Strona główna » Aktualności hotelarskie z kraju » Lokalne hotele rywalizowały w konkursie -... | Aktualności hotelarskie z kraju
Lokalne hotele rywalizowały w konkursie - „Galicyjskie smaki wczoraj, dziś i jutro”
|
XVI Jarmark Galicyjski – Smaki Roztocza (fot. facebook.com - NarolKulturalnaStolicaRoztocza)
|
W dniach 9-12 lipca odbył się XVI Jarmark Galicyjski – Smaki Roztocza w Narolu, w powiecie lubaczowskim, w województwie podkarpackim. Jednym z ważniejszych punktów programu był drugi konkurs kulinarny „Galicyjskie smaki wczoraj, dziś i jutro”, w którym szeroko reprezentowana była branża hotelarska – donosi portal PoradniRestauratora.com.pl
Do rywalizacji w konkursie kulinarnym stanęło siedem ekip kucharskich, reprezentujących: - Dwór Dwikozy, - Hotel Arłamów, - Hotel Rzeszów, - Hotel Lwów z Chełma, - Hotel Atena z Mielca, - Hotel Hilton Garden Inn Rzeszów i - Bar Pierógsy z Wałbrzycha.
Zadaniem kucharzy było przygotowanie przekąski zimnej lub gorącej z użyciem combra z jelenia i oleju Świątecznego Roztoczańskiego oraz dania głównego z wykorzystaniem wołowiny podkarpackiej – polędwicy lub rostbefu.
Laureatami konkursu zostali: - I miejsce: Hilton Garden Inn Rzeszów (Michał Ziaja, Karol Płoch) - II miejsce: Hotel Rzeszów (Bartłomiej Wrona, Paweł Dańko) - III miejsce: Bar Pierógsy z Wałbrzycha (Rajmund Królik, Łukasz Dzikowski).
Źródło: PoradnikRestauratora.com.pl – 29.07.2015
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |