Sobota 20 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Łosoś Jurajski – ryba bez toksyn i GMO w Makro

Na półkach Makro Polska pojawił się jedyny w swoim rodzaju produkt – Łosoś Jurajski, hodowany w proekologicznej fermie wykorzystującej wodę geotermalną sprzed 150 milionów lat.Łosoś Jurajski pochodzi z pierwszej... więcej»

Jogurt naturalny - prosto z natury

Polscy konsumenci coraz większą wagę przykładają do zdrowego stylu życia, w tym do prawidłowego odżywiania się. Zmieniające się style konsumpcji widać po realizowanych przez klientów koszykach zakupów. Jogurty... więcej»

Jak i gdzie polskie rodziny spędzają wakacje?

Na liście obleganych kierunków wciąż są kurorty nadmorskie. Wybiera się tam aż 73 proc. rodzin - wynika z raportu IRCenter.com, przygotowanego na zlecenie Tchibo.W 9 na 10 przypadkach (89 proc.) to kobiety... więcej»

Makro Polska wycofuje ze sprzedaży jaja z chowu klatkowego

Makro Polska dołącza do grona firm rezygnujących ze sprzedaży jajek z okrutnego chowu klatkowego. To pierwsza w Polsce sieć hurtowa, która podejmuje politykę dobrostanu kur niosek. Makro Polska podjęło decyzję po... więcej»

Noc Restauracji - Smaki Gdańska. Tasting Edition

Już w czwartek 6 lipca odbędzie się po raz szósty Noc Restauracji w nowej, zmienionej formule. Tegoroczna edycja będzie miała miejsce wyłącznie w Gdańsku.W Nocy Restauracji 2017 udział wezmą wyłącznie lokale... więcej»

Barmani World Class polecają: 4 proste przepisy na letnie koktajle

„Garden party” na dobre rozgościły się w naszym życiu towarzyskim. Przyjęcia te doczekały się opisów w poradnikach savoir-vivre czy mody. W słoneczne dni warto postawić na łatwe w przygotowaniu... więcej»

Trwają przygotowania do 25. certyfikacji żywności programu „Doceń polskie”

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” jest realizowany nieprzerwanie od 2011 roku. Dnia 26 lipca w Sosnowcu odbędzie się już 25. certyfikacja żywności organizowana w ramach tego przedsięwzięcia.... więcej»

„Szef kuchni poleca” w restauracjach Chłopskie Jadło

Chłopskie Jadło, restauracje zarządzane przez Sfinks Polska, wprowadziły ofertę „Szef kuchni poleca”. Zawiera ona propozycje dań, przygotowane przez szefów kuchni poszczególnych lokali, nawiązujące do... więcej»

Weselne menu bez niespodzianek

Jak sprawdzić, czy serwowane podczas przyjęcia potrawy będą smakowały tak wyśmienicie, jak prezentują się w menu? Czy zdarzyło Ci się kiedyś, że danie zamówione w restauracji, które zapowiadało się wspaniale,... więcej»

TOP trendy w gastronomii w 2017 roku

Trendy gastronomiczne co roku ulegają przeobrażeniom. Wpływ na te występujące w Polsce ma kultura Zachodu, otwartość konsumentów na nowe doznania, jak również ważne, światowe wydarzenia. Znamy już prądy, które będą... więcej»

Wakacyjne staże zwieńczeniem sukcesu pierwszej edycji "Szefa dla Młodych Talentów"

Dziewięć spotkań edukacyjnych, blisko 1100 uczestników z całej  Polski, setki doświadczeń, tysiące inspiracji i niezliczona ilość wiedzy – tak można podsumować pierwszą odsłonę programu „Szef dla... więcej»

Sieć pizzerii Gusto Dominium dołączy do grupy Sfinks

Sfinks Polska, zarządzająca sieciami restauracji Sphinx, Chłopskie Jadło i WOOK, po kilkumiesięcznych negocjacjach uzgodniła warunki zakupu akcji w spółce Dominium, będącej właścicielem jednej z największych sieci... więcej»

Sphinx z nową restauracją w Warszawie

Kolejna restauracja Sphinx uruchomiona w Warszawie. Nowy lokal powstał przy ul. Puławskiej 543. Restauracja działa w modelu operatorskim i jest szesnastym punktem tej sieci w stolicy.Sala w najnowszej restauracji Sphinx... więcej»

Qubus Hotel otwiera sezon na grilla!

Od połowy czerwca w sieci Qubus Hotel wprowadzone zostało  nowe menu barbecue, które jest połączeniem wysokiej jakości soczystych mięs oraz aromatycznych, grillowanych warzyw. Potrawy dostępne są w czterech... więcej»

Free Style w restauracji Milk&Co

Wraz z początkiem czerwca krakowska restauracja Milk&Co w Radisson Blu hotel Kraków wprowadziła nowe, dynamiczne Free Style Menu. Kucharze stworzyli je z myślą o gościach, którzy cenią sobie świeże i oryginalne... więcej»

Makro z najnowszymi trendami na Gault&Millau Tour 2017 w Warszawie

Ruszył Gault&Millau Tour 2017! Pierwszym przystankiem tegorocznej edycji była warszawska restauracja Signature. Po raz kolejny partnerem tego wyjątkowego cyklu wydarzeń jest sieć hurtowni Makro Polska, która... więcej»

Pokaz Cisowianki na 12 edycji Warsaw Fashion Street

Już po raz 12 najbardziej reprezentacyjna ulica Warszawy – Krakowskie Przedmieście zmieniła się z centrum polskiej mody. Podczas tegorocznego Warsaw Fashion Street warszawiacy podziwać mogli zarówno pokazy... więcej»

Firma Nestle Polska nagrodzona „Srebrnym Listkiem CSR”

Program Nestlé needs YOUth otrzymał „Srebrny Listek CSR” przyznawany przez tygodnik Polityka oraz Deloitte. Inicjatywa znalazła się również w gronie 10 wyróżnionych projektów, wspierających realizację Celów... więcej»

Kawa na to jak na lato

To lato jest szczególne dla miłośników kawy! Na amatorów tego napoju czeka w tym sezonie wyjątkowe orzeźwienie. Marka Nespresso wprowadza nową edycję limitowaną kaw - Nespresso on Ice, które idealnie smakują w... więcej»

Przekonaj się dlaczego warto sięgać po błonnik gryczany - OPP „Doceń polskie”

Jest źródłem wielu cennych przeciwutleniaczy, cechuje go wysoka zawartość błonnika, a jednocześnie niski poziom węglowodanów. Ekologiczny błonnik gryczany, bo o nim mowa, można dodawać m.in. do kefirów, jogurtów, czy... więcej»

Nieznane smaki lata we Wrocławiu - nowe menu w OVO Bar And Restaurant

Płaszczka a la meuniere z cukinią i liśćmi kaffiru, a na deser parfait z mango i matchy. Nie musisz wyjeżdżać z Wrocławia, aby spróbować nietypowych połączeń kuchni polskiej i międzynarodowej. W OVO Bar &... więcej»

Justyna Adamczyk i Martin Castro na „Mikserze Kulinarnym”

Ryby i owoce morza, tajniki  mediów społecznościowych oraz jak osiągnąć sukces w branży gastronomicznej – to tematy „Miksera Kulinarnego”, który odbył się 9 czerwca w Akademii Inspiracji... więcej»


« (14) 15 16 17 18 19 20 21 22 23 »

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji