Środa 24 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Gastronomia

Gastronomia


System HACCP dla gastronomii - dlaczego jest niezbędny?

System HACCP to obowiązkowy w Polsce system, którego zapewnia bezpieczeństwo produktom spożywczym w gastronomii oraz zakładach produkujących żywność. System automatycznie analizuje zagrożenia oraz kontrolne... więcej»

Audyt jakości w gastronomii - czym jest i dlaczego jest taki istotny

Audyt jakości i kontrola to pojęcia, które często używane są zamiennie. Nie jest to poprawne, ponieważ są to dwie różne rzeczy. Audyt jakości to narzędzie, które pozwala sprawdzić różne procesy w organizacji:... więcej»

Sezonowanie mięs i serów

Sezonowanie mięsa inaczej zwane jest dojrzewaniem mięsa. Hodowcy mięs i właściciele nowoczesnych rzeźni coraz chętniej poddają mięso temu procesowi.  Idea sezonowania mięsa zakłada, że po uboju mięso powinno... więcej»

Jakie menu przygotować na imprezę, gdy goście nie jedzą glutenu?

W polskiej tradycji przyjął się zwyczaj, wg którego za jadłospis i dopasowanie go do wysublimowanych gustów gości, odpowiada Gospodarz. Mimo tego, że w obecnych czasach wielu z nas nie toleruje glutenu, laktozy, a... więcej»

Jak poprawić efektywność konferencji? Zaserwuj gościom Brain Food!

Organizatorzy konferencji zazwyczaj nie zdają sobie sprawy z tego, jak ważną kwestią podczas spotkania jest catering konferencyjny. Wybór nie jest jednak sprawą łatwą. Menu powinno zadowolić wymagające podniebienia... więcej»

Można zrobić to prościej – 3 niezbędne narzędzia do prowadzenia biznesu gastronomicznego

Dobry kucharz i smaczne potrawy nie wystarczą, by stworzyć restaurację. Sukces lokalu zależy przede wszystkim od sposobu jego zarządzania. Zadaniem właściciela lub managera jest wykreowanie miejsca spełniającego... więcej»

Saszetki, sticki i mini słoiki – zalety produktów porcjowanych

Produkty porcjowane kojarzą się przede wszystkim z najwyższym poziomem higieny i bezpieczeństwa serwowania. Ale to zaledwie początek listy korzyści z ich używania. Umożliwiają również ekonomiczne zarządzanie i łatwe... więcej»

Jak budować dobre relacje z klientami w branży gastronomicznej

Budowanie zaufania i trwałej relacji z gościem restauracji możemy rozpocząć jeszcze zanim ten przekroczy próg naszego lokalu. Jak postępować, aby zyskać nowych klientów i sprawić, aby stali się stałymi... więcej»

Pięć najczęstszych błędów restauratorów

Co decyduje o tym, że niektóre restauracje przyciągają do siebie nowych klientów i od lat cieszą się niesłabnącą popularnością, inne natomiast, mimo świetnego jedzenia, znikają szybko z kulinarnej mapy miasta?... więcej»

Sommelier – zawód przyszłości?

Zmienia się kultura picia i postrzegania alkoholu w Polsce. Polacy coraz częściej wybierają ekskluzywne gatunki alkoholi, w ciągu ostatnich 10 lat odnotowano 20% wzrost sprzedaży whisky i koniaków. Rezygnują także z... więcej»

Potęga sugestii: Sześć porad w zakresie budowania sprzedaży w restauracji

„Podnieśmy średnią cenę rachunku!” informuje swój personel szef gastronomii na odprawie pracowniczej odbywającej się  przed kolejną zmianą roboczą. Wszyscy pracownicy, z wyjątkiem pochlebców i... więcej»

Pięć lokali, które urzekną cię swoim świątecznym wystrojem

W pubach, restauracjach, kawiarniach, barach i zajazdach odświętny wystrój jest ceniony na równi z miłą obsługą. Okres przedświąteczny to czas szczególny, dający bardzo dużo możliwości jeśli chodzi o... więcej»

Materiał szkoleniowy dla restauracji: Kelnerzy w Hotelu Ritz (VIDEO)

Barney and Jacke uczą się jak być kelnerami. Ale uczą się tego fachu w jednym z najlepszych hoteli na świecie – hotelu Ritz Carlton w Londynie. Materiał przygotowany w języku angielskim.     ... więcej»

Profesjonalny rozwój działu gastronomii w Windsor Court Hotel

Kierowanie personelem liczącym ponad 150 pracowników może być trudne na co dzień. Dostarczanie im informacji o bieżących ofertach restauracji i baru jest jeszcze trudniejsze. Na pierwszy rzut oka, cel przekazywania... więcej»

Z przyjaciółmi, po pracy, w restauracji czy na wyjeździe? Jak i kiedy pija się piwo w Polsce

Sezon letni — a tym samym piwny — już w pełni. Ogródki kawiarniane, restauracje i miejskie plaże niemal co wieczór zapełniają się zrelaksowanym i uśmiechniętym tłumem ludzi w różnym wieku. Gołym okiem... więcej»

Przez żołądek do serca gościa, czyli kuchnia w hotelu

Wyjeżdżając na urlop, czy krótki weekendowy wypoczynek, poszukujemy miejsc, które zapewnią nam nie tylko relaks, ale i wyjątkowe przeżycia, także kulinarne. Chcemy odpocząć od przygotowywanych na szybko, nie zawsze... więcej»

Przyjemność smaku jest prawem, a nie przywilejem

Jeszcze kilka lat temu, hotelarze pogardliwie spoglądali na wygląd stron internetowych współpracujących obiektów noclegowych. Oni byli pewni, że oferta, która nie przedstawiała żadnych standardów lub gwarancji... więcej»

Szkolenie kelnerów – To jest Showbusiness

W dzisiejszym, coraz bardziej konkurencyjnym przemyśle hotelarskim właściciele i kierownictwo hoteli ciągle poszukują odpowiedzi na ważne pytanie – W jaki sposób rekrutować, utrzymywać u siebie i motywować... więcej»

Animacyjne i interaktywne aplikacje dla marketingu w gastronomii

Noble House Hotels & Resorts – prywatna firma będąca właścicielem hoteli i spółka nimi zarządzająca - wykorzystuje interaktywne aplikacje i cyfrową integrację usług, umożliwiając ich dostępność we wszystkich... więcej»

Panie w trakcie lunchu

Hotelowy bar. Same tylko te słowa, ze swoimi przesiąkniętymi dymem papierosowym, implikacjami wynikającymi z przygodnych znajomości, powinny być dostatecznie wystarczającym powodem, aby samotne kobiety... więcej»

98 sposobów możliwości kradzieży dokonywanej przez personel restauracji lub baru

Złapałeś ostatnio złodzieja? Połącz duże ilości pieniędzy, artykułów spożywczych i alkoholu ze szczupłością zatrudnienia i niewystarczającymi kontrolami, a dojdziesz do wniosku, że twoje zapasy i pieniądze gdzieś... więcej»

Wielka debata: Co jest ważniejsze: jedzenie czy obsługa?

W niekończącej się pogoni za zapewnieniem przysłowiowej doskonałości dla klienta, wszyscy w branży gastronomicznej mają na głowie dwie główne troski – jedzenie i obsługę. Słyszy się tyle rzeczy o ważności... więcej»

« (1) 2 3 4 5 6 7 8 9 »

Materiał szkoleniowy dla gastronomii: Sztuka składania serwetek (VIDEO) ...więcej»

Materiał szkoleniowy dla kelnerów: Jak nosić talerze - VIDEO ...więcej»

Nowe menu Hiltona z systemem kolorowego kodowania ...więcej»

Andrzejki, jędrzejówki, andrzejówki czyli miły wieczór z doskonałą zabawą ...więcej»

Jak budować dobre relacje z klientami w branży gastronomicznej ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji