Wtorek 16 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Artykuły serwisu

Artykuły serwisu


Moje złote zasady public relations w hotelu cz. 2/2

Nawet kiedy byłam w koledżu na studiach uniwersyteckich moje zainteresowania naturalnie ukierunkowane było na zaangażowanie w pracę z ludźmi. Tak więc, niezależnie od tego, czy był to prowadzony przeze mnie przez... więcej»

Czym jest usługa hotelarska?

Najbardziej trafna i najczęściej używana definicja usług hotelarskich zawarta jest w Ustawie o Usługach Turystycznych, która usługi hotelarskie definiuje jako „ogólnie dostępne wynajmowanie domów, mieszkań,... więcej»

Z pamiętnika podróżnika: Polowanie na świąteczny stolik

Skuszona licznymi promocjami i ofertami postanawiam jechać na święta do hotelu. Oferta i cena całkiem przyzwoita, przynajmniej z opisu,  jaki przedstawił hotel na swojej stronie internetowej, więc w piękny,... więcej»

E-mail marketing obiektów hotelarskich

Rola e-mail marketing w hotelarstwieCzy wiesz, że prawie każdy z nas ma skrzynkę e-mail. Niemal wszyscy wysyłamy i odbieramy różne wiadomości drogą elektroniczną. To jest wygodne i tanie, co więcej możemy to robić o... więcej»

Test dla hotelarzy 1 - Technik hotelarstwa

1. W związku z rozbudową kolei żelaznych w Europie w XIX w. wprowadzono typ hoteli dworcowych, które nazywano:A. pandokiaB. agoriaC. portykiD. terminus2. Sobór w Nicei w 325 r. zalecił urządzenie w każdym mieście:A.... więcej»

Podstawy programowe dla zawodów turystycznych od 2012 r. - cz. 4

Pracownik pomocniczy obsługi hotelowej 911205Celem kształcenia zawodowego jest przygotowanie uczących się do życia w warunkach współczesnego świata, wykonywania pracy zawodowej i aktywnego funkcjonowania na... więcej»

Wykraczając poza oczekiwania, każdego dnia, przy każdym pobycie

Hotel La Mamounia w Marrakeszu, który został ponownie otwarty w listopadzie 2009 r. po trzyletnim okresie renowacji jest prawdopodobnie najbardziej znanym hotelem w Afryce. Ponieważ został otwarty już w 1923 roku... więcej»

Standardowe procedury operacyjne pracownika housekeepingu

Pracownik housekeepingu musi przestrzegać standardowych procedur. Pracownicy housekeepingu są odpowiedzialni za sprzątanie hotelowych pokoi w czasie pobytu gości i natychmiast po ich opuszczeniu. Są oni również... więcej»

Moje złote zasady public relations w hotelu - cz. 1/2

Rozpoczęłam pracę w branży hotelarskiej, w lecie '97. Pamiętam, że wybrano mnie głównie na podstawie moich prężnych kontaktów z mediami. Oczywiście inne moje cechy i zalety też odegrały swoją rolę, ale to było... więcej»

Podstawy programowe dla zawodów turystycznych od 2012 r. - cz. 3

Technik turystyki wiejskiej 515203Celem kształcenia zawodowego jest przygotowanie uczących się do życia w warunkach współczesnego świata, wykonywania pracy zawodowej i aktywnego funkcjonowania na zmieniającym... więcej»

Cztery sposoby na podwyżki cen, które nie zmartwią nawet twoich klientów

Ceny rosną i nienawidzą tego prawie wszyscy. Ale jeśli twoja sytuacja ekonomiczna jest podobna do innych firm, to znaczy, że uwarunkowania ekonomiczne zmuszą cię, prędzej czy później, do podniesienia cen. I bądźmy... więcej»

Tam, gdzie każdy cię zna

Tam, gdzie każdy cię zna... to tytuł przewodniej piosenki przebojowego telewizyjnego sitcomu z lat osiemdziesiątych - Zdrówko (Cheers). Melodia ta pobrzmiewała w mojej głowie, kiedy przyjechałem ponownie do Ritz... więcej»

Wiedza pozyskana od czołowych azjatyckich hoteli

Niedawna wyprawa do pięciu azjatyckich miast otworzyła mi oczy na to, jak powinno się zarządzać produktami hotelarskimi i obsługą gości. Naprawdę byłem zaskoczony. Wspierane przez silne gospodarki narodowe -... więcej»

Kiedy pozostały ci resztki, nie mów, że Wszystko, co mi zostało to

W związku z tym, że obie miarodajne instytucje: STR i PKF zaktualizowały swoje ostatnie prognozy odzwierciedlające wzrost zarówno obłożenia, jak i ADR, w wyniku czego obserwujemy wzrost wskaźnika RevPAR i zysków, to... więcej»

Podstawy programowe dla zawodów turystycznych od 2012 r. - cz. 2

Technik obsługi turystycznej 422103Celem kształcenia zawodowego jest przygotowanie uczących się do życia w warunkach współczesnego świata, wykonywania pracy zawodowej i aktywnego funkcjonowania na zmieniającym się... więcej»

Chcesz mieć lojalnych klientów – spraw by goście byli pozytywni emocjonalnie!

Och ... co za uczucie! Niezależnie od tego, czy to wyrażenie pochodzi z filmu muzycznego Flashdance z Irene Cara, czy wyśpiewywali je Bad Boys Blue, Van Morrison, Solomon Burke, Everly Brothers czy Crowbar, pojęcie... więcej»

10 rzeczy, którymi powinni się zająć hotelarze na Facebooku, a prawdopodobnie tego nie robią

Facebook stał się jedną z konieczności w każdej współczesnej strategii marketingowej i każdy społecznie świadomy hotel powinien mieć tam swoją własną stronę. Ale skoro jest ono tak nowe, to skąd masz wiedzieć co... więcej»

Obsługa w restauracji, a kogóż to obchodzi?

Restauracja jest w połowie pełna, rozbrzmiewająca hałasem charakterystycznym dla zatłoczonego lokalu, z muzyką dobiegającą z pobliskiego baru w Darling Harbour w Sydney. Jednakże około pięćdziesięcioosobowa klientela... więcej»

Znakomita obsługa klienta oznacza, że nigdy nie musisz przepraszać

Jednym z największych mitów obsługi klienta jest to, że firmy po prostu powinny wysłuchiwać skarg klientów, a następnie je naprawiać. Większość dyrektorów uważa, że każda firma musi szybko reagować na problemy,... więcej»

Podstawy programowe dla zawodów turystycznych od 2012 r. - cz. 1

Od 01.09.2012 w szkołach ponadgimnazjalnych wchodzi w życie nowa podstawa programowa, a z nią zmiany w szkolnictwie zawodowym, także w egzaminach potwierdzających kwalifikacje zawodowe. Uczniowie ,którzy kontynuują... więcej»

Hotelowe szkolenie to jak nauka języka obcego

Wydaje się, jakby to było wczoraj, kiedy to się stało - ten brzemienny w skutki moment, kiedy czas się zatrzymał. Aniołowie  na wysokościach zagrali na trąbach. Padł na mnie złoty promień światła. Uroniłem łzę.... więcej»

Sprzedaż bezpośrednia: Utracona sztuka

Czy sprzedaż bezpośrednia w branży hotelarskiej znajduje się na opadającej równi pochyłej, stając się powoli zamierającą sztuką, taką jak pisanie listów, szycie, czy nawet wydawanie gazet? Wykorzystywanie mediów... więcej»

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 (30) 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 »

Standardowe procedury check in i check out w hotelu ...więcej»

Pokój hotelowy - definicja, rodzaje, wyposażenie ...więcej»

Czym jest usługa hotelarska? ...więcej»

Test dla hotelarzy 12 - Technik hotelarstwa ...więcej»

Test dla hotelarzy 8 - Technik hotelarstwa ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji