Poniedziałek 25 Wrzesień 2023
redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie
OGŁOSZENIA PRACA OBIEKTY MOJE KONTO
Zarządzanie | Sprzedaż i marketing | Obsługa gościa | Pion hotelowy | Gastronomia | Projekt i wyposażenie | Ciekawostki | Baza wiedzy i testy | SPA & Wellness
Nowy użytkownik »
Przypomnij hasło »
Strona główna » Obsługa gościa
W trudnych czasach najbardziej liczy się obsługa
W trudnych czasach pod względem ekonomicznym niektóre przedsiębiorstwa tną koszty po linii najmniejszego oporu, czyli najczęściej w obszarze obsługi klienta. Jest to dokładnie i precyzyjnie ta rzecz, której nie... więcej»
Świadczenie obsługi światowej klasy: funkcja wobec celu
Jaka jest różnica pomiędzy portierem otwierającym hotelowe drzwi, a portierem sprawiającym, iż goście doświadczają serdeczności powitania? A jaka jest różnica pomiędzy pracownikiem housekeepingu zmieniającym... więcej»
Hotele z sercem
Jednym z najbardziej zapracowanych hoteli w Houston jest Jesse H. Jones Rotary House International, 322-pokojowy obiekt z pełną obsługą, prowadzony przez Marriott International. Jednak tutejsi goście... więcej»
Obsługa indywidualna: Usługi luksusowe
Luksusowa turystyka rozpowszechnia się na dobre na całym świecie. Według raportu opracowanego przez organizację – International Luxury Travel Market, bieżąca stopa wzrostu sięga 10 %. Liczby mówią same za... więcej»
Spersonalizowane doświadczenie w usługach hotelarskich jest ciągle spełniane
Pomimo całej tej negatywnej publicity, o jakiej czytamy w dzisiejszych czasach, a dotyczącej erozji w zakresie obsługi klienta, szczera i autentyczna gościnność jest w dalszym ciągu, codziennie świadczona klientom... więcej»
Rozwiązywanie problemów gości: Potęga działań kontynuacyjnych
Parę lat temu, natknąłem się na pewne dane statystyczne obrazujące podstawowe przyczyny, dla których klienci rezygnują z usług konkretnych firm: 9 % klientów odchodzi z powodu działań konkurencyjnych ... więcej»
Gwiazdy chcą się spotkać z dyrektorem i inne nieporozumienia
W dzisiejszych czasach, jak się wydaje, każda marka chciałaby się przyłączyć i skorzystać z popularności znakomitych i sławnych osób, a hotele nie są w tym zjawisku wyjątkiem. Goszcząc gwiazdę w swoim obiekcie można... więcej»
Hotelowe lekcje pobierane w sklepie rękodzielniczym prowadzonym przez moją mamę
To dziwne, że dopiero z wiekiem, zaczynamy coraz bardziej doceniać naszych rodziców i dobrodziejstwa, którymi nas obdarzyli. Ja, przynajmniej, czuję się szczególnie obdarowany tym, że urodziłem się w rodzinie... więcej»
Unikalna wiedza: Dodawanie wartości doznaniu klienta
Łatwo jest zidentyfikować znaczenie i istotność wiedzy specyficznej dla danego zawodu, umożliwiającej pracownikom wykonywanie pracy w sposób prawidłowy, bezpieczny i efektywny. Jednakże istnieje jeszcze inna warstwa... więcej»
Tajemniczy klient sprawdza obsługę hoteli, sklepów i restauracji
Jako aktorka i pisarka Emily Scott wie lepiej niż inni, jak zagrać rolę. A mimo to przyznaje, że czuje zakłopotanie, gdy raz na miesiąc wchodzi przez eleganckie wejście do sklepu Jimmy Choo w środku Londynu, żeby... więcej»
Przekaż im to delikatnie. Dyplomatyczne porady utrzymujące twoją klientelę
Kiedy korporacje proszą mnie, abym przeszkolił ich pracowników w sposobach utrzymywania klientów, oferuję im jeden zestaw szkoleniowy, który często zajmuje się niezbyt fortunnymi sytuacjami – jak w... więcej»
Zaoferuj mi lepsze warunki: Dlaczego wszyscy korzystają z wyższych standardów z wyjątkiem ciebie
Przekwalifikowania do pokoju wyższej kategorii są aktualnie rzadsze, ponieważ hotele wprowadziły w życie wyrafinowane procedury revenue management, chociaż zjawisko to jest jednak ciągle powszechne. Tendencje do... więcej»
Poskramianie gościa z piekła rodem
W 2006 roku koncepcja Gościa z Piekła Rodem, została wprowadzona w przemyśle hotelarskim, w dwóch artykułach zatytułowanych 'Radzenie Sobie', a następnie 'Poskramianie' Gościa z Piekła Rodem,... więcej»
Sprzedajesz czy kreujesz doświadczenie?
Zamówiłeś lampkę wina i dwie butelki wody. Rachunek wyniósł 40$. Czy jesteś zszokowany? Przerażony? Natknęłam się ostatnio na paragony z mojej wycieczki do Włoch w ubiegłym roku i zamiast skrzywić się z bólu... więcej»
Zaangażowana obsługa Cz. 2: Wszystko zależy od kultury
Mówi się, że jedno złe jabłko może zepsuć cały zbiór. A co wtedy, kiedy cała jabłoń była od początku chora? Załóżmy, że przykładowa „jabłoń” jest hotelową kulturą, a „jabłka” są jego siłą... więcej»
Najnowsze pomysły tworzenia korzystnego pierwszego wrażenia
Jako dyrektor hotelu, obejmujący posadę administratora ośrodka dla niepełnosprawnych, dysponuję unikalną perspektywą w zakresie wymagań w wywieraniu korzystnego pierwszego wrażenia zarówno w przemyśle związanym z... więcej»
Zwalczaj negatywną gościnność w swojej restauracji
Potrawy i drinki mogą być twoimi produktami, ale społeczne udogodnienia i osobiste zaangażowanie, jakie oferujesz w krótkich chwilach kontaktu z klientem lub w okresach jedno- lub dwugodzinnych są żywotnymi... więcej»
Lojalność klienta a samoobsługa
W doświadczeniu klienta obserwowany jest trend zmierzający przeciwko jego lojalności: samoobsługa pozbawiona ludzkiego współdziałania. Klienci w Internecie przyzwyczajeni są do samoobsługi, ponieważ całe internetowe... więcej»
Przyciągnij każdego klienta w trakcie jednego punktu styczności z nim
Przyciąganie do siebie klientów nie jest skomplikowaną dziedziną wiedzy. Przy tak wielkiej liczbie dostępnych artykułów, książek, blogów, video i konferencji, może się wydawać, że stworzenie przyciągającego... więcej»
Niepokojące budzenie
Jednym z najbardziej oczywistych hotelowych udogodnień jest usługa budzenia. Nigdy nie uważałam jej za jakiś dodatkowy walor, ale nienawidzę nastawiania budzików. Dużo łatwiej jest zadzwonić do recepcji i pozwolić... więcej»
Troska o gości naprawdę wyróżnia hotel specjalizujący się w wydłużonych pobytach
Czy chciałbyś wiedzieć jak uczynić twój hotel specjalizujący się w wydłużonych pobytach, bardziej zyskownym? Bądź troskliwy! Zmień sposób postępowania w setkach drobnych spraw, które nie są na twojej liście... więcej»
Trudny problem w hotelarstwie: Docenianie i rozpoznawanie gościa
Być może, bardziej niż kiedykolwiek, docenianie gościa jest nieodzowne wtedy, kiedy zdarza się pewne załamanie w jego doznaniu i kiedy jego oczekiwania nie zostały spełnione. W takim decydującym momencie należy... więcej»
Prawidłowa obsługa VIP-ów ...więcej»
Obsługa z uśmiechem: Najważniejsze wskazówki dla usprawnienia obsługi klienta ...więcej»
Hotelowa siła robocza: Jedno zepsute jabłko ...więcej»
Wprowadz się do hotelu Ritz-Carlton po porady w sprawie dobrej obsługi klienta ...więcej»
Jestem profesjonalistą obsługi ...więcej»
Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...
2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke
Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...
2018-05-15, 12:57:50 ~Agata
Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...
2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina
"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...
2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD
Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...
2018-02-19, 19:49:28 ~klara
Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...
2018-01-24, 16:51:44 ~anita
Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...
2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski
Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...
2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz
Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...
2018-01-09, 19:03:15 ~Michał
Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU | KONTAKT
Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie. Więcej informacji