Czwartek 28 Marzec 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Nowa seria w publikacjach „Makro dla...

Aktualności gastronomiczne


Nowa seria w publikacjach „Makro dla gastronomii”


Dodano: 2018-01-16

Drukuj

Wyślij



Maciej Nowicki - Makro dla gastronomii (fot. makro.pl)


Sieć hurtowni Makro Polska rozpoczęła cykl wywiadów z najważniejszymi postaciami polskiej gastronomii. Rozmowy będą ukazywać się w comiesięcznych publikacjach „Makro dla gastronomii”. Nową serię zainicjował wywiad z Maciejem Nowickim – szefem kuchni Muzeum Pałacu Jana III w Wilanowie.

W styczniu 2018 roku swoją premierę miała publikacja „Makro dla gastronomii” w nowej, odświeżonej formie. Od teraz na okładkach publikacji co miesiąc będą gościć najlepsi szefowie kuchni w Polsce. Ponadto wewnątrz znajdą się wywiady z bohaterami danego numeru oraz skomponowane przez nich autorskie receptury na dania.



Na okładce styczniowego wydania zagościł Maciej Nowicki – szef kuchni Muzeum Pałacu Jana III w Wilanowie oraz lider programu Polskie Skarby Kulinarne, prowadzonego przez Makro Polska. W wywiadzie opowiada on m.in. o początkach swojej kariery w gastronomii, pasji historycznej oraz umiejętności łączenia w kuchni przeszłości i przyszłości. Podzielił się również przepisami na biankę z gruszką, figami i tłuczonymi pistacjami, kaczkę z suszonymi śliwkami, jelenia z żurawiną na selerze z karczochem czy pulpety jagnięce z marmoladą cebulową.

W publikacji „Makro dla gastronomii” zaprezentowano także m.in. aktualną ofertę handlową, promocje, nowości produktowe, porady,  wskazówki  oraz informacje o inicjatywach sieci hurtowni, takich jak program Szef dla Młodych Talentów, skierowany do młodych kucharzy, stawiających pierwsze kroki w karierze.


Źródło: Makro.pl - 14.01.2018


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji