Środa 15 Sierpień 2018

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Nowy użytkownik »

Przypomnij hasło »

Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Makro Polska i Fundacja Klubu Szefów Kuchni wspierają Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy

Sieć hurtowni Makro Polska wspólnie z Fundacją Klubu Szefów Kuchni wspierają 26. Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. 14 stycznia w Warszawie najlepsi szefowie kuchni ugotują dla uczestników 4500 litrów zupy,... więcej»

Sos Tabasco już od 150 lat doprawia dania i drinki na całym świecie

W 1868 roku Edmund McIlhenny zebrał pierwszy plon papryczek tabasco. To właśnie z nich przyrządził pikantny sos nadający smaku potrawom serwowanym rodzinie i znajomym. Stworzenie tego prostego sosu niepostrzeżenie... więcej»

Polacy marnują miliony ton żywności. Niewykorzystane jedzenie nie musi trafiać na śmietnik

W Polsce marnuje się mniej więcej 9 mln t żywności rocznie. Około 50% – marnotrawią konsumenci. Reszta przepada podczas produkcji, dystrybucji i transportu jedzenia. Tymczasem prawie 2 mln osób w naszym kraju... więcej»

Cisowianka wspiera program wodny UNICEF-u

Cisowianka rozpoczęła współpracę z UNICEF w 2016. Kolejna odsłona kampanii wspierającej programy wodne właśnie ruszyła.W pierwszej połowie 2018 roku w sklepach w całej Polsce dostępne będą butelki Cisowianki z logo... więcej»

Polski rynek gastronomiczny rezygnuje z jaj klatkowych

W 2017 roku mnóstwo firm polskich i międzynarodowych zrezygnowało z używania i sprzedaży jaj klatkowych. Światowe trendy i coraz większa świadomość społeczna sprawiają, że rezygnacja z produktów oznaczających... więcej»

400 restauracja McDonald’s otwarta w Mrągowie!

28 grudnia w Mrągowie rozpoczęła działalność 400 restauracja McDonald’s w Polsce. Nowy lokal powstał przy ul. Olsztyńskiej 21. Na sali jadalnej znajduje się 81 miejsc siedzących, w tym 20 w strefie McCafé.... więcej»

Kolekcja Matcha Tea Forte - oddaj się pysznemu rytuałowi

Luksusowe doznania Tea Forté w połączeniu z tradycyjnym smakiem herbaty matcha podawanej w nowym zestawie do ceremonii parzenia i saszetkami Matcha Single Steeps®. Nasza zbierana wiosną, wzrastająca w... więcej»

Pizza Hut i restauracja sushi w ofercie ETC Swarzędz

Od otwarcia ETC Swarzędz po trwającej ponad rok modernizacji minęły już ponad  2 miesiące. Przez ten czas do grona najemców obiektu cały czas dołączają nowe marki. Już w najbliższym czasie pojawią się kolejne... więcej»

Wystartował program dolnośląskiej Zielonej Doliny żywności i zdrowia

Akademickie środowisko Wrocławia wspólnie z administracją samorządową tworzy fundament do intelektualnych, technologicznych, ekonomicznych i społecznych działań na rzecz mieszkańców Dolnego Śląska. Dzisiaj (22 grudnia... więcej»

Wigilia Szefów Kuchni w Łodzi

Święta to bardzo intensywny czas, szczególnie w branży gastronomicznej. Wielu Szefów Kuchni spędza je na przygotowaniach do świątecznych gal organizowanych przez firmy, restauracje, ale i osoby prywatne. Aby i kucharze... więcej»

Świąteczne inspiracje laureatów programu „Doceń polskie”

Klasyczny barszcz idealny na wigilijny stół i kaczka, która zachwyci rodzinę w święta oraz rozgrzewająca herbata. Laureaci programu promocyjnego „Doceń polskie” dzielą się przepisami na smakołyki idealne na... więcej»

Nowa restauracja McDonald’s ruszyła w Sulechowie!

15 grudnia rozpoczęła działalność restauracja McDonald’s w Sulechowie. Nowy lokal powstał przy zjeździe z drogi S3 na Sulechów, 15 km od Zielonej Góry i 10 km od Świębodzina pod adresem Nowy Świat 10B na terenie... więcej»

Wyroby z Warmii i Mazur na liście produktów tradycyjnych

Kolejny produkt został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Jest nim Kiełbasa polska wędzona z Mazur.Jej receptura pochodzi z byłej masarni „Samopomoc... więcej»

Świąteczne ryby i vademecum sommeliera wodnego na Mikserze Kulinarnym

Za nami ostatni Mikser Kulinarny w tym roku kalendarzowym. W spotkaniu edukacyjnym z cyklu Szef dla Młodych Talentów udział wzięło ponad 240 osób z całej Polski. Tematem przewodnim były ryby w kontekście Świąt Bożego... więcej»

Warsztaty food and wine pairingu w Hotelu Diament Arsenal Palace

W dniu 07.12.2017 w Restauracji Cesarskiej, mieszczącej się w Hotelu Diament Arsenal Palace, odbyły się wyjątkowe warsztaty food and wine pairingu. Podczas prawie trzygodzinnego spotkania degustacyjnego mieliśmy... więcej»

Park Hotel Diament Zabrze – „Kuchnia i wino – jesienny bukiet smaków”

W dniu 6 grudnia 2017 w restauracji Atmosfera mieszczącej się w Park Hotel Diament Zabrze, odbyło się spotkanie degustacyjne pod tytułem „Kuchnia i wino - jesienny bukiet smaków i opowieści o winie Sławomira... więcej»

Sushi Kushi w ofercie PizzaPortal.pl

Sushi Kushi – największa w Polsce sieć restauracji kuchni japońskiej – dołączyła do PizzaPortal.pl. Od teraz rolki, hosomaki czy nigiri przygotowywane przez dział cateringu można zamówić przez jedną z... więcej»

Linie Emirates szykują atrakcje na święta Bożego Narodzenia

Z okazji nadchodzących świąt Bożego Narodzenia linie Emirates przygotowały atrakcje dla pasażerów we wszystkich klasach. Na podróżujących w okresie świątecznym czeka wyjątkowa oferta zarówno na ziemi, jak i na pokładzie... więcej»

Karp na święta (i nie tylko) w Makro Polska

Sieć hurtowni Makro Polska oferuje szeroki wybór karpia w różnych formach. Ryby pochodzą od sprawdzonych dostawców oraz hodowane są w wyspecjalizowany sposób, dzięki czemu wyróżniają się mięsem wysokiej jakości.W halach... więcej»

Gerber wprowadza ekologiczne produkty dla niemowląt

Żywność ekologiczna staje się coraz bardziej popularna. Marka Gerber podąża za tym silnym trendem i wprowadza linię certyfikowanych produktów ekologicznych Gerber Organic.Nowa linia ekologicznych produktów dla niemowląt... więcej»

„Dynia, Hummus i Jagnięcina” w restauracjach Sphinx

„Dynia, Hummus i Jagnięcina” to smaki nowej jesienno-zimowej oferty w restauracjach Sphinx, należących do Sfinks Polska. Składa się na nią sześć dań, stworzonych we współpracy z ekspertką kuchni libańskiej... więcej»

McDelivery w Poznaniu już od listopada!

McDonald’s ruszył z usługą dostaw w aplikacji UberEATS w stolicy Wielkopolski. Od 20 listopada wybrane restauracje McDonald’s w Poznaniu oferują możliwość zamówienia produktów z dowozem. Zamówienia można... więcej»


« (7) 8 9 10 11 12 13 14 15 16 »

Costa Coffee wyłoniła najlepszego baristę w Polsce! ...więcej»

Makro partnerem festiwalu „Slow Fest Sopot” ...więcej»

Zapraszamy na „Nowości ze smakiem kurek i koperku”! ...więcej»

Święto Śledzia Bałtyckiego po raz piętnasty ...więcej»

Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up Hall 5050 zaprasza na jesienne menu ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright © 2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone.

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji