Piątek 19 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Nowy restauracyjny koncept przy Muzeum Polskiej Wódki

Kulinarny krajobraz Warszawy wzbogaci się wkrótce o restaurację ZONI i bistro WuWu, które powstają na terenie rewitalizowanego kompleksu Koneser z inicjatywy rodzinno-biznesowej spółki Rest Team sygnowanej... więcej»

Dni Zielonej Góry Winobranie 2017

W dniach 2.-10. września 2017 w Zielonej Górze kolejny raz odbędzie się Winobranie. Podczas święta władzę nad miastem przejmuje Bachus – Bóg Wina. Miasto staje się wówczas jedną wielką sceną, nie brakuje wina i... więcej»

Linie Emirates wprowadzają ofertę ekskluzywnych win

Linie Emirates nie przestają zaskakiwać pasażerów bogatą ofertą ekskluzywnych win i szampanów na pokładzie i w poczekalniach. W najbliższych miesiącach na podróżujących Emirates czeka wyjątkowo wspaniała lista... więcej»

Laureaci programu „Doceń polskie” na festiwalu „Gęsina nie tylko na św. Marcina”

Laureaci Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” mają do dyspozycji szereg narzędzi wspierających propagowanie artykułów spożywczych nagrodzonych certyfikatem jakości „Doceń... więcej»

Akcja „Kucharze na szczycie” zakończona sukcesem

Wyprawa 60 polskich kucharzy na Rysy rozpoczęła się 22 sierpnia o godzinie 6:30 i wystartowała z Morskiego Oka. Ekipa zdobyła szczyt po prawie pięciu godzinach wspinaczki. Po słowackiej stronie urządzono... więcej»

Wystartowała Tuba Smaku – nowy video projekt Pascala Brodnickiego

Tuba Smaku – nowa sieć kanałów kulinarnych na YouTube autorstwa Pascala Brodnickiego i przyjaciół już działa! To pierwsza w polskim internecie sieć kanałów z tak zróżnicowanym kontentem, forum wymiany... więcej»

Poznaliśmy laureatów Festiwalu Dziedzictwa Kulinarnego Warmii, Mazur i Powiśla

Festiwal Dziedzictwa Kulinarnego Warmii, Mazur i Powiśla, który odbył się na olsztyńskim zamku, to jedno z największych regionalnych wydarzeń, którego celem była promocja żywności naturalnej, tradycyjnej, lokalnej... więcej»

Bracia Koral razem z blogerkami inspirują przepisami

Młodszy brand PPL Koral inspiruje do własnoręcznego tworzenia deserów. W tym celu ruszył z nową zakładką „Przepisy” na swojej stronie. Chętnych do angażowania się w działania nie brakuje.Blogerki kulinarne... więcej»

„Granat, harissa i ciecierzyca” w restauracjach Sphinx

„Granat, harissa i ciecierzyca” to kluczowe składniki dań z nowej wkładki w restauracjach Sphinx, opracowanych przez ekspertkę kuchni libańskiej, Samar Khanafer. Tym razem wśród nowości znalazły się m.in.... więcej»

Orbis i AccorHotels partnerem pierwszego Warszawskiego Festiwalu Kulinarnego

Pierwsza edycja Warszawskiego Festiwalu Kulinarnego „Rośliny, Owady i Miód” to wydarzenie dla głodnych wiedzy o dobrym i odpowiedzialnym jedzeniu a Grupa Orbis i AccorHotels zostały zaproszone do grona... więcej»

Zwycięzcy konkursu na Najlepszy Produkt Spożywczy

Ser dojrzewający z kozieradką i olej z pestek dyni to tylko kilka z produktów wyróżnionych podczas Europejskich Targów Produktów Regionalnych w Zakopanem. W jury konkursu na Najlepszy Produkt Spożywczy zasiadała m.in.... więcej»

Strefa Nespresso w Genesis - nowy początek na Placu Europejskim

Przy Placu Europejskim w Warszawie otworzyła się nowa restauracja – Genesis. Jej współtwórcą jest Krzysztof Janiszewski, restaurator i współwłaściciel m.in. restauracji Senses oznaczonej gwiazdką... więcej»

„Kucharze na szczycie”, czyli wielkie gotowanie na Rysach

Już 22 sierpnia polscy kucharze wyruszą na Rysy, aby tam urządzić wielkie gotowanie i serwować kuchnię polową. Pierwsza tego typu akcja charytatywna w Polsce ma na celu pomóc jednemu z krakowskich kucharzy, który... więcej»

Fioletowa porcja zdrowia od Makro Polska

Sieć hurtowni Makro Polska oferuje szeroki wybór  świeżych warzyw sezonowych. Hitem na lato są warzywa fioletowe: kalafior, marchew i kapusta pekińska.Kolorowe jedzenie na stałe zagościło w kuchniach najlepszych... więcej»

Kultowy Kubełek KFC obchodzi w tym roku 60. urodziny!

Jedzenie odgrywa w naszym życiu bardzo ważną rolę. To nie tylko zaspokajanie głodu, ale przede wszystkim czas spędzony z rodziną i przyjaciółmi, umacnianie relacji, dzielenie się przeżyciami. O wspólne spotkania... więcej»

Czernichowskie wędliny kandydatem na listę produktów tradycyjnych

Do słynnej kiełbasy lisieckiej być może już wkrótce dołączą kolejne produkty z pobliskiego Czernichowa: kiełbasa wiejska, kiełbasa schabowa tradycyjna oraz szynka, boczek i polędwica tradycyjna. Te wyroby zyskały... więcej»

Trwa nabór na szlak kulinarny Świętokrzyska Kuznia Smaków

Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach zaprasza podmioty wytwarzające tradycyjne produkty żywnościowe i oferujące kuchnię regionalną lub zainteresowanie utworzeniem oferty kulinarnej opartej na... więcej»

Nie żyje współzałożyciel wydawnictwa Gault & Millau – Christian Millau

Współtwórca Gault & Millau, Christian Millau, zmarł w dniu 5 sierpnia 2017 roku w swoim domu we Francji. 88-letni Millau, był współzałożycielem przewodnika po restauracjach Gault & Millau (wraz ze swoim rodakiem... więcej»

„Doceń polskie” – Świętuj z nami „Dzień polskiej żywności”

Dnia 25 sierpnia, już po raz 5. będziemy obchodzić Dzień polskiej żywności. Pomysłodawcami tego nietypowego „święta” kulinarnego są twórcy programu promocyjnego „Doceń polskie”. O walorach... więcej»

Restauracja i... sala zabaw dla najmłodszych w jednym?

Już od września 2017 roku na mapie Warszawy pojawi się nowe miejsce, którego jeszcze w Polsce nie było. Wnętrze kawiarni wypełnią ogromne konstrukcje w kształcie drzew, do których będą doczepione elementy... więcej»

Aperitif - aplikacja mobilna w sieci restauracji Sphinx

Do zarządzanej przez Sfinks Polska sieci restauracji Sphinx, w ramach programu „Aperitif pobudza apetyt”, wdrożona została aplikacja mobilna. Zakładając konto w aplikacji, goście restauracji uzyskują dostęp... więcej»

Nowa Restauracja Diamentowa na kulinarnej mapie Katowic

W lipcu na kulinarnej mapie Katowic pojawiła się nowa Restauracja Diamentowa. To kameralne i relaksujące miejsce w samym centrum aglomeracji śląskiej. Restauracja znajduje się w Hotelu Diament Plaza w Katowicach,... więcej»


« (12) 13 14 15 16 17 18 19 20 21 »

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji