Niedziela 19 Sierpień 2018

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Nowy użytkownik »

Przypomnij hasło »

Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Polak w globalnym kierownictwie korporacji...

Aktualności gastronomiczne


Polak w globalnym kierownictwie korporacji McDonalds


Dodano: 2018-03-13

Drukuj

Wyślij



Piotr Jucha (fot. mcdonalds.pl)


1 marca Piotr Jucha objął jedno z kluczowych stanowisk w światowej centrali McDonald's w Oak Brook pod Chicago. Jako Senior Vice President - Global Restaurant Development & Restaurant Solutions Group będzie odpowiadać za szerokie spektrum zagadnień związanych z restauracjami sieci - od innowacji w ich funkcjonowaniu i wystroju, przez standardy operacyjne i sprzętowe, po strategię i analitykę dotyczącą nieruchomości. Jucha to pierwszy Polak, który w międzynarodowych strukturach McDonald's zaszedł tak daleko.

Piotr Jucha dołączył do McDonald's w 1992 r. jako manager-praktykant w jednej z restauracji na Śląsku. Przez ponad 25 lat swojej kariery pełnił w McDonald's różne role w kraju i zagranicą. Wśród nich takie jak Regional Vice President - Central Europe, czy European Vice President - Development.



W latach 2005 - 2012 Piotr Jucha sprawował funkcję dyrektora generalnego McDonald's Polska. Pod jego zarządem firma weszła na ścieżkę dynamicznego rozwoju. Z sukcesem przeprowadzono kompleksowy program modernizacji lokali sieci. Zainicjowano i rozwinięto projekt kawiarni McCafé. Wprowadzono również innowacje produktowe, takie jak linia McWrapów. Obecnie polskie restauracje sieci są jednymi z najnowocześniejszych w globalnej sieci McDonald's. Wśród ponad 100 krajów, gdzie marka jest obecna, Polska jest jednym z kilkunastu wiodących pod względem wyników, nowoczesnych rozwiązań i perspektyw dalszego rozwoju.  

Jucha jest absolwentem Energetyki Jądrowej na Politechnice Śląskiej. Ma również dyplom MBA University of Calgary.

***  
Zapraszamy na fanpage McDonald's Polska https://www.facebook.com/McDonaldsPolska i www.McDonalds.pl.


Źródło: McDonalds.pl – 06.03.2018


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Costa Coffee wyłoniła najlepszego baristę w Polsce! ...więcej»

Makro partnerem festiwalu „Slow Fest Sopot” ...więcej»

Zapraszamy na „Nowości ze smakiem kurek i koperku”! ...więcej»

Święto Śledzia Bałtyckiego po raz piętnasty ...więcej»

Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up Hall 5050 zaprasza na jesienne menu ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright © 2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone.

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji