Piątek 29 Marzec 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Trzeci Mikser Kulinarny w ramach programu...

Aktualności gastronomiczne


Trzeci Mikser Kulinarny w ramach programu „Szef dla Młodych Talentów”


Dodano: 2017-02-17

Drukuj

Wyślij


10 lutego br. w Zespole Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich w Warszawie odbył się trzeci Mikser Kulinarny w ramach programu ,,Szef dla Młodych Talentów” o tematyce ,,Surf 'n' turf, czyli mięso w połączeniu z owocami morza”. Gośćmi wydarzenia były m.in. Kasia Daniłowicz, szefowa kuchni i właścicielka restauracji ,,Olszewskiego 128” we Wrocławiu oraz Malka Kafka, właścicielka sieci „Tel Aviv Urban Food”.

W Mikserze Kulinarnym, zorganizowanym przez sieć hurtowni Makro Cash&Carry Polska, wzięło udział około stu uczniów ze szkół gastronomicznych z województwa mazowieckiego.



Pokaz kulinarny, przygotowany w ramach wydarzenia, poprowadziła Kasia Daniłowicz – szefowa kuchni i właścicielka restauracji „Olszewskiego 128” we Wrocławiu wyróżniona tytułem ,,Kobieta Szef” Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2017. Tematem przewodnim były owoce morza w połączeniu z mięsem, czyli ,,Surf ‘n’ turf”, a pośród zaprezentowanych dań znalazły się m.in. kaczka z przegrzebkami, purée z orzeszków ziemnych i kalafior curry oraz ośmiornica z chorizo, purée ziemniaczane z sepią, podsuszane pomidorki i salsa verde.

Gościem spotkania była także właścicielka sieci „Tel Aviv Urban Food”, Malka Kafka, która poprowadziła warsztat z przedsiębiorczości i przybliżyła uczniom, jak stworzyć model biznesowy resta
uracji na jednej kartce papieru.

Uczestnicy Miksera mieli okazję poznać i zobaczyć unikalne owoce morza z oferty Makro, pośród których znalazły się m. in. żywy homar i krab oraz ostrygi, langustynki i ośmiorniczki. Prezentację produktową poprowadził Robert Ciechomski, TGM HoReCa w Makro.

Szef dla Młodych Talentów” to projekt wspierający młodych adeptów kulinarnych w pierwszych krokach ich kariery zawodowej. Program obejmuje dwa główne zakresy działalności: program płatnych staży w Makro i cykl Mikserów Kulinarnych, których misją jest edukacja oraz umożliwienie spotkań młodzieży z najlepszymi polskimi szefami kuchni.

Partnerem ,,Szefa dla Młodych Talentów” jest prestiżowy, międzynarodowy przewodnik po najlepszych restauracjach, hotelach i produktach w Polsce - Żółty Przewodnik Gault & Millau Polska.


Źródło: Makro.pl – 15.02.2017


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji