Czwartek 18 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych - Ogrody Hortulus Spectabilis w Dobrzycy

Znamy już datę drugiej edycji Kulinarnego Festiwalu Kwiatów Jadalnych! To wyjątkowe wydarzenie, które w tamtym roku podbiło serca jego uczestników, tym razem odbędzie się 15-16 lipca 2017 r. Już po raz drugi... więcej»

„Nestle needs YOUth” najlepszym programem społecznej odpowiedzialności biznesu

W międzynarodowym konkursie „European HR Excellence Award” inicjatywę „Nestlé needs YOUth” uznano za najlepszy program społecznej odpowiedzialności biznesu w Europie. Ogłoszenie wyników odbyło... więcej»

Region jeleniogórski na szlaku „Smaków Dolnego Śląska”

Pomysł zorganizowania Szlaku Kulinarnego „Smaki Dolnego Śląska” powstał i jest już realizowany przez Dolnośląską Organizację Turystyczną. W skład jednej z jego liczących się części wejdą lokale znajdujące... więcej»

Reprezentanci województwa lubelskiego nominowani do finału konkursu „Sposób na sukces”

Rada programowa ogólnopolskiego konkursu „Sposób na Sukces” postawiła na smak, nominując do finału dwójkę reprezentantów województwa lubelskiego. Region w ostatnim etapie konkursowym reprezentować... więcej»

Grupa Sfinks z 10,53 mln zł zysku netto za 13 miesięcy

Grupa Sfinks Polska, zarządzająca sieciami restauracji Sphinx, Chłopskie Jadło i WOOK, wypracowała w okresie od 1 grudnia 2015 r. do 31 grudnia 2016 r. przychody skonsolidowane w wysokości 208,54 mln zł oraz zysk netto... więcej»

Łódzkie: Wojewódzki „Polski Producent Żywności 2017”

W Centrum Konferencyjno-Wystawienniczym MTŁ - podczas XXIII Targów Turystycznych „Na styku kultur” – wicemarszałek województwa łódzkiego  Artur Bagieński wręczył nagrody laureatom... więcej»

Podróż za jeden uśmiech / koktajl?

Pod koniec maja poznamy nazwisko polskiego reprezentanta w globalnym finale konkursu barmańskiego World Class Competition, który tym razem odbędzie się w Meksyku. Trzydziestkę krajowych półfinalistów wyłoniło... więcej»

Szlak kulinarny „Śląskie Smaki” z nowymi lokalami

„Śląskie Smaki” to obecnie 29 lokali, w których podawane są dania przyrządzane według przepisów przekazywanych z pokolenia na pokolenie, ale niejednokrotnie podane w nowoczesnej formie. Ci, którzy... więcej»

Kawa za wiersz w restauracjach Sphinx i Chłopskie Jadło

W restauracjach Sphinx i Chłopskie Jadło, zarządzanych przez Sfinks Polska, przez jeden dzień walutą za zamówiona kawę mogą być wiersze. W Światowy Dzień Poezji, który przypada 21 marca, obie sieci przyłączyły się do... więcej»

Planowane przejęcie 42 restauracji KFC we Francji

AmRest Holdings SE („AmRest”, “Spółka”) (GPW: EAT), największa publicznie notowana spółka restauracyjna w Europie Środkowo-Wschodniej, ogłasza podpisanie w dniu 15 marca 2017 roku, wstępnego... więcej»

Staropolanka sponsorem technicznym The World Games Wrocław 2017

Staropolanka, najwyższej jakości woda mineralna Ziemi Kłodzkiej, została sponsorem technicznym Igrzysk Sportów Nieolimpijskich – The World Games Wrocław 2017. W ramach porozumienia partner dostarczy pół... więcej»

Wrocław: Restauracja Questa zaprasza na wielkanocny brunch!

Q Hotel Plus Wrocław zaprasza na wielkanocny brunch, który w Niedzielę Palmową odbędzie się w hotelowej Restauracji Questa.Coroczny wielkanocny brunch jest już w Restauracji Questa tradycją. W tym roku także zapraszamy... więcej»

Makro rozpoczyna akcję ,,Nie marnuję, pakuję’’

Sieć hurtowni Makro Cash & Carry Polska rozpoczęła akcję ,,Nie marnuję, pakuję”. Działania, podjęte w ramach projektu, są zaadresowane do właścicieli lokali gastronomicznych i konsumentów. Mecenat akcji objęła... więcej»

Słoneczna Italia w hotelu Słoneczny Zdrój Medical Spa & Wellness

W ramach konkursu, którego pomysłodawcą jest Giancarlo Russo, prekursor i autorytet włoskiej kuchni w Polsce, 10 marca w Hotelu Słoneczny Zdrój Medical SPA & Wellness ****, rywalizowali ze sobą najlepsi... więcej»

Costa Coffee z certyfikatem I Love My Job. Winner 2017

14 lutego br., podczas Gali organizowanej przez Employer Branding Institute, Costa Coffee otrzymała wyróżnienie I Love My Job. Winner 2017. Tym samym znalazła się w gronie 7 pracodawców, którzy jako pierwsi mogą... więcej»

Nowe menu w sieci Chłopskie Jadło

Restauracje Chłopskie Jadło, sieci należącej do Sfinks Polska, wprowadzają nowe menu. Znalazły się w nim różnorodne propozycje kulinarne, w tym dania z Chłopskiej Spiżarni obejmujące przekąski i marynaty własnego... więcej»

Wiosenny bukiet smaków w Costa Coffee

Wiosna to czas, w którym dopieszczana coraz większą ilością promieni słonecznych przyroda budzi się do życia – dzień staje się dłuższy, pojawiają się pierwsze pąki i kwiaty. Świat po prostu nabiera kolorów,... więcej»

Przetwory Villowa Spiżarnia - od marca nowość w ofercie Villa Hoff Wellness&SPA

Przetwory Villowa Spiżarnia przygotowywane są przez kucharzy Villa Hoff, pod czujnym okiem szefa Jacka Sawindy, który tradycyjne, polskie receptury wzbogacił o dodatkowe elementy i przyprawy, komponując tym samym... więcej»

Otwarcie sezonu branży HoReCa w Olsztynie i Gdyni w ramach cyklu ,,Szef dla Szefów”

Na początku marca w Olsztynie i Gdyni miały miejsce symboliczne otwarcia sezonu branży HoReCa, w których udział wzięło około 500 przedstawicieli środowiska gastronomicznego. Organizatorem wydarzeń z cyklu ,,Szef... więcej»

Rynek polskich mocnych alkoholi zmierza w kierunku premiumizacji

Branża spirytusowa liczy na stabilizację w 2017 r. Po kilku latach spadków związanych z podwyżką podatku akcyzowego produkcja wraca do dawnego poziomu. Polacy częściej sięgają po alkohole z wyższych półek. Rynek wódek... więcej»

Nestle Waters pracuje nad butelką wykonaną w 100% z odnawialnych surowców

Nestlé Waters we współpracy z firmą Danone oraz Origin Materials, startupem z Kalifornii, pracuje nad stworzeniem plastikowej butelki PET wykonanej w 100% ze zrównoważonych i odnawialnych surowców.Projekt NaturALL... więcej»

Aman Hotels & Resorts z nową koncepcją kulinarną

Grupa Aman Hotels and Resorts z siedzibą w Singapurze wprowadziła w życie nową koncepcję kulinarną - Nama, wykorzystującą tradycje kuchni japońskiej.Nama – czytana odwrotnie jest po prostu nazwą grupy Aman,... więcej»


« (19) 20 21 22 23 24 25 26 27 28 »

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji