Środa 15 Sierpień 2018

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Nowy użytkownik »

Przypomnij hasło »

Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Międzynarodowy Dzień Szefa Kuchni - kulisy zawodu zdradza Paweł Lawro z restauracji Vapiano

Kim są osoby, które kreują smaki i tworzą menu najchętniej odwiedzanych restauracji? Jak wygląda ich codzienna praca? Za co ją kochają? Z jakimi wyzwaniami się zmagają? Dziś, 20 października, obchodzimy Międzynarodowy... więcej»

Eksperci o programie Szef dla Młodych Talentów

Dziewięć spotkań edukacyjnych, blisko 1100 uczestników z całej Polski, 15 staży w najlepszych polskich restauracjach, setki doświadczeń, tysiące inspiracji i niezliczona ilość wiedzy – tak można podsumować... więcej»

Co dziś na obiad? Coś kwaśnego! To ulubiony smak Polaków

Jakie potrawy smakują nam najlepiej? Okazuje się, że kwaśne. To smak, który często obecny jest w naszej kuchni i to jego też szukamy w restauracjach. Gdy idziemy do restauracji, to najczęściej wybieramy lokal, który... więcej»

Największy festiwal restauracji w Polsce także w Restauracji Cesarskiej!

Mamy radosną nowinę dla miłośników dobrego jedzenia – w dniach 20-31.10.2017 r. trzydzieści najlepszych restauracji na terenie Śląska zgotuje swoim Klientom prawdziwą okazję do świętowania.Wszystko to za sprawą... więcej»

Pizza Hut w ofercie PizzaPortal.pl - Specjalna promocja tylko dla użytkowników serwisu!

Z pepperoni, ananasem, a może wegetariańska? Od 16 października do 12 listopada wielbiciele gorącej pizzy prosto z pieca będą mogli zamawiać swoje ulubione danie  w promocyjnej cenie. Wszystko to, dzięki współpracy... więcej»

Przyszłoroczna INTERGASTRA w Stuttgarcie w terminie od 3 do 7 lutego

INTERGASTRA z każdą edycją ugruntowuje swoją wysoką pozycję wśród imprez tej branży, gromadząc co dwa lata ponad 1.300 wystawców (w tym firmy z Polski) oraz ponad 96.000 odwiedzających z 60 krajów. Ze względu na duże... więcej»

Nowe jesienne menu w Qubus Hotel

Tym razem sieć Qubus Hotel postanowiła całkowicie zmienić kartę menu. W jesienno-zimowym wydaniu większość potraw to nowe kompozycje najlepszych szefów kuchni w sieci. Znajdą się w nim także dania najlepiej oceniane... więcej»

Najlepsze smaki na Kongresie Szefów Kuchni

Podstawą sukcesu każdej kuchni są przede wszystkim najwyższej jakości produkty. Dlatego też na Kongresie Szefów Kuchni pojawiło się mnóstwo gości, którzy mogli bliżej poznać ofertę ok. 100 dostawców HoReCa. Dla... więcej»

Tuba Smaku z nowymi widzami i prowadzącymi

Tuba Smaku wystartowała w sierpniu, a już po niecałych 2 miesiącach wszystkie jej kanały odnotowują regularne wzrosty liczby subskrypcji. Idąc za ciosem, 11 października twórcy kanału wprowadzili do sieci... więcej»

Sfinks otwiera swoją pierwszą Fabrykę Pizzy

Sfinks Polska, właściciel sieci Sphinx, Chłopskie Jadło i WOOK, otworzył w podwarszawskim Piastowie restaurację Fabryka Pizzy. Jest to pierwszy lokal, w który Sfinks zainwestował w ramach masterfranczyzy tej marki.... więcej»

Fanex: Trendy w zakupie sosów przez gastronomię

Dynamiczna sprzedaż wyrobów firmy Fanex, pokazuje systematycznie zwiększający się popyt na sosy ze strony branży gastronomicznej. Polacy coraz częściej poszukują produktów Premium, a cena nie jest już najważniejszym... więcej»

Dzień bez cen w Restauracji Diamentowej w Katowicach

Już w najbliższy piątek, 13 października Restauracja Diamentowa zaprasza na niezwykłą promocję.Każdy, kto w tym czasie odwiedzi restaurację, będzie mógł skosztować dań z nowej karty w niecodziennej – bo... więcej»

Produkcja serów kremowych jak na tacy

Jedząc kanapkę z kremowymi serami topionymi, konsumenci coraz częściej zastanawiają się jak i z czego są zrobione i co decyduje o ich smaku. Firma Hochland przeprowadza badania rynku, z których wynika, że... więcej»

Spotkanie z Self Cooking Center firmy Rational w Zamku Topacz – kto zasiądzie w jury?

Promowanie zdolnych, młodych kucharzy oraz poszerzanie znajomości zastosowania technologii konwekcyjno–parowej w pracy kuchni profesjonalnej to główne cele pierwszej edycji konkursu kulinarnego Spotkanie z... więcej»

Kongres Szefów Kuchni 11 pazdziernika w Warszawie

Największe w Polsce spotkanie Szefów Kuchni odbędzie się już 11 października w Warszawie. To jedyne miejsce, w którym kuchmistrzowie z całego kraju mogą wymienić swoje poglądy i doświadczenia. Na wydarzeniu pojawi się... więcej»

Już dzisiaj atrakcyjne promocje w Dniu Własnego Biznesu

10 października odbędzie się światowy Dzień Własnego Biznesu – niepowtarzalna okazja, by poznać ciekawe restauracje czy sklepy oraz skorzystać z atrakcyjnych rabatów i promocji. W Polsce akcję po raz drugi... więcej»

Gault&Millau Tour 2017 podnosi poziom kulinarny w Polsce

Zadaniem Gault&Millau Tour 2017 było wybranie najlepszych szefów rodzimej kuchni. W ramach cyklu wydarzeń organizowano kulinarne spotkania w czterech regionach kraju. Kuchmistrzowie nagradzani byli w... więcej»

Kolejne produkty otrzymały znak PDŻ

- Żywność to atut Polski – powiedział minister Krzysztof Jurgiel otwierając wieczorną Galę Programu Poznaj Dobrą Żywność i podkreślił, że bezpieczeństwo żywnościowe Polaków jest naszym priorytetem. - Chodzi tutaj... więcej»

Smaki z Kujawsko-Pomorskiego w Poznaniu

Województwo Kujawsko-Pomorskie promowało rozwój rolnictwa lokalnego, żywności tradycyjnej oraz turystyki na Targach Smaki Regionów/Polagra Food w Poznaniu. W konkursie na najlepszy regionalny i lokalny produkt... więcej»

KRGiC zmienia się w Związek Pracodawców HoReCa

Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu, organizacja powołana do reprezentowania i działania na rzecz polskiej branży gastronomicznej, zmieniła nazwę oraz formę prawną. Odtąd będzie działała jako Związek Pracodawców... więcej»

Makro Polska głównym sponsorem szóstej edycji programu „MasterChef”

Sieć hurtowni Makro Polska po raz szósty została głównym sponsorem polskiej edycji programu „MasterChef”. Najnowszą edycję show telewizji TVN wyłaniającego talenty kulinarne spośród amatorów  można... więcej»

„Śląskie od kuchni” – promuje tradycyjne regionalne produkty kulinarne

W trakcie spotkania, które odbywało się w budynku dawnej Fabryki Porcelany w Katowicach, zaprezentowano pierwsze wydawnictwo Urzędu Marszałkowskiego Województwa Śląskiego promujące produkty tradycyjne regionu –... więcej»


« (10) 11 12 13 14 15 16 17 18 19 »

Costa Coffee wyłoniła najlepszego baristę w Polsce! ...więcej»

Makro partnerem festiwalu „Slow Fest Sopot” ...więcej»

Zapraszamy na „Nowości ze smakiem kurek i koperku”! ...więcej»

Święto Śledzia Bałtyckiego po raz piętnasty ...więcej»

Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up Hall 5050 zaprasza na jesienne menu ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright © 2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone.

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji