Niedziela 01 Grudzień 2024
redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie
OBIEKTY
Zarządzanie | Sprzedaż i marketing | Obsługa gościa | Pion hotelowy | Gastronomia | Projekt i wyposażenie | Ciekawostki | Baza wiedzy i testy | SPA & Wellness
Strona główna » Obsługa gościa
Odnajdywanie „Wiary”: Procedury związane z rzeczami zagubionymi i odnajdywanymi są podstawowym narzędziem viro marketingu
Jako osoba często podróżująca zarówno służbowo, jak i w celach wypoczynkowych, pozostawiłem w pokojach hotelowych w ciągu tych wszystkich lat w drodze, całkiem długi sznureczek różnych osobistych... więcej»
Dlaczego ważne jest czytanie języka ciała twojego gościa?
Większość ludzi wierzy, że mowa jest naszą główną formą komunikacji. W rzeczywistości, komunikacja ustna jest dość niedawno opanowanym przez człowieka elementem rozwoju w historii ewolucji. Zanim... więcej»
Szacunek dla klienta jest najważniejszy
Wszyscy plotą o ich znakomitej obsłudze klienta. Pomyśl jednak o wszystkich złych incydentach, jakich doświadczyłeś w okresie ostatnich kilku miesięcy. Jest ich prawdopodobnie zbyt wiele, by dały się... więcej»
Pięć najbardziej zaniedbywanych obszarów obsługi w hotelach luksusowych
W tym miesiącu przyglądamy się pięciu najbardziej zaniedbywanym obszarom obsługi w hotelach luksusowych. Niezależnie od tego, czy goście płacą 200$ czy 850$ za noc, czy hotel jest częścią najwyższej... więcej»
Już czas, aby dać gościom to, czego rzeczywiście codziennie potrzebują i czego pragną
Jako trener w sprzedaży hotelowej, wykładowca i konsultant miałem możliwość pracowania w ciągu minionych lat z prawie wszystkimi większymi firmami hotelowymi i markami oraz miałem również przyjemność... więcej»
Przygotuj swoich pracowników do świadczenia perfekcyjnej obsługi klienta
Uczynienie kogoś szczęśliwym i zadowolonym może wywołać najlepsze na świecie uczucia i zbudować lojalność klienta. Wiedza o tym, jak to robić, przychodzi zupełnie naturalnie dla pewnej kategorii osób,... więcej»
Istota przybycia gości
Kiedy nadejdzie pora odnowienia twojego hotelu, będziesz prawdopodobnie chciał zatrudnić profesjonalnego projektanta. W przeciwnym razie twój odnowiony hotel będzie wyglądał tak niegustownie, jak twoja... więcej»
Doznania gościa nie można skopiować czy sklonować. Kilka sugestii dla przemysłu hotelarskiego – cz. 2/2
Im bardziej jest rozbudowana podstawowa wartość, tym większy będzie ona miała wpływ na doświadczenie gościa. Duchowy poziom troski w doświadczeniu gościa jest bezpośrednio związany ze stopniem, w jakim... więcej»
Doznania gościa nie można skopiować czy sklonować. Kilka sugestii dla przemysłu hotelarskiego - cz. 1/2
Czy nikt nie dostrzega niczego przestarzałego w tendencjach hoteli do wzajemnego kopiowania doznań gości, a łańcuchy hotelowe starają się również klonować identyczne doświadczenia w swoich całych grupach... więcej»
Odmienne spojrzenia na obsługę klienta. Doświadczenie pasażera linii lotniczych wobec doświadczenia gościa hotelowego
Jedną z rzeczy, którą z pewnością można powiedzieć o hotelach jest to, że nie wykazują one tendencji do przemieszczania się z miejsca na miejsce, nawet jeżeli mają poważne problemy z... więcej»
Lepszy sposób wyrażenia podziękowania
Obecnie w wieku pisania bezosobowych e-maili z wyrazami podziękowania, wysłanie komuś okolicznościowej karty z życzeniami tworzy osobistą więź z adresatem i przekazuje pożądane przesłanie do klienta.... więcej»
Punkty styku mają znaczenie w szkoleniu z obsługi klienta
Jest to pierwszy artykuł z serii dwóch – następny będzie traktował o „Wskazówkach w Kwestii Sprzedaży” Książka Malcolma Gladwella „Wskazówka: Jak drobne rzeczy mogą mieć duże... więcej»
Gesty obsługi
Proszę zapalić moją świeczkę! Wszystkie inne stoliki w restauracji, z wyjątkiem naszego, były oświetlone świeczkami. Zapadał zmierzch a z miejsca, w którym stał nasz stolik mieliśmy ograniczony widok.... więcej»
Pięć sposobów poprawy obsługi klienta w twoim hotelu
Kiedy po wakacjach zostały już tylko wspomnienia, pojawia się prawdopodobieństwo, że obłożenie w twoim hotelu nieco się zmniejszy. Mniej klientów oznacza większą konkurencję, więc dlaczegóżby nie... więcej»
Szkolenie personelu recepcji w umiejętnej obsłudze zapytań o rezerwację przynosi wymierne korzyści
Jest jak najbardziej oczywistym faktem, że w obiektach hotelowych klasy średniej i ekonomicznej, personel recepcji musi stawiać czoło w udzielaniu kompleksowych informacji związanych z zapytaniami o... więcej»
Prawdziwa historia o dwojgu trudnych gości
Jako szkoleniowiec w przemyśle hotelarskim zawsze powtarzałem, że nie ma czegoś takiego jak trudny gość, a jedynie osoba przechodząca ciężki okres w swoim życiu. A oto ostatnia prawdziwa... więcej»
Kiedy obsługa jest nieszczera?
Czy zdarzyło ci się kiedykolwiek czekać przy ladzie sklepowej, aż kilku ekspedientów skończy ze sobą gawędzić? Mnie to się przytrafiło, aż w końcu zmądrzałem. Teraz po prostu wychodzę i robię... więcej»
Zapis rozmowy z recepcjonistą trzygwiazdkowego markowego hotelu
Oto zapis rozmowy, którą niedawno przeprowadziłem z pracownikiem recepcji trzygwiazdkowego hotelu o międzynarodowej marce.Ja: „Ale nigdy z tego nie korzystałem!”Recepcjonista: (bardzo... więcej»
Pierwszy krok w maksymalizowaniu sprzedaży rezerwacji. Uwierz, że to jest możliwe
Jako sprzedawca programów szkoleniowych w przemyśle hotelarskim, uważam za niezmiernie interesujące, obserwowanie reakcji menedżerów i decydentów na przedkładane oferty i propozycje rezerwacji usług... więcej»
Pięć powodów przemawiających za pracą w butikowym hotelu
1. PersonalizmW przypadku hotelu butikowego cechy osobowościowe są najważniejsze i mogą być z powodzeniem dodane. Jako część opisowa do innych podstawowych butikowych atrybutów wymienionych poniżej. Dzieje... więcej»
Wspaniała i spersonalizowana obsługa
Gdybyż tylko oni byli normą – nie wyjątkiem – mówi Yeoh Siew Hoon. Po napisaniu mojego ostatniego artykułu na temat „Służ osobie, nie procesowi”, przypadkowo spędziłam cały... więcej»
Bycie wielkim nie dla nagród
Czy kiedykolwiek słyszeliście takie wyrażenie „legenda według własnego mniemania?” Po raz pierwszy usłyszałam je pracując z człowiekiem, który był legendarnym artystą i projektantem. Po... więcej»
Prawidłowa obsługa VIP-ów ...więcej»
Obsługa z uśmiechem: Najważniejsze wskazówki dla usprawnienia obsługi klienta ...więcej»
Hotelowa siła robocza: Jedno zepsute jabłko ...więcej»
Wprowadz się do hotelu Ritz-Carlton po porady w sprawie dobrej obsługi klienta ...więcej»
Jestem profesjonalistą obsługi ...więcej»
Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...
2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke
Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę...
2018-05-15, 12:57:50 ~Agata
Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...
2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina
"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...
2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD
Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...
2018-02-19, 19:49:28 ~klara
Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...
2018-01-24, 16:51:44 ~anita
Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...
2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski
Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...
2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz
Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...
2018-01-09, 19:03:15 ~Michał
Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU | KONTAKT
Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie. Więcej informacji