Poniedziałek 20 Sierpień 2018

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Nowy użytkownik »

Przypomnij hasło »

Strona główna » Artykuły serwisu

Artykuły serwisu


Szefowa sommelierów ujawnia swe sekrety

Nigdy dokładnie nie wiedziałam, czym zajmuje się sommelier. Wygląda to na raczej mieszany charakter pracy – wykonywany zwykle na pierwszej linii, przynoszący dobre wiadomości, jednakże powiązany z wieloma... więcej»

Moc odręcznego pisma

Komunikowanie się jest w dzisiejszych czasach zbyt łatwe. Mając do dyspozycji takie trzy urządzenia jak: komputer, telefon komórkowy i drukarkę, nie ma już potrzeby posługiwania się zindywidualizowaną... więcej»

Dziesięć pomysłów dla hoteli na uatrakcyjnienie swoich wiadomości na Facebooku wartych wypróbowania

Większość hoteli zdaje sobie obecnie sprawę z tego, że ich obecność na Facebooku nie jest już opcją, ale zwykłą koniecznością. Chociaż, jak się wydaje, większość hoteli lub marek hotelowych ma swoją stronę na... więcej»

Ceny w hotelarstwie: Sześć prawd, jakich hotelarze i restauratorzy mogą nauczyć się sami od siebie – Część 1/3

Hotele i restauracje to dwa segmenty przemysłu hotelarskiego. Jak się wydaje dyrektorzy w każdym z tych segmentów mają ze sobą dużo wspólnego. Oba sprzedają produkty (pokoje, jedzenie lub napoje) i najlepsze z nich... więcej»

Zwiększanie przychodów restauracji: Część 2 z 10

Część 2: SEO (optymalizacja pozycjonowania strony) i możliwość odszukiwania strony w InternecieW całej historii gatunku ludzkiego najważniejszym źródłem informacji od zawsze było „źródło osobiste”. Obecnie... więcej»

Kto nie ryzykuje, ten nie wygrywa

Racjonalnych inwestorów cechuje awersja do ryzyka, tj. za wyższe ryzyko oczekują wyższych stóp zwrotu. Jest to kompletnie intuicyjny wniosek, mający jednak swoją podbudowę w teorii – linii rynku kapitałowego.... więcej»

Obsługuj każdego jak VIPa

Kiedy byłem pracownikiem liniowym w biznesie hotelowym zwykle byłem tą osobą, która była wyznaczana do obsługi VIP-ów. Niezależnie od tego czy pracowałem na stanowisku kelnera, czy byłem konsjerżem, moi przełożeni... więcej»

Materiał szkoleniowy dla pokojowych: Procedury operacyjne w housekeepingu (VIDEO)

Niniejszy materiał poświęcony jest pracy obsługi pokoi. W czterech filmikach zaprezentowano procedury w housekeepingu. W trzech minutach przedstawiono jak sprząta się pokój w hotelu Hilton Orange County, a jak w Best... więcej»

W jaki sposób najmodniejszy hotel na świecie zarządza społecznościowymi publikacjami

Koncepcja CitizenM zaczęła się od spostrzeżenia, że w ostatnich latach pojawił się nowy typ turysty. „Dzisiejszy turysta podróżuje w dżinsach, tanim T-shircie, nosi drogi zegarek, pije szampana i korzysta z... więcej»

Manifest hotelowy zrzędliwego turysty w 20 punktach

Poniżej przedstawiony został bardzo prosty, 20-punktowy manifest, który według „zrzędliwego turysty” powinien być przestrzegany przez wszystkie hotele. Każdy, kto prowadzi hotel może się do tego manifestu... więcej»

Mamy nadzieję, że podobało się Panu u nas, ale proszę oddać nasz telewizor

Każdego ranka, w hotelach na całym świecie goście wynoszą z nich przedmioty warte masę forsy – a nie mówimy rzecz jasna o oryginalnej butelce szamponu, czepku kąpielowym czy balsamie do ciała.W jednym z... więcej»

Najlepsze praktyki ebiznesowe hoteli dla mediów społecznościowych

W 2011 roku śmiało można stwierdzić, że obecność na Facebooku i Twitterze z dobrze zbudowaną strategią mediów społecznościowych nie może być dalej ignorowana. Wsjkazane jest również określenie mierników i celów... więcej»

Jak starannie przygotować hotel na królewską wizytę

Świat obserwował każdy krok Williama i Catherine, księcia i księżnej Cambridge, w trakcie ich dziewięciodniowej podróży do Kanady, pierwszej ich oficjalnej wizyty jako pary małżeńskiej. Dla koordynatorów imprezy... więcej»

Zwiększanie przychodów restauracji: Część 1 z 10

Najszybszym i najlepszym sposobem redukcji kosztów w restauracji jest zwiększanie sprzedaży. Zaledwie dwu procentowy wzrost sprzedaży jest ekwiwalentem 10 procentowej redukcji kosztów. Jestem gotów uzbroić was... więcej»

Czy mój hotel powinien reklamować się na Facebooku?

Klienci często pytają nas czy powinni korzystać z reklamy na Facebook’u. Wiele hoteli jest sceptycznie nastawionych wobec stosowania reklam i zastanawia się czy mogą one być efektywne, czy nie. Zazwyczaj... więcej»

Recepcyjny dramat: To D-A-S-H czyni różnicę!

Kiedy przebywałam w Północnej Karolinie spotkałam Diane. Diane pracuje w recepcji obiektu należącego do luksusowego łańcucha hotelowego. Jest ona osobą ambitną i entuzjastycznie nastawioną do pracy, ale zawsze wdaje... więcej»

Tajemnica stawki za pokój: Skok od taktyki do strategii

Wszyscy dokonujemy ruchów cenowych nawet codziennie. Potrzebujemy wyższego obłożenia, zwiększonego przepływu gotówki, a do tego chcemy pokazać właścicielowi jak bardzo się staramy. Musimy być także pewni, że te... więcej»

Dlaczego boimy się publicznych wystąpień i jak to przezwyciężyć

Około 10 procent populacji uwielbia publiczne wystąpienia. Grupa ta nie doświadcza strachu, a wręcz przeciwnie jest nawet szczerze podekscytowana występem przed dużą publicznością.Kolejne 10 % jest tym autentycznie... więcej»

Najlepsze praktyki w publikacjach społecznościowych

„Co mamy publikować?” Jest to jedno z najczęściej zadawanych przez hotele pytań w momencie rozpoczynania przez nie swej aktywności w mediach społecznościowych. Zawartość publikacji może dla każdego być... więcej»

Dwanaście porad na wywieranie trwałego, pozytywnego wrażenia na uczestnikach spotkań i konferencji

Pracujesz wystarczająco ciężko, aby zdobyć biznes w trakcie spotkania czy konferencji, tak więc sensownym byłoby wywarcie pozytywnego, trwałego wrażenia motywującego potencjalnych klientów do stałego korzystania z... więcej»

Czy śniadanie jest najważniejszym (hotelowym) posiłkiem w ciągu dnia?

Złośliwy Eryk, będąc prawdziwym gastronomicznym ekspertem, nienawidzi śniadań. Nie tylko dlatego, że musi wstawać tak wcześnie. Czuje również, że „śniadanie jest tylko ośrodkiem kosztów”. Nadzorowanie... więcej»

Materiał szkoleniowy dla recepcji: Procedury operacyjne w recepcji (VIDEO)

Tym razem prezentujemy krótkie filmiki instruktażowe dla pracowników recepcji. Zaprezentowano w nim różne wersje procedur obowiązujących w recepcji - od przyjęcia rezerwacji przez telefon, przyjazd do hotelu i... więcej»

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 (32) 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 »

Materiał szkoleniowy dla gastronomii: Sztuka składania serwetek (VIDEO) ...więcej»

Test dla hotelarzy 8 - Technik hotelarstwa ...więcej»

Polacy najchętniej spożywają Finlandia Vodka ...więcej»

Test dla hotelarzy 12 - Technik hotelarstwa ...więcej»

Najwyższy standard wypoczynku – jak dbać o hotelowe materace? ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright © 2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone.

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji