Wtorek 16 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Artykuły serwisu

Artykuły serwisu


Współczesny konsjerż: Doskonałość obsługi i zyskowności. Model do naśladowania

Konsjerż... słowo to pojawia się obecnie prawie wszędzie jako optymalny symbol spersonalizowanej obsługi. Domeną konsjerża nie jest tylko hotelowe lobby. Słowo ‘konsjerż’ pojawia się we wszystkich... więcej»

Materiał szkoleniowy dla gastronomii: Jak profesjonalnie otwierać szampana VIDEO

Wszyscy wiemy, że szampan jest najczęściej drogim trunkiem. Otwierania butelki szampana wymaga odpowiednich umiejętności. Każdy początkujący na początku swojej drogi zawodowej kelner może robić błędy podczas próby... więcej»

Gościnność przedefiniowana: Hotelowe podstawy.... Od zarania dziejów

Moim zdaniem, jeżeli zdecydujesz się umieścić na budynku znak „Hotel”, to już w tym momencie przyjmujesz określone minimalne zobowiązania niezależnie od tego, ile gwiazdek przyznano twojemu... więcej»

Procedury operacyjne: Jak recepcja powinna postępować z rzeczami zagubionymi i znalezionymi?

Określenie „Zgubione i Znalezione” odnosi się do rzeczy przypadkowo pozostawionych lub utraconych przez gościa w hotelu. Wszystkie rzeczy znalezione w hotelowych pokojach, punktach gastronomicznych,... więcej»

Hotelowy humor: Opowieści jubileuszowe Harry’ego Milesa

Harry Miles jest szefem konsjerży w pięciogwiazdkowym hotelu London Marriott Grosvenor Square w Mayfair. Rozpoczął swoją karierę zawodową w 1970 roku jako nocny portier w Waldorf Hotel, a po raz pierwszy rozpoczął... więcej»

Cztery podstawowe narzędzia marketingu internetowego hotelu do wykorzystania w 2011 roku

Elektroniczne kanały dystrybucyjne zmieniły na zawsze hotelową sprzedaż i marketing. Internetowy marketing, media społecznościowe, Globalne Systemy Dystrybucji i niezależni dostawcy zaprezentowali nowe możliwości... więcej»

Jak trudno jest prowadzić restaurację? Przy obiektywizmie analizy biznesowej potrzebny jest profesjonalny konsultant

W dzisiejszych czasach wszyscy uważają się za ‘ekspertów’ od biznesu restauracyjnego z uwagi na to, że każdy przecież kiedyś jadł w restauracji. Większość ludzi ma problem ze zrozumieniem wysokiego... więcej»

Sukces obsługi technicznej hotelu

Służby techniczne są zespołami „naprawczymi”, zapewniającymi prawidłowe funkcjonowanie wszelkich urządzeń, od których zależy bezkolizyjne działanie poszczególnych hotelowych działów, usuwając... więcej»

Procedury operacyjne: Co robić, jeżeli gość nie reaguje na telefon z pobudką?

Budzenie gościa jest zwyczajnym, typowym zadaniem pracowników recepcji. Budzenie gościa przez telefon to jedna z czynności, która powinna być określona w standardowych procedurach operacyjnych. Jest jednak i... więcej»

Jak przekazać personelowi swoje krytyczne uwagi

Większość dyrektorów i kierowników wolałoby uciec od tematu... Jednak naczelne kierownictwo ma już dość dyrektorów operacyjnych, którzy nie potrafią sobie poradzić z prostą dyscypliną. Właśnie z powodu ich... więcej»

Reklama bazuje na jednej rzeczy: Na zadowoleniu

Wkroczyłeś w 2011 rok i przystępujesz do wprowadzenia w życie planu marketingowego opracowanego w 2010 rok. Ale chwileczkę! Znowu zmienił się internet! Cyfrowy świat, w którym żyjemy ulega szybkim przeobrażeniom... więcej»

Dostosowane indywidualnie usługi postrzegane jako zindywidualizowane usługi relacyjne

Kiedy Ellsworth Statler otworzył Buffalo Statler Hotel w 1908 roku rozpoczął proces różnicowania w obrębie przemysłu hotelarskiego poprzez zaoferowanie po raz pierwszy osobnej łazienki dla każdego hotelowego pokoju,... więcej»

Niech twoi klienci prowadzą dla ciebie sprzedaż

Nie ma nic lepszego nad pozytywną referencję i rekomendację w reklamie twojego hotelu, czy restauracji. Przejrzyj jakiekolwiek badania na temat efektywności w reklamie, a na szczycie listy znajdziesz nieformalne... więcej»

Maksymalizowanie wydatków w przeliczeniu na klienta

Jednym z najlepszych i najbardziej użytecznych KPI (key performance indicator) – kluczowych wskaźników efektywności jest dokładna wartość sprzedaży w przeliczeniu na klientów – wydatków na osobę. ... więcej»

Współczesna Obsługa Kamerdynerska. Pięć wiodących hoteli dzieli się swoimi tajemnicami

Dlaczego należy utrzymywać w hotelu obsługę kamerdynerską? W zbadanych przypadkach stwierdzono dwie podstawowe przyczyny: albo właściciele hotelu uważali swój hotel za najlepszy obiekt na świecie i sądzili, że... więcej»

Prawdziwe hotelowe supergwiazdy sprzedaży lubią mało zorientowanych klientów!

Wobec rozszerzającej się ilości informacji dostępnych potencjalnym gościom i organizatorom hotelowych spotkań i konferencji, wydaje się logiczne, że współcześni klienci hotelowych rezerwacji, recepcji i działów... więcej»

Hotelowe taktyki na Twitterze zwiększające liczbę zwolenników

Czy kontaktujesz się z właściwymi osobami? Czy chcesz zbudować jakościową grupę osób, które obserwują cię na Twitterze? Czy warty jesteś tego byś był obserwowany i czy obserwowałbyś sam siebie na Twitterze? ... więcej»

Jak można zmienić zirytowanego gościa w fana twojego hotelu?

Wszyscy tego doświadczyliśmy: gość wchodzi do recepcji, jest zdenerwowany i wykrzykuje swoje pretensje. Zajmowanie się rozdrażnionym gościem jest jednym z najbardziej nieprzyjemnych zadań dla każdego profesjonalisty... więcej»

Siedem sposobów budowania pozytywnej reputacji restauracji

Klienci zawsze są podejrzliwi, kiedy chodzi o przesadną reklamę i mogą się dużo dowiedzieć o twoim biznesie zanim się u ciebie zjawią. Słyszałeś zapewne o najnowszych słówkach ‘przejrzystość’ i... więcej»

Biznes toczy się dalej... Porady dla hotelowej sprzedaży w warunkach niepewnego rynku

W warunkach trudnego rynku, każdy sprzedany nocleg ma znaczenie. Mimo, że obecny spadek koniunktury może się wydawać bardziej bolesny niż w przeszłości, to biznes toczy się dalej i musisz się do takich warunków... więcej»

Pozytywny zwrot po negatywnej opinii

Twój hotel zebrał złe recenzje na Tripadvisor. Czy w związku z tym: a) wyzywasz recenzenta od kłamliwych, podłych kreatur b) pozywasz recenzenta do sądu c) pozywasz do sądu stronę TripAdvisor d) organizujesz naradę,... więcej»

Materiał szkoleniowy dla recepcji: Procedury zameldowania gościa VIDEO

Chcąc pracować w hotelu w dziale recepcji powinieneś wiedzieć jak sprawnie przeprowadzić procedurę meldowania gościa. Tym razem przedstawiamy właśnie filmy z obsługi gościa podczas tzw. check-inu. Z pewnością okażą... więcej»

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 (39) 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 »

Standardowe procedury check in i check out w hotelu ...więcej»

Pokój hotelowy - definicja, rodzaje, wyposażenie ...więcej»

Czym jest usługa hotelarska? ...więcej»

Test dla hotelarzy 12 - Technik hotelarstwa ...więcej»

Test dla hotelarzy 8 - Technik hotelarstwa ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji