Czwartek 28 Marzec 2024
redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie
OGŁOSZENIA PRACA OBIEKTY MOJE KONTO
Zarządzanie | Sprzedaż i marketing | Obsługa gościa | Pion hotelowy | Gastronomia | Projekt i wyposażenie | Ciekawostki | Baza wiedzy i testy | SPA & Wellness
Nowy użytkownik »
Przypomnij hasło »
Strona główna » Aktualności Gastronomiczne
Młodzi kucharze poznali kuchnię surf and turf na Mikserze Kulinarnym
Tematem przewodnim ostatniego Miksera Kulinarnego było surf and turf, czyli połączenie wołowiny i owoców morza. W edukacyjnym spotkaniu z cyklu Szef dla Młodych Talentów udział wzięło 270 uczniów szkół... więcej»
Nowe menu w restauracjach Sphinx
Restauracje Sphinx, sieć należąca do Sfinks Polska, wprowadziły nowe menu. Wraz z nową szatą graficzną w karcie dań pojawiły się kulinarne nowości takie jak przystawki w postaci świeżo wypiekanych libańskich chlebków, a... więcej»
Złoty medal dla polskiego stoiska na targach w New Delhi
W New Delhi w Indiach w połowie marca odbyła się 33 edycja targów AAHAR The International Food and Hospitality Fair, podczas których Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi zorganizowało stoisko informacyjno-promocyjne... więcej»
Zajrzyj do kuchni luksusowego hotelu Atlantis, The Palm
Rusza pierwszy internetowy serial kulinarny typu reality show pokazujący tętniące życiem i emocjami zaplecze restauracyjne hotelu Atlantis, The Palm. Projekt, zrealizowany we współpracy z marką San Pellegrino,... więcej»
Restauracja Brasserie – nowy kulinarny koncept w Zamku Topacz
Zamek Topacz przygotował nową, kulinarną propozycję dla wszystkich swoich gości. Już 16 kwietnia, otwarte zostanie Brasserie Zamku Topacz. Z kolei Restauracja w Zamku Topacz zachowa swój dotychczasowy kształt,... więcej»
Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla - szansą na sukces
Kulinarny konkurs skierowany jest do uczniów szkół gastronomiczno-spożywczych z województwa warmińsko-mazurskiego oraz osób fizycznych w tym rolników, kół gospodyń wiejskich czy organizacji zrzeszających osoby... więcej»
Owoce morza coraz popularniejsze na polskim stole
Owoce morza są bardzo dobrym źródłem wysoko przyswajalnego białka. Zawierają też dużo pierwiastków potrzebnych do funkcjonowania naszego organizmu. Polacy zdają się patrzeć na te morskie mięczaki i skorupiaki coraz... więcej»
Sfinks rozszerza usługę delivery
Sfinks Polska, właściciel sieci Sphinx, Chłopskie Jadło, Piwiarnia i WOOK, systematycznie zwiększa zasięg dostaw do klienta. Obecnie zamówienia z dowozem realizowane są z ponad 30 restauracji w 12 miastach w Polsce - w... więcej»
Cisowianka na legendarnym rajdzie zabytkowych samochodów Mille Miglia Storica
Jedyny i niepowtarzalny! Ekscytujący! Bajecznie odjazdowy! - to nieliczne z tytułów, którymi światowe media podsumowują co roku rajd samochodów zabytkowych Mille Miglia Storica. Jest to bezsprzecznie jedno z... więcej»
Prawo wyłącznego rozwoju marki Burger King na rynku czeskim i słowackim
AmRest (WSE: EAT), największa notowana na giełdzie spółka prowadząca sieć restauracji w Europie Środkowej ogłasza podpisanie umów z Burger King Europe GmbH dotyczących prawa do wyłącznego rozwoju marki Burger King w... więcej»
Makro Polska z nagrodą „Retailer of the Year”
Sieć hurtowni Makro Polska zdobyła nagrodę „Retailer of the Year 2017 – Wybrany przez dostawców” w kategorii Hurtownicy i Dystrybutorzy. To jedyne na rynku wyróżnienie przyznawane sieciom handlowym... więcej»
MAX Premium Burgers z pierwszym lokalem w stolicy w Vis a Vis Warszawa
Centrum handlowe Vis à Vis Warszawa, nowopowstająca inwestycja spółki Capital Park i Real Management, wzbogaci swoją ofertę gastronomiczną. Swój pierwszy w stolicy lokal otworzy szwedzka sieć... więcej»
Szef kuchni Nello Esposito prezentuje regionalne specjały Włoch
Włochy oprócz pięknych widoków oraz zabytków, słyną przede wszystkich ze znakomitej kuchni. W każdym regionie znajdziemy unikalne potrawy i napoje. Z jakich regionów słynie Sardynia, Capri, Umbria oraz Kalabria... więcej»
Szefowie kuchni pokazowej Makro szkolą kolejne młode talenty
Norbert Szefer to drugi stażysta w programie Szef dla Młodych Talentów, który szkolił się pod okiem Michała Grzywacza i Cezarego Powały – szefów kuchni pokazowej hali Makro nr 1 w Warszawie.19-letni Norbert... więcej»
Podwójny sukces Restauracji w Zamku Topacz w plebiscycie Festiwalu Fine Dining Week
Fine Dining Week, czyli festiwal sztuki restauracyjnej, zadebiutował w tym roku we Wrocławiu. Wrocławscy smakosze mieli okazję odwiedzić, a następnie ocenić pięć wspaniałych restauracji. Restauracja w Zamku Topacz... więcej»
Szeroki wybór jadalnych kwiatów i listków dekoracyjnych w Makro Polska
Od marca we wszystkich halach sieci hurtowni Makro Polska dostępny będzie szeroki wybór jadalnych kwiatów i listków dekoracyjnych od producenta Ogrodnictwo Lawenda. W ofercie znajdą się m.in.: werbena cytrynowa,... więcej»
Polak w globalnym kierownictwie korporacji McDonalds
1 marca Piotr Jucha objął jedno z kluczowych stanowisk w światowej centrali McDonald's w Oak Brook pod Chicago. Jako Senior Vice President - Global Restaurant Development & Restaurant Solutions Group będzie... więcej»
Zacznij dzień pyszną kawą!
McDonald's po raz kolejny częstuje poranną kawą zupełnie za darmo5 marca do restauracji McDonald's na terenie całej Polski* powróciła znana i lubiana akcja, w ramach której sieć częstuje poranną kawą całkowicie... więcej»
Pasta Party w Szklarskiej Porębie
Tegoroczny Bieg Piastów został wzbogacony o pokazy kulinarne podczas „Pasta Party”, które odbywały się dwa razy dziennie w dniach 2-4 marca. W gronie mistrzów kulinarnych, którzy dopieszczali... więcej»
Nowy segment „premium bakery” w portfelu AmRest
AmRest Holdings SE („AmRest”, “Spółka”) (GPW: EAT), największa publicznie notowana spółka restauracyjna w Europie ŚrodkowoWschodniej, ogłosiła podpisanie tego samego dnia Umowy Wspólników... więcej»
Kawa w Qubus Hotel jeszcze lepsza!
W ciągu 10 lat spożycie kawy w Polsce wzrosło aż o 80% . Duże zainteresowanie tym napojem widać także w branży hotelarskiej. Przykładowo w sieci Qubus Hotel goście co roku wypijają prawie 50 tys. litrów kawy. Nie... więcej»
Pierwszy staż w kuchni pokazowej Makro
Krystian Sak z Trębaczewa to pierwszy uczeń, który odbył staż w kuchni pokazowej w hali Makro nr 1 w Warszawie. Zwycięzca w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów mógł szlifować swój kulinarny talent pod... więcej»
Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»
Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»
Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»
Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»
Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»
Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...
2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke
Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...
2018-05-15, 12:57:50 ~Agata
Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...
2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina
"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...
2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD
Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...
2018-02-19, 19:49:28 ~klara
Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...
2018-01-24, 16:51:44 ~anita
Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...
2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski
Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...
2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz
Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...
2018-01-09, 19:03:15 ~Michał
Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU | KONTAKT
Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie. Więcej informacji