Piątek 19 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Pierwsza gala rozdania nagród The Best Chef...

Aktualności gastronomiczne


Pierwsza gala rozdania nagród The Best Chef Awards 2017 zakończona


Dodano: 2017-11-16

Drukuj

Wyślij


25 października w Reducie Banku Polskiego w Warszawie po raz pierwszy odbyła się gala rozdania nagród The Best Chef Awards. Wyróżnionych zostało aż dwóch szefów kuchni z Polski. Jednym z głównych partnerów wydarzenia była marka Debic.

Projekt powstał w 2016 roku, a jego celem jest zaprezentowanie sylwetek najlepszych kucharzy szerokiej publiczności zainteresowanej sztuką kulinarną. W założeniu miała to być również doskonała okazja do wzajemnego poznania się i wymiany doświadczeń.



Spośród 300 kandydatów, wybranych przez szefów kuchni, dziennikarzy, blogerów, fotografów oraz wszystkich głosujących przez Facebooka, wyłoniono najlepszych, do których powędrowały statuetki w następujących kategoriach:

The Best Chef 2017 - Joan Roca, ze słynnej katalońskiej restauracji El Celler de Can Roca,
The Best Chef Lady - Chantel Dartnall, szefowa kuchni w restauracji Mosaic w Pretorii (RPA),
The Best Chef FoodART - Atsushi Tanaka, japoński szef kuchni, prowadzący swoją restaurację w Paryżu,
The Best Chef Pastry - Roger van Damme, prowadzący w Antwerpii własną restaurację i cukiernię het Gebaar,
The Best Chef CityGourmet - Atelier Amaro Wojeciecha Amaro,
The Best Chef Rising Star - Rafał Koziorzemski z gdyńskiej restauracji Biały Królik.

Nagrodę w kategorii The Best Chef Pastry, Rogerowi van Damme, holenderskiemu mistrzowi cukiernictwa, prowadzącemu w Belgii własną restaurację i cukiernię, wręczył Marian Piórkowski, Sales Manager w Debic.

Jesteśmy zaszczyceni, że mogliśmy wręczyć nagrodę najlepszemu szefowi kuchni w kategorii cukiernictwa. Nasze produkty nie tylko podkreślają smak deserów, ale także stanowią doskonałą bazę do ich przygotowania. Wykorzystując śmietanki, masło czy bazy deserowe Debic, szefowie kuchni tworzą prawdziwe arcydzieła sztuki kulinarnej – mówi Marian Piórkowski, Sales Manager w Debic. Uwielbiamy inicjatywy takie jak The Best Chef Awards, dlatego zawsze chętnie je wspieramy – dodaje.

Po zakończeniu gali wręczania nagród goście mogli zobaczyć występ artystyczny oraz wziąć udział w wieczornym raucie.


***
Debic
– producent szerokiego asortymentu produktów nabiałowych, takich jak specjalistyczne śmietanki oraz śmietanki w sprayu, masła, gotowe do użytku bazy do deserów i inne rozwiązania. Debic stał się ekspertem w produktach nabiałowych dla piekarzy, cukierników, chocolatierów, szefów kuchni i firm cateringowych.

Producentem marki Debic jest FrieslandCampina, która stale kładzie nacisk na promowanie jakości i doskonalenia na każdym etapie swojej działalności (poczynając od karmienia krów i dbałości o ich dobrostan, poprzez udoskonalanie  w naturalny sposób receptur, kończąc na produkcji i zachowaniu najwyższych standardów podczas dostaw).


Źródło: CorePR.pl – 13.11.2017


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji