Czwartek 25 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Wieczór podróży nie tylko kulinarnych w Novotel...

Aktualności gastronomiczne


Wieczór podróży nie tylko kulinarnych w Novotel Kraków City West


Dodano: 2016-06-22

Drukuj

Wyślij



Widok lobby hotelowego


W miniony piątek, 17 czerwca, 150 gości uczestniczyło w otwarciu odnowionej restauracji w hotelu Novotel Kraków West City. Miejsce w nowej odsłonie utrzymano w koncepcie gastronomicznym NOVO2, który jest jednym ze znaków rozpoznawczych hoteli marki Novotel. Spotkanie zorganizowały zespoły pracowników hoteli Novotel Kraków Centrum i Novotel Kraków West City.

Celem spotkania było zaprezentowanie nowego wnętrza restauracji, jak również przedstawienie innego konceptu gastronomicznego – Winestone, wprowadzonego w hotelach Mercure, a wykreowanego przez Pawła Andersa, dyrektora projektu. Goście podczas wydarzenia mieli okazję udać się w podróż, w której przewodnikiem był Jarosław Kuźniar.



Sabina Bartyzel, Dyrektor Generalna Regionu Południowego hoteli Novotel i Mercure w Polsce, opowiedziała gościom o rozwoju hoteli Mercure na świecie i nowym hotelu tej marki w Krakowie – Mercure Kraków Stare Miasto, który zostanie otwarty 1 paździe
rnika tego roku. Uczestnikom wieczoru towarzyszyła muzyka w wykonaniu Kuby Jaźwickiego, finalisty czwartej edycji programu „Mam talent”.

od lewej Paweł Gąska – kucharz Novotel Kraków City West

Dwa nieodległe światy: NOVO2 i Winestone


od lewej Robert Baniak – sous chef Novotel Kraków City West, Sabina Bartyzel – Dyrektor Generalny Regionu Południowego hoteli markek Mercure i Novotel, Janusz Knapik- chef Novotel Kraków City West

Wyprawę po kuc
hniach NOVO2 i Winestone poprowadził Paweł Anders. Jako pierwszą goście poznali „destynację” NOVO2, która oparta jest na trzech filarach – Vitality (zdrowie), Imagination (wyobraźnia) oraz Ainment (rozrywka). Na każdego czekają tu zdrowe posiłki, inspirowane kuchniami świata i lokalną tradycją kulinarną. Wnętrze NOVO2 Lounge Bar w Novotel Kraków West City jest niepowtarzalne i nowoczesne, wykreowane zgodnie z najnowszymi trendami. To miejsce, w którym na gości czeka dużo miłych niespodzianek – kulinaria są inspiracją do działań, do angażowania gości we wspólną zabawę.

od lewej Sabina Bartyzel – Dyrektor Generalny Regionu Południowego hoteli marki Mercure i Novotel, Łukasz Cioch - konferansjer , Violetta Krzemień-Banot – Dyrektor Operacyjny Hotelu Novotel Kraków City West

D
rugie miejsce to koncept Winestone, który jest związany hotelami Mercure, nie tylko w Polsce, ale również krajach Europy Środkowo-Wschodniej. Znakami rozpoznawczymi tych restauracji są bogata oferta win oraz dania serwowane na kamiennych deskach (les planches).

Potrawy z obu miejsc były jednymi z bohaterów wieczoru. Na wszystkich gościach wrażenie zrobił kunsztu kulinarny kucharzy, którzy przygotowali przekąski na zimno, sałaty, desery, a miłośnicy tatara mogli skomponować swoją wersję tego dania. Nie zabrakło też bogatego wyboru serów i sezonowych owoców
.

od lewej Tomasz Krzysztanowski – dyrektor Hotelu Novotel Kraków Centrum, Iwona Janosiewicz – dyrektor Hotelu Mercure Wrocław Centrum , Sebastian Marona - Dyrektor Hotelu Novotel Wrocław City, Joanna Wąchocka – Kierownik Marek Segmen

Paweł Anders zaprosił chętnych do wzięcia udziału w testowaniu win. Zadanie polegało na określeniu bukietu smaków i podania rejonu świata, z którego pochodzą. Na najlepszych czekały butelki wyśmienitych win z oferty Winestone.

Egzotyka nie ty
lko kulinarna

od lewej Jarosław Kuźniar – dziennikarz, Sabina Bartyzel - Dyrektor Regionalny Regionu Południowego, Łukasz Cioch - konferansjer

W
kolejną wyprawę zabrał gości wieczoru Jarosław Kuźniar. Jej szlak wiódł przez Syberię i Jakucję, Grenlandię i Japonię. Takie fascynujące podróże Jarosław Kuźniar realizuje w ramach autorskiego projektu GoForWorld. Goście zostali przeniesieni do świata tych miejsc dzięki fascynującym zdjęciom, którym towarzyszyły barwne opowieści dziennikarza o życiu w tych odległych zakątkach świata.

Cudze chwalicie, swojego nie znacie

na pierwszym planie od lewej Kamil Kutek, Mariusz Kucharski – kucharze Novotel Kraków City West

W menu NOVO2 oraz Winestone każdy miłośnik rodzimej kuchni znajdzie elementy regionalne. Dania inspirowane lokalną tradycją kulinarną, a także wykorzystanie produktów z danego regionu są praktyką w obu konceptach gastronomicznych. Chcąc nawiązać do tej zasady zadbano o to, żeby goście poznali smaki lokalnych serów, twarogów czy soków, tłoczonych z owoców rosnących w sadach Małopolski. Nie zabrakło też miodów i wyrobów, których podstawą jest pszczeli wosk. Wszyscy mogli podziwiać siłę tradycji na stoiskach Gospodarstwa Pasiecznego Łysoń, Tłoczni Owoców Pawłowski czy Serowarni Magdalenka. Można też było spróbować specjałów z regionu Tatrzańsko-Podhalańskiego.

Niespodzianki wieczoru

Na gości czekały też podróżnicze niespodzianki. Na początku każdemu zadano pytanie o nowy hotel, który zostanie otwarty w październiku w Krakowie. Odpowiedzi zapisane zostały na podpisanych imieniem i nazwiskiem kartkach. Spośród zebranych pięciu szczęśliwców otrzy
mało vouchery na weekendowe pobyty w hotelach marki Novotel i Mercure w Polsce i Europie.

Od lewej Violetta Krzemień-Banot- Dyrektor Operacyjny Novotel Kraków City West, Bartłomiej Ostrowski – Regionalny Kierownik Sprzedaży Orbis SA


O marce Novotel

Hotele i kurorty Novotel zapewniają szeroką ofertę usług skierowaną do osób podróżujących zarówno służbowo, jak i prywatnie, obejmującą przestrzenne pokoje o modułowej aranżacji, dostępną całą dobę ofertę gastronomiczną ze zbilansowanymi posiłkami, sale konfereninmencyjne, troskliwy i zaangażowany personel, strefy dla dzieci, wielofunkcyjne lobby i centra fitness. Poprzez program zrównoważonego rozwoju PLANET 21 AccorHotels marka Novotel angażuje się w działania na rzecz ludzii planety. Novotel posiada ponad 450 hoteli i kurortów w 61 krajach, które są idealnie położone w centrach największych miast, dzielnicach biznesowych i ośrodkach turystycznych.

Grupa Hotelowa Orbis to największa sieć hoteli w Polsce i w Europie Wschodniej oferująca 19 000 pokoi w ponad 100 obiektach. Orbis jest wyłącznym licencjodawcą marek AccorHotels w 16 krajach, w tym w Bośni i Hercegowinie, Bułgarii, Chorwacji, Czarnogórze, Czechach, Estonii, na Litwie, Łotwie, w Macedonii, Mołdawii, Polsce, Rumunii, Serbii, Słowacji, Słowenii i na Węgrzech. Hotele działają pod markami Sofitel, Pullman, MGallery by Sofitel, Novotel, Mercure, ibis, ibis Styles i ibis budget. Rozpoznawalne na świecie marki gwarantują jakość usług o zróżnicowanym standardzie od luksusowych hoteli 5 gwiazdkowych po ekonomiczne1-gwiazdkowe.

 
O AccorHotels
AccorHotels to grupa hotelowa, którą jednoczy pasja i zamiłowanie do hotelarstwa oraz wspólne zobowiązanie do serdecznego witania wszystkich Gości.
Każdego dnia ponad 190 000 kobiet i mężczyzn w 3 900 hotelach AccorHotels troszczy się o tysiące gości w 92 krajach.
AccorHotels jest wiodącym operatorem hotelowym na świecie. Grupa oferuje swoim klientom, partnerom oraz pracownikom:
- doświadczenie operatora hoteli i franczyzodawcy (HotelServices), jak i właściciela hoteli i inwestora (HotelInvest);
- szerokie portfolio marek hotelowych o międzynarodowej renomie, gwarantujących pełną ofertę - od luksusowych hoteli (Sofitel, Pullman, MGallery by Sofitel, Grand Mercure, The Sebel), przez hotele średniej kategorii (Novotel, Mercure, Mama Shelter, Adagio), aż po hotele ekonomiczne (ibis, ibis Styles, ibis budget, adagio access i hotelF1);
- potężny rynkowy program lojalnościowy Le Club AccorHotels;
- zaangażowanie korporacyjne i społeczne realizowane przez prawie pół wieku w ramach programu zrównoważonego rozwoju PLANET 21.
Akcje Accor SA są notowane na giełdzie Euronext w Paryżu (kod ISIN: FR0000120404) oraz na rynku pozagiełdowym w Stanach Zjednoczonych (kod: ACRFY)



Źródło: PublicDialog.pl – 21.06.2016
 


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji