Wtorek 23 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Canvas – milenijny inkubator gastronomiczny...

Aktualności gastronomiczne


Canvas – milenijny inkubator gastronomiczny sieci Marriott


Dodano: 2016-05-25

Drukuj

Wyślij



Drugi rok funkcjonowania gastronomicznego programu Canvas w sieci Marriott


Projekt Canvas, inkubator gastronomiczny sieci Marriott, zaprojektowany w celu odblokowywania potencjału niewykorzystanych miejsc, w europejskich hotelach tego łańcucha, inauguruje swój drugi rok istnienia wraz z uruchomieniem lokalu Notch, na dachu londyńskiego Marriott Park Lane Hotel.

Wcześniej znany jako Roofnic, Notch to nowy koncept opracowany przez Ashleya Dawesa, który wymyślił oryginalny projekt w 2015 roku i uzyskał wsparcie inwestycyjne firmy Marriott. Dawes był wówczas pracownikiem London Marriott Park Lane. Nowy, rozkładany bar na dachu specjalizuje się wokół japońskiej gastronomii ulicznej, oferuje domowe koktajle w puszkach i czerpie inspirację z hotspotów w Williamsbergu i Berlinie. Dostępny poprzez osobne wejście z Oxford Street i usytuowany na najwyższym miejscu budynku, Notch oferuje wystrój będący eklektyczną mieszanką odnowionych tablic szkolnych, rusztowań i huśtawek rozmieszczonych obok tętniącego życiem baru i otwartej kuchni o nazwie Fudo Shack.



Po wielkim sukcesie Roofnic w 2015 roku, który przyniósł ponad  500.000 £ w przychodach, w ciągu zaledwie trzech miesięcy, Ashley otworzył firmę konsultingową DenLDN doradzającą barom i restauracjom, korzystając z doświadczeń uzyskanych z udziału w projekcie, traktując je jako trampolinę do rozpoczęcia własnej działalności gospodarczej.


Stworzony do transformacji i generowania zysków z niewykorzystanych przestrzeni w obrębie hoteli, Canvas jest wyzwaniem dla pracowników Marriotta i lokalnych przedsiębiorców do tworzenia wyróżniających się i atrakcyjnych doświadczeń barowo-restauracyjnych, przy wsparciu doświadczonych zespołów operacyjnych hoteli Marriott. Twórcy każdej zwycięskiej koncepcji oferowany jest minimalny budżet – w wysokości zazwyczaj 35.000 £ na projekt – na uruchomienie i rozwój restauracji lub baru w wybranych hotelowych miejscach.

Posiadające status inkubacyjnych laboratoriów, restauracje te funkcjonują poza standardowymi protokołami sieci Marriott, mając możliwość pełnego eksperymentowania z designem. Każdy projekt adaptacyjny ewoluuje w zależności od opinii klientów i wyników, skutkując nowymi doświadczeniami kulinarnymi, które przekształcają postrzeganie hotelowych restauracji i przyciągają, pożądanego klienta pokolenia milenijnego.

Od momentu wprowadzenia na rynek w 2015 roku, Canvas doprowadził do realizacji czterech udanych projektów, trzech będących udziałem pracowników Marriotta i jednym zaproponowanym przez lokalnego przedsiębiorcę z Węgier.


Źródło: Marriott International


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji