Środa 07 Grudzień 2022

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Obsługa gościa

Obsługa gościa


Trzy sposoby na opanowanie powitania

Czy jesteś Mistrzem Powitania? Mam taką nadzieję. Pierwsze wypowiedziane przez ciebie słowa kształtują ogólne doznanie klienta. Rozważ następujące dwa... więcej»

Posłuchaj, o czym mówi twój ubiór

Czy miałeś kiedyś pracownika, który przyszedł do pracy w brudnym, pomarszczonym czy cuchnącym uniformie? Z pewnością tak. Każdy z weteranów przemysłu hotelarskiego musiał w przeszłości zetknąć się z takim... więcej»

Obsługa gościa: Nie mów do mnie ‘kochanie'

„Szczęśliwego Nowego Roku, Słodziutka! „Kochanie, proszę mi pozwolić sobie pomóc”, „Proszę poczekać, Skarbie, sprawdzę to dla pani”. Uuuuufff! Nie znam tych ludzi?!!! Czy oni myślą,... więcej»

Co robić, kiedy nikogo nie ma w domu

Wszyscy wiemy, co oznacza prawidłowe podejście do klienta i właściwa obsługa – ale jak takie postawy wywołać u innych osób? Odpowiedź na to pytanie może być warta twojej uwagi, jeżeli nie 64 tys. dolarów. ... więcej»

Odróżniaj się od innych: model działania z sukcesem

Moja żona Susan i ja obchodziliśmy niedawno naszą rocznicę ślubu. Możesz pomyśleć, że jesteśmy szaleni, ale zawsze przekazujemy sobie jedynie karty okolicznościowe i nie robimy w tym dniu zbyt wiele zamieszania. ... więcej»

Kształtowanie zaangażowanych pracowników: różnica jaką wnoszą do doskonałości obsługi gości

Ostatnio czytałem artykuł w Gallup Management Journal oraz raport z przeprowadzonych badań omawiających wartość kształtowania stosunków z pracownikami i wartość, którą ten proces dostarcza tobie, jako menedżerowi... więcej»

Twoje podejście do sprawy robi różnicę

Nie tak dawno temu, ja i moja żona, planowaliśmy zorganizowanie spotkania z naszymi przyjaciółmi i chcieliśmy na nim po kolacji podać sery. Tak więc wybraliśmy się na lokalny rynek w poszukiwaniu odpowiedniego sera.... więcej»

Komunikacja gwarantem sukcesu

Podczas ostatniej wizyty w lokalnym sklepie z elektroniką, sprzedawca, z którym dotychczas załatwiałem swoje sprawy, był zajęty z innym klientem, a więc ktoś inny mnie obsłużył i odpowiedział na moje pytania. Nie... więcej»

Obsługa poprzez pocztę: Zdefiniuj obietnicę i wywiąż się z niej!

Obietnice. Prezydent George Washington, którego urodziny obchodziliśmy w lutym, powiedział „Nie podejmuj się tego, czego nie możesz wykonać, ale pieczołowicie dotrzymuj swoich obietnic.” Łatwo... więcej»

Bałagan przy obsłudze

Klient siedzący w restauracji czekał na zupę. Kiedy mu ją podano, zauważył w zupie muchę. Wezwał kelnera i spytał „Co ta mucha robi w mojej zupie?” Kelner odpowiedział z zimną krwią „Sądzę, że... więcej»

Chciałbym poznać twoje standardy gościnności. Gdzie one są? Czy ktoś je widział?

„Chciałbym przejrzeć twoje standardy” – powiedział audytor. „Które” – odpowiedziałem. „Moi księgowi używają GAAP, aby zapewnić poprawne bilansowanie w księgach... więcej»

Każdy ma problemy…. Czy masz osoby, które je rozwiążą?

Czy mogę rozmawiać z menedżerem? – pięć najbardziej przerażających słów w jakimkolwiek scenariuszu obsługi klienta, zdanie luźno tłumaczone w języku obsługi klienta na „pocałuj klienta na... więcej»

Stworzenie doskonałości obsługi – siedem kroków, aby odnieść prawdziwy sukces

Doskonałość Obsługi?? Kto ma czas na skupianie się na obsłudze? Operatorzy są zajęci bieganiem w kółko starając się zidentyfikować wyłaniające się pojęcia, tworząc nowe ośrodki zysków, walcząc o dobrych... więcej»

Na doznanie gościa mamy wpływ zanim dotrze on do naszych drzwi. Wartość obsługi klienta

Organizacje zajmujące się marketingiem miejsca mają za zadanie promowanie swojego obszaru i społeczności hotelarskiej i zachęcanie gości do przyjazdu w te szczególne miejsca. Ogromną ilość czasu i pieniędzy... więcej»

Obsługa klientów

Bez względu na to, czy będziecie ich nazywali konsumentami, klientami, interesantami czy gośćmi – efektem finalnym wszystkich twoich przywódczych działań jest zadowolenie klientów. Ostatecznie, to... więcej»

Czy robić rezerwacje przez centralną rezerwację?

Obiekty są wspaniałe. Foldery są widowiskowe. Obietnice doznania z obsługi wydają się być najlepsze niż gdziekolwiek indziej. Gość jest zdecydowany i wykręca numer do rezerwacji. Przepełniony podnieceniem i... więcej»

Potęga nazwiska (imienia)

Zapamiętanie nazwiska (imienia) klienta może poprawić twoją sprzedaż. Niemniej jednak, osoby uczestniczące w moich zajęciach warsztatowych, często informują mnie, że mają problem z zapamiętywaniem nazwisk (imion).... więcej»

W trakcie samotnego posiłku

Czy jadłeś kiedykolwiek lunch samotnie? Wiem, że zabrzmi to jak przeciwieństwo całej koncepcji łączenia się i bliskości kontaktów. Zwłaszcza gdy czytaliście bestseller Keitha Ferrazzi, Never Eat Alone (Nigdy nie... więcej»

Obsługa na poziomie tworzenia prawdziwie niezapomnianych wrażeń wymaga nowej definicji i ducha troskliwej opieki

Ten artykuł zajmuje się tematem, który wydaje się, że nigdy nie powinien być kwestionowany, a mianowicie, głębią troskliwej obsługi, którą zapewnia lub powinien zapewniać hotel, i myślę że przyszła ku temu pora.... więcej»

Czy twoja obsługa sprzedaje?

Inteligentni właściciele biznesów wiedzą, że zapewnianie doskonałej obsługi swoim stałym klientom jest podstawowym składnikiem odniesienia ogólnego sukcesu w prowadzonym przedsięwzięciu. Zdają sobie również sprawę z... więcej»

Zamiana jednorazowej transakcji w związek – tworzenie niezapomnianego wrażenia

Zameldowanie w recepcji: mechaniczna, bezduszna interakcja, wspomagana przez wywiad komputerowy, odpowiedzi narzucane przez automat i ostateczne skierowanie do tego ciemnego korytarza. Obsługa gastronomiczna:... więcej»

Niektóre przeszkody przy wprowadzaniu obsługi na poziomie stwarzającym niezapomniane wrażenia

Istnieją przeszkody, które utrudniają hotelom podwyższanie poziomu obsługi, do poziomu prawdziwie niezapomnianych wrażeń (CTME), a oto cztery z nich. Przeszkody te działają, jak ołowiane obciążniki, przy twoich... więcej»

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 (11) 12 13 »

Prawidłowa obsługa VIP-ów ...więcej»

Obsługa z uśmiechem: Najważniejsze wskazówki dla usprawnienia obsługi klienta ...więcej»

Hotelowa siła robocza: Jedno zepsute jabłko ...więcej»

Wprowadz się do hotelu Ritz-Carlton po porady w sprawie dobrej obsługi klienta ...więcej»

Jestem profesjonalistą obsługi ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji