Środa 26 Wrzesień 2018

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Nowy użytkownik »

Przypomnij hasło »

Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Rafał Borys z Zamku Topacz z zaskakującym deserem...

Aktualności gastronomiczne


Rafał Borys z Zamku Topacz z zaskakującym deserem podczas konferencji Made Restaurant


Dodano: 2017-11-09

Drukuj

Wyślij



Rafał Borys


Podczas konferencji Made Restaurant organizowanej w ramach kampanii „Jesteśmy Do Usług” spotkają się najaktywniejsi biznesowo restauratorzy, szefowie kuchni, dostawcy i influencerzy z Wrocławia, Dolnego Śląska i okolic. Rafał Borys, Szef Kuchni Restauracji w Zamku Topacz, zadba o podniebienia gości, przygotowując zaskakujący deser, w którym połączy smak mandarynki, twarogu, cynamonu i czekolady. Wyjątkowe doświadczenie kulinarne to nowy punkt programu konferencji.

Wrocławskie spotkanie jest już trzecim, po Krakowie i Gdańsku, wydarzeniem kampanii Do Usług 2017, organizowanym przez Made Restaurant, którego głównymi celami są: rozwiązywanie problemów w zakresie zarządzania ludźmi, promocja dobrych praktyk biznesowych, w tym bardzo ważny punkt budowania transparentnych i profesjonalnych relacji pracownik – pracodawca oraz współpraca z lokalnymi przedsiębiorcami w celu dogłębnego poznania rynku i jego aktualnych potrzeb.



Podczas wydarzenia, które odbędzie się 13 listopada we Wrocławiu, po raz pierwszy pojawi się nowy punkt programu. Będzie nim wyjątkowe doświadczenie kulinarne – trzydaniowy obiad przygotowany przez lokalnych szefów kuchni. O podniebienia gości zadbają: Piotr Apanel (OVO Bar & Restaurant), Karol Sankowski (Przystań i Marina) oraz Rafał Borys (Restauracja Zamek Topacz).

Rafał Borys to doświadczony Szef Kuchni i prawdziwy kulinarny wirtuoz. Pracował między innymi w londyńskich restauracjach Gordona Ramsaya, a następnie w Brasserie Roux, gdzie uczył się tajników kuchni francuskiej od jednego z najznakomitszych kucharzy – Alberta Roux. Obecnie wraz z grupą kucharzy tworzy perfekcyjną restaurację w Zamku Topacz. To miejsce, w którym niezwykle istotny jest szacunek do produktu, świeżość i wykwintność, a jednocześnie prostota, która często decyduje o wyjątkowości potrawy.

Podczas konferencji Made Restaurant, Rafał przygotuje zaskakujący deser, którego podstawą będzie mandarynka, twaróg, cynamon i czekolada.

Zamek Topacz położony jest jedynie 20 minut od centrum Wrocławia i międzynarodowego lotniska Copernicus, 2 km od autostrady A4 i obwodnicy miasta, w miejscowości Ślęza.

O Zamku Topacz
Zamek Topacz to jeden z niewielu historycznych obiektów zamkowych na Dolnym Śląsku, który został zaadaptowany na czterogwiazdkowy hotel z pełnym zapleczem konferencyjno-eventowym. Hotel posiada 64 eleganckie pokoje, 5 sal konferencyjnych i bankietowych oraz dwie restauracje. Otacza go 50- hektarowy teren, oferujący mnóstwo atrakcji rekreacyjnych i sportowych, na którym znajduje się także Muzeum Motoryzacji.

W marcu 2016 roku uruchomiony został najważniejszy element kompleksu hotelowego – Zamku Topacz, w którym znajduje się wykwintna restauracja, prowadzona  przez doświadczonych szefów kuchni. Obiekt posiada nowocześnie urządzone pokoje spełniające najwyższe kryteria oraz salę konferencyjną z kominkiem i indywidualnym tarasem. W podziemiach zamku znajduje się także butikowe SPA i strefa Wellness, a także zewnętrze jacuzzi z kominkiem.

Zamek położony jest jedynie 20 minut od centrum Wrocławia i międzynarodowego lotniska Copernicus, 2 km od autostrady A4 i obwodnicy miasta w miejscowości Ślęza.


Źródło: 38PR.pl – 08.11.2017


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Costa Coffee wyłoniła najlepszego baristę w Polsce! ...więcej»

Makro partnerem festiwalu „Slow Fest Sopot” ...więcej»

Zapraszamy na „Nowości ze smakiem kurek i koperku”! ...więcej»

Święto Śledzia Bałtyckiego po raz piętnasty ...więcej»

Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up Hall 5050 zaprasza na jesienne menu ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright © 2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone.

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji