Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Dr Irena Eris Tasty Stories - sukces wieńczący...

Aktualności gastronomiczne


Dr Irena Eris Tasty Stories - sukces wieńczący unikalny projekt kulinarny


Dodano: 2017-11-09

Drukuj

Wyślij


Unikatowy projekt kulinarny Dr Irena Eris Tasty Stories, odkrywający smaki Warmii i Mazur, zakończył się niezwykłą Kolacją Sielanka i owacją na stojąco dla trzech fenomenalnych szefów kuchni Hoteli SPA Dr Irena Eris.

Po raz pierwszy w historii Hoteli SPA Dr Irena Eris trzej szefowie kuchni wydali wspólnie kolację, pochodzącymi z Warmii i Mazur. Październikowy weekend w Hotelu SPA Dr Irena Eris Wzgórza Dylewskie był zwieńczeniem warmińsko-mazurskiej edycji Dr Irena Eris Tasty Stories.  Projektu, który przybliża gościom Hoteli SPA oraz  wszystkim sympatykom dobrej kuchni najlepsze lokalne produkty oraz ich wytwórców, a także sylwetki szefów kuchni Hoteli SPA Dr Irena Eris, którzy zamieniają regionalne specjały w kulinarne arcydzieła.



Po raz pierwszy w historii Hoteli SPA Dr Irena Eris, szefowie kuchni, – Łukasz Wojtas, Janusz Myjak oraz Przemysław Gryz - z trzech różnych hoteli, wspólnie przygotowali przy chef’s table ekskluzywną kolację inspirowaną lokalnymi produktami. Niezwykle ambitne menu, składało się z dziesięciu wykwintnych dań, odzwierciedlających kunszt kulinarny wszystkich szefów. Dania przygotowano z najlepszych lokalnych produktów, na co dzień obecnych w restauracjach Hotelu SPA Dr Irena Eris Wzgórza Dylewskie, których samki dopełnił idealny winepairing. Nad perfekcyjnym serwisem czuwał zgrany zespół kelnerski.

Wyjątkową kolację poprzedziły dwa otwarte spotkania - w Rybakówce, gdzie goście hotelowi oraz okoliczni mieszkańcy spotkali się w Rybakówce, by degustować różnorodne specjały z ryb i warzyw oraz przy „Jesiennym stole” w lobby Hotelu. Entuzjazm wśród gości wzbudziły sery owcze z Owczarni Lefevre,  ekologiczne makarony, płatki oraz mąki ze starych odmian z gospodarstwa Biobabalscy, piwa z Browaru Kormoran, świeżo uwędzone ryby z Tradycyjnej Wędzarni Warmińskiej, oraz doskonałej jakości wołowe steki i tatar pochodzące z bydła mięsnego z wolnego chowu na świeżym powietrzu i soczystych pastwiskach gospodarstwa Hereford Warmia.
 
Zapraszamy do śledzenia historii opowiedzianych smakiem przez lokalnych producentów i szefów kuchni na DrIrenaErisTastyStories.com


Źródło: DrIrenaErisSpa.com – 06.11.2017


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Costa Coffee wyłoniła najlepszego baristę w Polsce! ...więcej»

Makro partnerem festiwalu „Slow Fest Sopot” ...więcej»

Zapraszamy na „Nowości ze smakiem kurek i koperku”! ...więcej»

Święto Śledzia Bałtyckiego po raz piętnasty ...więcej»

Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up Hall 5050 zaprasza na jesienne menu ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright © 2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone.

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji