Czwartek 25 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Kujawsko-Pomorskie: Nasza żywność na targach w...

Aktualności gastronomiczne


Kujawsko-Pomorskie: Nasza żywność na targach w Berlinie


Dodano: 2018-01-25

Drukuj

Wyślij



Kujawsko-Pomorskie na targach Grüne Woche w Berlinie (fot. z archiwum UMWKP)


Tradycyjnie, już po raz 25., nasz region bierze udział w Międzynarodowych Targach Rolno-Spożywczych Grüne Woche (Zielony Tydzień) w Berlinie. Te największe światowe targi żywności, rolnictwa i ogrodnictwa, o bardzo długiej tradycji, trwać będą do 28 stycznia. W dniu otwarcia (19 stycznia) nasze stoisko odwiedził wicemarszałek Dariusz Kurzawa.

O randze imprezy świadczy liczba wystawców i liczba odwiedzających, a także to, że zainteresowanie nią stale rośnie. Na 115 tysiącach metrów kwadratowych wystawia się ponad 1,5 tysiąca producentów, stoiska odwiedza 400 tysięcy gości. W styczniu w Berlinie spotykają się wytwórcy żywności z całego świata, którzy promują tu swoje marki i testują gusty konsumentów. Równolegle do wystaw, degustacji i pokazów kulinarnych odbywają się liczne seminaria i konferencje o tematyce rolniczej i ekonomicznej.

 

W tym roku Kujawsko-Pomorskie prezentuje się w Berlinie po raz 25. Z tej okazji gości stoiska podejmiemy jubileuszowym tortem.

Stoisko naszego regionu (hala 11.2, stoisko nr 115) na powierzchni 96 metrów kwadratowych obejmuje ekspozycję i promocję produktów tradycyjnych i żywności wysokiej jakości - m.in. owoców i warzyw oraz ich przetworów, wyrobów wędliniarskich, ryb, gęsiny i wyrobów cukierniczych. Prezentujemy też filmy i zdjęcia promujące walory turystyczne Kujaw i Pomorza.

W ramach regionalnej ekspozycji prezentują się:

    firma Marwit ze Złejwsi Wielkiej pow. toruński
    Fundacja Hodowców Polskiej Białej Gęsi z Wróbli pow. inowrocławski
    PPUH Kwiecińscy z Bożejewiczek pow. żniński
    Spiżarnia Kujawsko-Pomorska z Przysieka pow. toruński
    Polski Związek Wędkarski oddział Toruń



Źródło: Kujawsko-Pomorskie.pl – 19.01.2018
 


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji