Środa 24 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Maksymalne noty dla Miodu Pół na Pół

Aktualności gastronomiczne


Maksymalne noty dla Miodu Pół na Pół


Dodano: 2018-05-29

Drukuj

Wyślij



Cieszynski Miód - Certyfikat dla produktu Miód Pół na Pół (fot. docenpolskie.pl)


Jednym z produktów nagrodzonych podczas kwietniowej atestacji żywności jest Miód pół na pół. Propozycja ta zdobyła maksymalne noty (same „10”) za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny, dlatego też przyznano jej nie tylko godło promocyjne, ale również tytuł TOP PRODUKT.

Wyróżniony specjał pochodzi z asortymentu pasieki Cieszyński Miód. Laury programu „Doceń polskie” to kolejne potwierdzenie wysokiej jakości wyrobów tego producenta. Specjały tej marki wcześniej nagrodzono certyfikatem ,,Górolsko swoboda”, który potwierdza, że sygnowana nim żywność pochodzi od miejscowego producenta i jest wyjątkowa w kontekście do regionu. Pasieka zdobyła ponadto nagrodę w międzynarodowym konkursie produktu regionalnego.



Jak widać, Cieszyński Miód oferuje wyroby warte bliższego poznania. Poza miodami, pasieka proponuje także pyłek pszczeli, pierzgę oraz mleczko pszczele. Producent promuje również leczenie produktami pszczelimi (apiterapię), hoduje ponadto matki pszczele. Pasiekę tworzy obecnie ok. 30 uli produktywnych i 20 uli hodowlanych.

Nasze miody i produkty są pozyskane z miłości do pszczół – przekonuje pan Piotr, właściciel pasieki Cieszyński Miód, który pszczelarstwem zajmuje się od 8 lat, ale jego pasja rozpoczęła się znacznie wcześniej. – Już od dziecka podbierałem mamie cukier by karmić nim trzmiele -wspomina p. Piotr. – Cieszyński Miód powstał by promować nasz region, gdyż mało kto wie (,,Cudze chwalicie….’’), że mamy w Cieszynie dwa miody objęte przez Ministerstwo Rolnictwa jako produkty tradycyjne regionalne. Są to miód s Rapsu (rzepakowy ) oraz miód Lipowo- Spadziowy który występuje naturalnie w tym regionie – przypomina właściciel pasieki.

Odnotujmy, że atestacja podczas której nagrodzono Miód pół na pół miała miejsce 25 kwietnia br. w Sosnowcu. To była dwudziesta ósma atestacja w historii programu promocyjnego „Doceń polskie”.


Źródło: Doecenpolskie.pl – 17.05.2018


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji