Poniedziałek 21 Wrzesień 2020

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Sprzedaż i marketing » Rzeczy, które powinieneś wiedzieć o karcie dań...

Artykuły serwisu


Rzeczy, które powinieneś wiedzieć o karcie dań dla restauracji


Dodano: 2019-12-16

Drukuj


Idealne menu restauracji oferuje równowagę unikalnych dań i starych ulubionych potraw. Rozważmy podstawowy hamburger. Można go zaproponować w klasycznej formie plastra lub z serem amerykańskim. Możesz również zaoferować unikalną wersję, która pasuje do Twojego motywu restauracyjnego, np. polewanie burgera serem guacamole i pieprzowym serem w meksykańskiej restauracji. 

 


Ale to, jak prezentujesz swoje dania w formie drukowanej, może być tak samo ważne, jak to, co serwis dostarcza na stoły Twoich klientów. Muszą znaleźć to znakomite danie w Twoim menu, zanim będą mogli się nim delektować. Wspaniałe menu restauracji to nie tylko lista dań, które oferujesz. To powinno być narzędzie sprzedaży.

 


Sprawdź konkurencję

 


W zależności od wielkości miasta lub miejscowości, w której się znajdujesz, wybór klienta może sprowadzić się do Twojego miejsca w jednym rogu bloku. Osiem na 10 gości wybiera restaurację w ciągu 10 minut od domu, więc dobrą zasadą jest wiedzieć, co robią inne restauracje w ciągu 10 minut od Twoich drzwi.

 


Poświęć trochę czasu, aby dowiedzieć się, co ci inni restauratorzy dają do ich menu. Chcesz, aby klienci przychodzili przez Twoje drzwi, a nie przez inne. Oceń ceny, tematy i kuchnię. Dowiedz się, kiedy zazwyczaj oferują dania specjalne. Następnie zaprojektuj swoje menu.... i wygraj. Zastanów się nad zaoferowaniem czegoś, czego nie oferują pozostali.

 


Twoje menu powinno być łatwe do odczytania

 


Trudno odczytywalne czcionki i zbyt duża ilość tekstu mogą utrudnić klientom zapoznanie się z listą dostępnych dań. Ponownie, nie chcesz ich przytłaczać. Zachowaj prostotę projektowania menu i unikaj używania zbyt dużej ilości żargonu kulinarnego. Jeśli Twoja restauracja jest elegancka i francuska, zachowaj prosty opis pozycji. 

 


Menu z nadrukiem tak małym, że sprawia, że Twoi klienci zmrużą oczy, jak i to, że jest tak duże, że jest niezgrabne w obsłudze.

 


Zachowaj prostotę

 


Podczas gdy ty ustalasz ceny, zachowaj prostotę w ustalaniu cen. Niektórzy eksperci uważają, że ludzie przychylniej reagują na cenę 22 zł niż 21,99 zł. Inni uważają, że 21,99 zł skłania do wydawania mniej, a badanie Uniwersytetu Cornell wykazało, że pisownia cen miała pozytywny wpływ, skłaniając klientów do wydawania więcej, np. widząc " dwadzieścia dwa złote". Może klienci nie rejestrują ceny, kiedy nie widzą liczb. 

 


Pozycje powinny być łatwe do przygotowania

 


Nic nie ugrzęźnie w kuchni restauracji szybciej podczas obiadowego pośpiechu niż skomplikowane pozycje menu, których przygotowanie zajmuje dużo czasu. Pozycje menu powinny być jedną z dwóch rzeczy: łatwe do przygotowania na miejscu, np. przez smażenie lub grillowanie, lub łatwe do przygotowania z wyprzedzeniem i podgrzania. Pomyśl o lasagnie, gotowanym makaronie i żeberkach.

 

Więcej o kartach dań: https://urzadza.pl/752,czym-powinna-wyrozniac-sie-karta-dan/ 



Komentarze:

Szkło gastronomiczne. Na co zwrócić uwagę? ...więcej»

Plan marketingowy hotelu ...więcej»

Sposoby na promocję hotelowej restauracji wśród gości ...więcej»

Celebryci inwestują w hotelarstwo ...więcej»

Dla gości biznesowych najważniejsza jest lokalizacja hotelu ...więcej»

Standardowe procedury check in i check out w hotelu ...więcej»

Pokój hotelowy - definicja, rodzaje, wyposażenie ...więcej»

Test dla hotelarzy 8 - Technik hotelarstwa ...więcej»

Materiał szkoleniowy dla gastronomii: Sztuka składania serwetek (VIDEO) ...więcej»

Test dla hotelarzy 12 - Technik hotelarstwa ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji