Czwartek 18 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Perspektywa ciągłych zmian, czyli Concordia Taste „od nowa”

2 czerwca swoje otwarcie ma nie tylko długo wyczekiwany Bałtyk, ale także Przystań, czyli plac usytuowany pomiędzy biurowcem a Concordią Design. „Nowe życie” otrzyma też Concordia Taste, do... więcej»

Zielono mi! Letnie, zielone pasty do pieczywa

Letnie wizyty na bazarku to prawdziwy festiwal smaków. Bób, groszek i zioła czekają – świeże, soczyście zielone i pełne naturalnych witamin. Wystarczy kilka minut blanszowania, najprostszy blender,... więcej»

Smaczny Piknik PDŻ

„Polska Smakuje” - to hasło Pikniku Poznaj Dobrą Żywność, który odbywał się na terenie Wyścigów Konnych Warszawa-Służewiec. Impreza zorganizowana przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wzbudziła... więcej»

Sfinks ma ofertę na przejęcie Piwiarni Warki

Sfinks Polska, zarządzająca sieciami restauracji Sphinx, Chłopskie Jadło i WOOK, rozmawia z Grupą Żywiec w sprawie przejęcia 67 Piwiarni Warki i współpracy w ramach rozwoju tego konceptu. Spółka otrzymała ofertę na... więcej»

Polska książka kulinarna w gronie najlepszych na świecie

Książka „Dobry smak na każdym poziomie” z przepisami na Thermomix® otrzymała nagrodę w najważniejszym, międzynarodowym konkursie literatury kulinarnej – Gourmand World Cookbook Awards. W kategorii... więcej»

Chłopskie Jadło z konkursem i nowym menu dla najmłodszych

Chłopskie Jadło wprowadza nowe menu dla najmłodszych i prezentuje przy tej okazji dziecięcych bohaterów restauracji, czyli trzy małe kurki. Równolegle sieć organizuje konkurs na „Imię dla pisklaków”, w... więcej»

„Gęsina nie tylko na św. Marcina” – II Ogólnopolski Festiwal Kulinarny

„Gęsina nie tylko na św. Marcina” - to nazwa, a zarazem idea Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego, który odbędzie się 19 sierpnia br. w Pabianicach. Jego organizatorzy - Wiesław Bober (pomysłodawca... więcej»

„Mikser Kulinarny” po raz pierwszy w nowej Akademii Inspiracji Makro

Ponad 130 osób z całej Polski pojawiło się 31 maja br. w odnowionej Akademii Inspiracji Makro w Warszawie, by wziąć udział w „Mikserze Kulinarnym”. Wyjątkowe spotkanie edukacyjne dla uczniów szkół... więcej»

Partner Center z Godłem Teraz Polska!

Podczas uroczystej Gali w Teatrze Wielkim – Operze Narodowej w Warszawie wyłoniono tegorocznych laureatów XXVII Konkursu „Teraz Polska”. Celem organizowanego od 1992 roku wydarzenia jest... więcej»

Oferta gastronomiczna ETC Swarzędz coraz bogatsza

W planowanym do otwarcia w trzecim kwartale b.r. centrum handlowo-usługowym ETC Swarzędz, wzbogaceniu ulegnie oferta gastronomiczna. Łączna powierzchnia lokali zajmujących się tym rodzajem działalności wyniesie ok. 1150... więcej»

Tak smakuje wschodnia Polska!

To była prawdziwa uczta, nie tylko dla podniebienia. Najpierw rajd po lubelskich wzgórzach, potem smakowita biesiada z pierogowym akcentem, a na deser muzyka. Do tego moc konkursów i plebiscyt na logo. Tak w skrócie... więcej»

Miłośnicy serów spotkają się w Lidzbarku Warmińskim

Przez trzy dni w Lidzbarku Warmińskim będzie królował ser we wszystkich odmianach. Żółty i biały, krowi i kozi – od możliwości wyboru degustatorom zakręci się w głowie. VII Ogólnopolski Festiwal Serów Farmerskich... więcej»

Cisowianka zdobywcą Nagrody Kupców Polskich

25 maja 2017 podczas uroczystej gali w warszawskim Teatrze Kamienica wręczone zostały prestiżowe nagrody „Złoty Paragon – Nagroda Kupców Polskich” – jedne z najważniejszych w polskiej branży... więcej»

Hotelowe bary zmieniają się pod potrzeby nowych pokoleń turystów

Bary hotelowe się zmieniają. Dawno minęły dni, kiedy w pomieszczeniu z przyćmionym oświetleniem, zmęczony  biznesowy gość raczył się drinkiem po ciężkim dniu pracy w trakcie podróży służbowej.Nowe hotelowe bary... więcej»

Znamy już wszystkie atrakcje festiwalu Whisky Live Sopot

Pierwsza edycja Whisky Live Sopot zbliża się wielkimi krokami. Festiwalowe premiery, warsztaty, konkursy, sesje Masterclass – wszystko to już 3 czerwca w Sopocie! Panie i Panowie, oto Whisky Live Sopot,... więcej»

Nowa restauracja Sphinx na Polu Mokotowskim

Sieć Sphinx, należąca do Sfinks Polska, powiększyła się o nową restaurację w Warszawie. Lokal usytuowany jest tuż przy stacji metra Pole Mokotowskie, w budynku, w którym mieści się również kultowy pub Bolek. Nowo... więcej»

Paweł Oszczyk w zespole Makro

„Szef Roku” Gault&Millau 2016 Paweł Oszczyk dołączy do Makro Polska. Szef kuchni restauracji La Rotisserie od sierpnia obejmie stanowisko kierownika działu ds. grupy klientów HoReCa.W Makro Polska... więcej»

XII Festiwal Śląskie Smaki

XII już Festiwal Śląskie Smaki odbędzie się 11 czerwca w Koszęcinie. Głównym punktem wydarzenia będzie emocjonujący konkurs kulinarny, w którym drużyny rywalizują o Złoty Durszlak i tytuł Eksperta Śląskich Smaków. Po... więcej»

Szef kuchni Radisson Blu Resort w Świnoujściu jurorem The Best Chef Rising Star

W Reducie Banku Polskiego w Warszawie odbył się finał The Best Chef Rising Star 2017. W jury konkursu, obok Wojciecha Modest Amaro, zasiadł Armando Selimaj szef kuchni otwieranego w lipcu Radisson Blu Resort,... więcej»

Świat Win Mołdawii w marketach Selgros

Jeszcze niemalże do końca maja na wszystkich miłośników najwyższej jakości win, w marketach Selgros w całej Polce, czekają eksperci, którzy wprowadzą nas w świat Win Mołdawii. Do pierwszych dni czerwcowych można... więcej»

Kolejne dwa lubuskie przysmaki na Liście Produktów Tradycyjnych

Na Listę prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi wpisano: żur z ziołami oraz Kasla-karkówka w kapuście kiszonej. Wnioski złożyło Koło Gospodyń Wiejskich z Kamienia Małego. Obecnie na tej liście znajdują... więcej»

„Na kulinarnym szlaku wschodniej Polski” już w najbliższy weekend w Bychawie

Odliczanie do wielkiego kulinarnego święta trzech województw: lubelskiego, podlaskiego i podkarpackiego, czas zacząć. Druga edycja festiwalu „Na kulinarnym szlaku wschodniej Polski” wystartuje już w... więcej»


« (15) 16 17 18 19 20 21 22 23 24 »

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji