Wtorek 23 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Łódzkie: Wojewódzki „Polski Producent...

Aktualności gastronomiczne


Łódzkie: Wojewódzki „Polski Producent Żywności 2017”


Dodano: 2017-03-28

Drukuj

Wyślij



Z oferty Manufaktury Cieleśnica (fot. facebook.com-manufakturacielesnica)


W Centrum Konferencyjno-Wystawienniczym MTŁ - podczas XXIII Targów Turystycznych „Na styku kultur” – wicemarszałek województwa łódzkiego  Artur Bagieński wręczył nagrody laureatom Wojewódzkiego Etapu Konkursu Polski Producent Żywności 2017, organizowanego pod patronatem marszałka województwa łódzkiego Witolda Stępnia.

W poszczególnych kategoriach nagrodzono następujących producentów:



• sery i inne produkty mleczne – Rolniczo-Pracownicza Spółdzielnia Mleczarska w Szczercowie za ser twarogowy półtłusty Klinek
• mięso świeże oraz produkty mięsne – GS „Samopomoc Chłopska” w Szadku za bekon zawijany gotowany
• warzywa i owoce (przetworzone i nie) – Feliksowy Dworek Adam Szadkowski za powidła śliwkowe z czosnkiem
• przetwory rybołówstwa, w tym ryby – PHU Sumex Krystyna Łukasik za leszcza wędzonego
• wyroby piekarnicze i cukiernicze – Zakład Cukierniczy R. Dybalski B. Dybalska za tort mango – wanilia z nutą gorzkiej czekolady
• oleje i tłuszcze (masło, margaryna, olej itp.) – PPH Klimeko Bogusław Klimczak za masło extra Klimeko
• inne produkty – Wojewódzki Związek Pszczelarzy za miód nawłociowy
• napoje (alkoholowe i bezalkoholowe) – Marek Kaczorowski Piwomar – Browar Koreb za piwo ciemne korzenne – Herbowe.

Dyplomy i statuetki dla finalistów (fot. cdr.gov.pl)

Spo
śród uczestników etapu wojewódzkiego wybrano także firmę Krucjata Smakiem Kacper Janicki, która uhonorowana została za kugel łódzki z gęsiną Nagrodą Marszałka Województwa Łódzkiego „Dla innowacyjnego producenta żywności”.

Producenci nominowani przez Kapitułę Wojewódzką wezmą udział w etapie ogólnokrajowym konkursu.


Źródło: Lodzkie.pl – 17.03.2017


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji