Czwartek 18 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Hotele Diament: Listopadowe rekomendacje Sławomira Chrzczonowicza

Listopad...W czasie gdy dni stają się coraz krótsze i coraz chłodniejsze, z nostalgią wspominamy czas wakacji. Słoneczne dni, ciepłe morze, nastrojowe wieczory na jeziorach, wszystko to wydaje się być odległe, tym... więcej»

Gęsina – smakosze za nią przepadają

Województwo kujawsko-pomorskie jest zagłębiem produkcji gęsiny na krajowy i europejski rynek. Nasi producenci dostarczają rocznie na stoły smakoszy 1,5 tysiąca ton tego wykwintnego mięsa. Gęsina na św. Marcina –... więcej»

Dr Irena Eris Tasty Stories - sukces wieńczący unikalny projekt kulinarny

Unikatowy projekt kulinarny Dr Irena Eris Tasty Stories, odkrywający smaki Warmii i Mazur, zakończył się niezwykłą Kolacją Sielanka i owacją na stojąco dla trzech fenomenalnych szefów kuchni Hoteli SPA Dr Irena Eris.Po... więcej»

Święto kotleta schabowego – bardziej po polsku być nie może!

7 listopada obchodzimy święto kotleta schabowego, który jest nieodłącznym elementem kuchni polskiej. Wiele osób nie wyobraża sobie rodzinnego obiadu bez chrupiącego, soczystego mięsa w złotej panierce. Czy Polacy nadal... więcej»

Rafał Borys z Zamku Topacz z zaskakującym deserem podczas konferencji Made Restaurant

Podczas konferencji Made Restaurant organizowanej w ramach kampanii „Jesteśmy Do Usług” spotkają się najaktywniejsi biznesowo restauratorzy, szefowie kuchni, dostawcy i influencerzy z Wrocławia, Dolnego... więcej»

Renesans polskiej kuchni

Przez ostatnie kilkadziesiąt lat kuchnia polska była mocno zaniedbywana. Obecnie powoli się odradza. Z dużą chęcią sięgamy do naszej tradycji kulinarnej i czerpiemy z niej, co najlepsze. Co ważne, nie zamykamy się przy... więcej»

Gęsina i piernik symbolami regionalnych obchodów Święta Niepodległości w Kujawach i na Pomorzu

„Tańczył Marcin z Katarzyną, czyli jak smakuje niepodległość. Dziedzictwo kulinarne Kujaw i Pomorza" to wyjątkowy projekt łączący dwa elementy dziedzictwa kulinarnego Kujaw i Pomorza gęsinę i piernik, które... więcej»

Przed nami VI edycja Kulinarnego Rajdu Mistrzów

Już 10 listopada w Haston Congress Center odbędzie się VI edycja Kulinarnego Rajdu Mistrzów – konkursu kulinarnego rokrocznie organizowanego przez Haston City Hotel wraz z Komisją Gastronomiczną Polish Prestige... więcej»

Światowy Dzień Szefów Kuchni w Pałacu Mierzęcin

23 października szefowie kuchni i cukierni już po raz piąty spotkali się, aby świętować Światowy Dzień Szefów Kuchni, tym razem w Pałacu Mierzęcin. W wydarzeniu wzięło udział około 60 kuchmistrzów z całej Polski. Event... więcej»

Kujawsko-Pomorskie: Najlepsze produkty spożywcze 2017

Przedsiębiorstwo Drobiarskie Drobex w Bydgoszczy oraz Zespół Szkół Gastronomiczno- Hotelarskich w Toruniu to zwycięzcy tegorocznej edycji konkursu „Najlepszy produkt spożywczy Pomorza i Kujaw”,... więcej»

Sfinks przejął największą sieć pubów w Polsce

Spółka Sfinks Polska, zarządzająca restauracjami Sphinx, Chłopskie Jadło, WOOK i Fabryka Pizzy, przejęła największą sieć pubów w Polsce - Piwiarnię Warki. Tym samym Sfinks skokowo powiększył liczbę zarządzanych lokali... więcej»

Nestle zdobyło 2 nagrody Effie 2017

Wyróżnienie Effie, znane również jako złoty standard, to międzynarodowa nagroda branży kreatywnej przyznawana co roku za osiągniecia komunikacji marketingowej. Laureatami są firmy, które w nietuzinkowy sposób kreują... więcej»

Debiut marki blue frog w Polsce

AmRest (WSE: EAT), największa notowana na giełdzie spółka prowadząca sieci restauracji w Europie Środkowej ogłasza otwarcie pierwszej restauracji blue frog w Polsce. Tym samym AmRest umacnia swoją pozycję na polskim... więcej»

Dwie nowe kawy Nespresso Exclusive Selection już w Polsce

Dwie nowe kawy Nespresso Exclusive Selection dają koneserom możliwość obcowania z najwyższej jakości kawą. Przeznaczone do restauracji typu fine dining, gdzie jakość serwowanego jedzenia jest na najwyższym poziomie i... więcej»

Ponad 270 uczestników z całej Polski na Mikserze Kulinarnym

W Mikserze Kulinarnym – bezpłatnym szkoleniu dla uczniów szkół gastronomicznych i młodych kucharzy – wzięło udział ponad 270 osób z całej Polski. To największa liczba uczestników w historii programu Szef dla... więcej»

XXVI atestacja żywności: oceniono 232 produkty

232 ocenione produkty spożywcze z oferty 76  firm z 16 województw - tak można podsumować atestację żywności, która odbyła się 25 października w Sosnowcu. To był XXVI audyt w historii Ogólnopolskiego Programu... więcej»

Posiłki na pokładzie linii Emirates – największej latającej restauracji na świecie

Linie Emirates podają 100 milionów posiłków rocznie z taką samą dbałością o szczegóły w klasach pierwszej, biznes i ekonomicznej. Przewoźnik, obsługujący rocznie ponad 55 milionów pasażerów podróżujących do 144 miast na... więcej»

Restauracja Nova w Hotelu Velvet na liście 100 najlepszych restauracji w Polsce

Nova Restaurant z Hotelu Velvet otrzymała prestiżową nagrodę Best of Award of Excellence – 2 widelce, jednocześnie stając się jedną ze stu najlepszych restauracji w Polsce, jedynym wyróżnionym miejscem w naszym... więcej»

Nowa linia marek własnych Makro dla wizjonerów w gastronomii

Sieć hurtowni Makro Polska wprowadza trzy nowe marki własne z myślą o gastronomii. Makro Chef, Makro Professional i Makro Premium to linie wysokiej jakości produktów spożywczych i chemicznych oraz akcesoriów do... więcej»

UOKiK: zgoda na przejęcie Piwiarni Warki przez Sfinks niepotrzebna

Sfinks Polska, zarządzający restauracjami Sphinx, Chłopskie Jadło, WOOK i Fabryka Pizzy, będzie mógł przejąć sieć Piwiarnia Warki od Grupy Żywiec. UOKiK stwierdził, że w przypadku tej transakcji jego zgoda na... więcej»

Restauracja Romantyczna w Hotelu SPA Dr Irena Eris Wzgórza Dylewskie z nagrodą!

Po raz siódmy rozdano nagrody najlepszym restauracjom w konkursie Poland 100 Best Restaurants i po raz siódmy Restauracja Romantyczna znalazła się w gronie zwycięzców.Restauracja Romantyczna w Hotelu SPA Dr Irena Eris... więcej»

Laureaci konkursu kulinarnego Spotkanie z SelfCookingCenter firmy Rational w Zamku Topacz

Wczorajszy dzień w Zamku Topacz upłynął pod znakiem I edycji konkursu Spotkanie z SelfCookingCenter® firmy Rational, dedykowanego młodym kucharzom. Zwycięzcami kulinarnej rywalizacji okazali się Dawid Konieczny... więcej»


« (9) 10 11 12 13 14 15 16 17 18 »

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji