Czwartek 18 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Spotkanie konkursowe - Mistrzostwa Młodych...

Aktualności gastronomiczne


Spotkanie konkursowe - Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016


Dodano: 2016-05-27

Drukuj

Wyślij


1. czerwca br. w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości Makro w Warszawie odbędzie się spotkanie dla opiekunów zespołów pragnących wystartować w konkursie Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016. Uczestnicy wezmą udział w pokazie kulinarnym i dowiedzą się, jak efektywnie kierować zespołem młodych talentów.

Konkurs Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016, organizowany przez firmę Makro Cash & Carry, skierowany jest do uczniów szkół gastronomicznych i kucharzy do 21. roku życia. Partnerem strategicznym wydarzenia po raz pierwszy został Żółty Przewodnik Gault & Millau Polska, a w jury zasiądą wiodący szefowie kuchni, będący jego laureatami: Paweł Oszczyk, Michał Kuter, Agata Wojda, Michał Bryś, Witek Iwański oraz Redaktor Naczelna Justyna Adamczyk.



Podczas spotkania informacyjnego przybliżone zostaną zasady udziału w konkursie i przebieg jego poszczególnych etapów. Uczestnicy będą również mieli możliwość poznać bliżej konkursowe jury, które na tę okazję przygotowało wiele atrakcji. ,,Szef Roku’’ Żółtego Przewodnika Gault&Millau 2016, Paweł Oszczyk, podsunie inspiracje kulinarne i przeprowadzi pokaz gotowania na żywo o tematyce: Dania z ryb słodkowodnych. ,,Szef Jutra’’ Żółtego Przewodnika Gault&Millau 2016, Michał Bryś, podzieli się swoimi przepisami na kulinarną kreatywność oraz poradzi, jak efektywnie kierować zespołem młodych talentów. Natomiast ,,Kobieta Szef” Żółtego Przewodnika Gault&Millau 2015, Agata Wojda, przedstawi temat: Produkt, region, sezonowość, rzeczywisty kunszt, tradycja.

Spotkanie odbędzie się 1. czerwca w godzinach 12:00 – 15:00 Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości Makro w Warszawie (Al. Jerozolimskie 184). Zgłoszenia do udziału w spotkaniu prosimy przesyłać drogą mailową na adres magdalena.figurna@makro.pl lub malgorzata.bednarek@makro.pl.

Makro Cash & Carry jest liderem w branży samoobsługowego handlu hurtowego. Usługi firmy, skierowane do przedsiębiorców, obejmują zarówno kompleksowe zaopatrzenie, jak i nowoczesne rozwiązania biznesowe. W Makro klienci znajdą pod jednym dachem artykuły spożywcze i przemysłowe w szerokim wyborze, doskonałej jakości i przystępnych cenach – jedna nowoczesna hala to odpowiednik 50 hurtowni branżowych. Do dyspozycji kupujących są także usługi dodatkowe – m.in. doradztwo biznesowe czy szkolenia gastronomiczne – które skupiają się wokół nowoczesnej Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości Makro w Warszawie. W Polsce Makro Cash & Carry istnieje od 1994 roku. W bieżącym roku firma obchodzi 20 rocznicę rozpoczęcia działalności na polskim rynku. Makro posiada obecnie 41 hal (w tym już jedenaście hal mniejszego formatu). Łączna powierzchnia sprzedaży hurtowej firmy wynosi około 300000 m2. Makro Cash & Carry zatrudnia w Polsce ponad 5500 osób. Więcej informacji o Makro można znaleźć na stronach www.facebook.com/MAKROPolska oraz www.makro.pl

Metro Cash & Carry
działa w 28 krajach i posiada ponad 750 samoobsługowych hurtowni. Z ponad 117 tysiącami pracowników na całym świecie, firma osiągnęła w roku obrotowym 2013/2014 sprzedaż na poziomie około 31 mld euro. Metro Cash & Carry jest linią sprzedaży w ramach firmy Metro Group. Metro Group to jedna z największych międzynarodowych firm handlu detalicznego. W roku obrotowym 2013/2014 grupa osiągnęła sprzedaż w wysokości około 63 mld euro. Firma zatrudnia około 250 tysięcy pracowników i działa w ponad 2200 halach w 31 krajach. Wyniki Grupy Metro opierają się na sile sprzedaży firm (linii sprzedaży), które działają niezależnie w poszczególnych segmentach rynku: Metro/Makro Cash & Carry - międzynarodowego lidera samoobsługowego handlu hurtowego - Media Markt, Saturn - lidera na europejskim rynku handlu elektronicznego oraz hipermarketów - Real i Galerii Kaufhof.


Źródło: MakroMedia.pl – 23.05.2016


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji