Poniedziałek 20 Sierpień 2018

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Nowy użytkownik »

Przypomnij hasło »

Strona główna » Artykuły serwisu

Artykuły serwisu


Jest dobry sposób – i wiele złych – przygotowywania hotelowych śniadań

Bardzo wiele ponurych myśli przychodzi mi do głowy, gdy jestem zmuszony do pobytu w jednym z tych ponurych hoteli w centrum miasta, gdzie psuje się śniadanie umieszczone w bufecie pod rodzajem wytwarzającej ciepło... więcej»

Ceny w hotelarstwie: Sześć prawd, jakich hotelarze i restauratorzy mogą nauczyć się sami od siebie – Część 3/3

Trzy prawdy, jakich restauratorzy powinni nauczyć się od hotelarzy.Jeżeli myślisz, że restauratorzy po prostu „pojmują to” lepiej od hotelarzy, jeśli idzie o ustalanie cen na swoje produkty, przemyśl to... więcej»

Odzyskiwanie pełnego zadowolenia gościa przy jak najmniejszym wysiłku ze strony hotelu

Pozyskanie zadowolenia gościa jest niewątpliwie ostatecznym celem hotelu, ponieważ zadowolony gość staje się lojalnym klientem, albo poprzez powracanie do hotelu przy każdej następnej okazji pobytu w tym samym... więcej»

8 strategii Twittera na zdobywanie klientów

Restauracje i biznes hotelarski mogą wprowadzić poniższe strategie, aby skutecznie wykorzystywać TwitteraStwórz podstawowe informacje dostosowane do potrzeb klientaStworzenie dostosowanego do potrzeb użytkowników,... więcej»

Otwarty w 1960 Holiday Inn w Athens to najstarszy funkcjonujący obiekt marki w Ameryce Północnej

Kiedy Rentz S. Woodruff, mający obecnie 86 lat, rozpoczął swoją 50-letnią tradycję ustanawiającą Athens Holiday Inn siedzibą zawodów futbolu amerykańskiego na University of Georgia, to regularna stawka za pokój... więcej»

Trzy składniki zaangażowanej obsługi: pokora, szacunek i profesjonalizm

Podczas ostatniej rodzinnej wycieczki na Bali w Indonezji, mieliśmy zaszczyt podróżowania liniami lotniczymi Korean Air. Praktycznie każdy punkt styczności z obsługą był niezapomnianym wrażeniem. Wszystko, poczynając... więcej»

Potęga sugestii: Sześć rad w zakresie budowania sprzedaży

„Podnieśmy średnią rachunków”, wykrzykuje kierownik restauracji do swoich pracowników na przedzmianowej odprawie. Wszyscy pracownicy, z wyjątkiem nieszczerych pochlebców, odwracają wzrok i wychodzą z... więcej»

Materiał szkoleniowy dla recepcji: Jak postępować z trudnym gościem (VIDEO)

Tym razem przedstawiamy filmiki dotyczące obsługi trudnego gościa w recepcji hotelowej. Pierwsze dwa to typowe materiały szkoleniowe z obsługi gościa. Dwa ostatnie to rzeczywiste materiały z pracy recepcjonisty i... więcej»

Jak przekształcić telefoniczne zapytanie w rezerwację?

Obsługa telefonicznych zapytań rezerwacyjnych jest najważniejszym aspektem zarządzania rezerwacjami pokoi. Sposób, w jaki menedżer rezerwacji pokoi lub agent rezerwacji obsługuje te zapytania może stanowić o różnicy... więcej»

Bezpłatne usługi nie mogą być obojętne dla hoteli

Lepiej jest dawać niż brać ... prawda? Co się dzieje jednak, gdy hotelarze w ramach nagrody oferują bezpłatny pobyt w hotelu, wspierając specjalny program lub kampanię zbierania funduszy, a szczęśliwi odbiorcy... więcej»

Personel housekeepingu – niedoceniani bohaterowie

Nie jest dla mnie zaskoczeniem, że kolejne badanie przeprowadzone zupełnie niedawno potwierdziło, iż pierwszoplanowym priorytetem dla gościa w hotelu jest czystość.Oczywiście, bezpłatny dostęp do internetu czy... więcej»

Dziesięć rzeczy, o których nie powie ci twój kelner

Przekonaj się, o czym naprawdę myśli twój kelner, kiedy obsługuje cię w restauracji.Wyjście na kolację jest wydarzeniem – któż bowiem nie lubi dobrze zjeść i nie martwić się o przyrządzenie posiłku i... więcej»

Psychologia i Automatyczne Strategie - NOBLE Markets

Celem każdego inwestora rozpoczynającego swoją przygodę z rynkami finansowymi jest  dokonywanie zyskownych transakcji. Zarabianie dostarcza pozytywnych emocji, pozwala na „sprawdzenie się” w... więcej»

Znaczenie projektu hotelowej strony na Facebooku

Podczas gdy internetowa strona hotelowa jest twoim najlepszym przedstawicielem handlowym, to hotelowa strona na Facebooku jest twoim najlepszym przedstawicielem w dziedzinie public relations. Dlatego niezwykle ważne... więcej»

Co nam daje sen?

Sen to doskonałe lekarstwo dla naszego organizmu i świetny kosmetyk. W dodatku – darmowy. Warto zadbać o optymalne warunki w sypialni, aby w pełni korzystać z dobrodziejstw snu.Nie wszyscy śpimy tak samo,... więcej»

Nie pozwól aby kultura miernoty zawładnęła twoim hotelem

W miarę jak przemysł hotelowy podnosi się z wyniszczającego okresu recesji gospodarczej znów jestem zdumiony liczbą hoteli, firm hotelowych, a także lokalizacji, które tak szybko powróciły do stanu merkantylnej... więcej»

Zwiększanie przychodów restauracji: Część 3 z 10

Część 3: Web 2,0 - Krajowe Stowarzyszenie Restauracji ujawniło, iż prawie 40 % wszystkich klientów restauracji odwiedza ich internetowe strony zanim zdecyduje się na bezpośrednią wizytę w lokalu.Nadzwyczajne, tym... więcej»

Pomóż gościom odnalezć twój hotel

Gdzie jest twój hotel? Swego czasu pisałam o Google Places, ale wydaje się, że niektóre restauracje i hotele nie uświadomiły sobie konieczności informowania o swoim kodzie pocztowym.Dzisiaj postanowiłam odszukać... więcej»

Ceny w hotelarstwie: Sześć prawd, jakich hotelarze i restauratorzy mogą nauczyć się sami od siebie – Część 2/3

Trzy prawdy, jakich hotelarze powinni nauczyć się od restauratorówPrawda Restauratorów 1: Końcowe zyski liczą się bardziej od najlepszej sprzedażyHotelarze mierzą regularnie zmiany procentowe w sprzedaży (ADR,... więcej»

Dziesięć rzeczy, o których nie powie ci twoja pokojowa

Dla wielu ludzi, przybycie do hotelu oznacza nastanie czasu na relaks i odpoczynek. Wygodne łóżka hotelu i nieskazitelny wygląd pokoi ułatwiają odskocznię od codziennej rzeczywistości. Przyczyniają się one także do... więcej»

Czego sprzedawcy nigdy nie powinni przestać robić

Utrzymywanie się ze sprzedaży jest trudne. Zdarza się wiele wzlotów i częste upadki, mierzyć się trzeba ze stałą presją na realizowanie celów sprzedaży, brać pod uwagę kontakty z klientami i potencjalnymi klientami,... więcej»

Magiczna siła hotelowego gościa

Wiele firm oferuje podmiotom przemysłu hotelarskiego przydatne narzędzia zapewniające hotelom możliwość wyróżnienia się na wysoce konkurencyjnych międzynarodowych rynkach.Termin „Gość” - główny klient... więcej»

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 (31) 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 »

Materiał szkoleniowy dla gastronomii: Sztuka składania serwetek (VIDEO) ...więcej»

Test dla hotelarzy 8 - Technik hotelarstwa ...więcej»

Polacy najchętniej spożywają Finlandia Vodka ...więcej»

Test dla hotelarzy 12 - Technik hotelarstwa ...więcej»

Najwyższy standard wypoczynku – jak dbać o hotelowe materace? ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright © 2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone.

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji