Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Jesienny bukiet smaków i opowieści o winie... | Aktualności gastronomiczne
Jesienny bukiet smaków i opowieści o winie Sławomira Chrzczonowicza
|
(fot. hotelediament.pl)
|
W dniu 06.12.2017 w Restauracji Atmosfera w Parku Hotelu Diament Zabrze o godzinie 18.00 odbędzie się spotkanie degustacyjne "Kuchnia i wino - jesienny bukiet smaków i opowieści o winie Sławomira Chrzczonowicza". Tematem przewodnim jest "Kuchnia Staropolska".
Na przystawkę Park Hotel Diament Zabrze przygotował oscypka grillowanego z konfiturą z malin oraz plastry wędzonej gęsi. Danie główne to comber z polskiej jagnięciny z pieczonym batatem z purée buraczanym i doskonała polędwiczka z sarny z rydzami w sosie winnym. Wszystko zakończone będzie deserem w postaci sernika z bryndzy i białej czekolady lub strudla z jabłkiem.
Degustację urozmaici spotkanie ze Sławomirem Chrzczonowiczem, podczas którego Goście będą mogli posłuchać tego wybitnego eksperta i znawcy win.
Serdecznie zapraszamy - konieczna rezerwacja miejsc!
Źródło: Hotele Diament.pl
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |