Czwartek 25 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Produkty dla HORECA » Crealto – z połączenia potrzeb biznesu z...

Artykuły serwisu


Crealto – z połączenia potrzeb biznesu z doświadczeniem ekspertów kawy i gastronomii


Dodano: 2013-06-04

Drukuj


Kawa Crealto powraca tego lata - inspirowana profesjonalną sztuką kulinarną, uznana przez indywidualnych konsumentów propozycja Grand Cru od Nespresso – pojawia się tym razem w rozwiązaniach dla biznesu. Letnia edycja dostępna będzie dla klientów biznesowych i  HORECA od 10 czerwca 2013 r. do wyczerpania zapasów.

Mieszanka Crealto powstała poprzez połączenie doświadczeń z dziedziny gastronomii i zamiłowania do produkcji kawy najwyższej jakości. Jej nazwa wywodzi się z połączenia słów „Createur” i „Alto” oznaczającego alta cucina (kuchnia wyrafinowana). Alexis Rodriguez, specjalista ds. kawy zielonej w Nespresso, zainspirował się technikami kulinarnymi stosowanymi przez Mauro Colagreco – szefa kuchni w restauracji uhonorowanej gwiazdkami Michelin. Dzięki metodzie długiego palenia w niskiej temperaturze ziarna mieszanki Crealto długo utrzymują pełnię smaku.



Crealto Limited Edition harmonijnie uwalnia wszystkie subtelne nuty smakowe, co zawdzięcza intensywności 8 w dziesięciostopniowej skali i wybornej mieszance kaw Arabica. Najlepiej smakuje w formie espresso (40 ml), ale można podawać ją także z mlekiem – pozostawia wtedy na podniebieniu delikatny, orzechowy posmak. Miłośnikom wyrazistej kawy przypadnie do gustu serwowana w postaci cappuccino, w którym aromat orzecha dominuje.

Firma Nespresso stale poszukuje innowacyjnych sposobów, by zaskoczyć miłośników kawy niekonwencjonalnymi odkryciami, dostarczając oryginalnych przeżyć smakowych – komentuje  Alexis Rodriguez, specjalista ds. zielonej kawy w Nestlé Nespresso S.A. Od dawna współpracujemy z szefami kuchni światowej klasy, gdyż istnieje wiele zbieżności pomiędzy Nespresso i wyrafinowaną sztuką gastronomiczną. Zainspirowała nas kreatywność Mauro Colagreco oraz jego innowacyjne techniki kulinarne, które zaowocowały stworzeniem unikalnej propozycji Crealto.

Rodriguez do stworzenia mieszanki Crealto wykorzystał ziarna kawy Arabica pochodzącej z Ameryki Środkowej, Ameryki Południowej i z Indonezji, najlepiej nadających się do długiego palenia. Unikalny charakter Crealto osiągnięto dzięki wypalaniu ziaren w trzy razy niższej temperaturze niż innych kaw Nespresso. Skrupulatny, wielogodzinny proces pozwolił wydobyć smak z każdego ziarna i zapewnić napojowi bogaty, długo utrzymujący się aromat.

By móc w pełni delektować się limitowaną edycją Grand Cru od Nespresso, Mauro Colagreco opracował cztery ekskluzywne przepisy na bazie Crealto: Dark Coco Zest, Velvet Pistachio, Oriental Perfume Espresso oraz Orange Refresher.

Limitowana edycja Crealto dostępna będzie w sezonie letnim, od 10 czerwca do wyczerpania zapasów.

***

Mauro Colagreco
Wschodząca gwiazda sztuki gastronomicznej pochodzenia włosko–argentyńskiego. Wykazuje zdumiewającą kreatywność dzięki doskonałemu wykorzystaniu składników. W 2012 roku uzyskał drugą gwiazdkę Michelin za nowoczesną i ciekawą kuchnię w swojej restauracji Le Mirazur w Menton, na Lazurowym Wybrzeżu. Francuskie Ministerstwo Kultury przyznało mu prestiżowe wyróżnienie Chevalier des arts et des lettres za wkład we francuską sztukę kulinarną.

Alexis Rodriguez
Kolumbijczyk Alexis Rodriguez jest specjalistą ds. zielonej kawy w Nestlé Nespresso S.A. Odpowiada za Rozwój Produktu i Kontrolę Jakości w firmie Nespresso. Jego głównym zadaniem jest przygotowywanie nowych kaw Grand Cru i edycji limitowanych. Alexis odwiedza plantacje kawy na całym świecie w celu odkrywania nowych odmian i dbania o najwyższą jakość jej owoców.


Komentarze:

Co powinno znalezć się w pokoju hotelowym? ...więcej»

Łóżko w pokoju hotelowym – na co zwrócić uwagę? ...więcej»

Poduszka na dobry sen ...więcej»

Poradnik inwestora – budujesz hotel, pamiętaj o najważniejszym ...więcej»

Aquacycling: Jak polski fitness zarabia na nowym trendzie z Zachodu? ...więcej»

Standardowe procedury check in i check out w hotelu ...więcej»

Pokój hotelowy - definicja, rodzaje, wyposażenie ...więcej»

Czym jest usługa hotelarska? ...więcej»

Test dla hotelarzy 12 - Technik hotelarstwa ...więcej»

Test dla hotelarzy 8 - Technik hotelarstwa ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji