makro Polska świętuje 23. urodziny z Michelem Moranem

Sieć hurtowni Makro istnieje w Polsce już od 23 lat. Z tej okazji zaprasza wszystkich klientów do wspólnego świętowania - tym celu przygotowało dla nich specjalne promocje, rabaty i konkursy, w których wygrać... więcej»

Gdzie szukać najlepszej pizzy z dostawą na spotkanie z przyjaciółmi?

Polacy coraz częściej zamawiają gotowe jedzenie do domu. Z dostępnych danych wynika, że już co dziesiąty mieszkaniec naszego kraju korzysta z takiej formy usługi co najmniej raz w miesiącu. Wśród zamawianych potraw na... więcej»

Pizza Hut wkracza na rynek czeski

AmRest (WSE: EAT), największa notowana na giełdzie spółka prowadząca sieć restauracji w Europie Środkowej ogłasza otwarcie pierwszej restauracji Pizza Hut w Czechach. Tym samym, Spółka poszerza swoją działalność w... więcej»

Pascala Brodnickiego przepis na… własny kulinarny video projekt

Najlepsze spaghetti carbonara, japoński ramen, domowe chipsy to sekretne przepisy Pascala Brodnickiego, które zdradza wyłącznie w nowej sieci kanałów na YouTube - Tuba Smaku. Wraz z nim w projekt... więcej»


« (11) 12 13 14 15 16 17 18 19 20 »

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji