ZAKWATEROWANIE Hotel posiada 23 komfortowo urządzone pokoje. Każdy pokój zapewni Państwu najwyższy komfort i wygodę. Do dyspozycji naszych Gości oddajemy: 1 pokój jednoosobowy Basic, 20 pokoi dwuosobowych Standard, 1 pokój dwuosobowy De Lux, 1 Apartament. Hotel dysponuje również pokojem dla osób niepełnosprawnych. Każdy pokój wyposażony jest w klimatyzację, telefon, telewizor LCD z szerokim wachlarzem programów, bezpłatny dostęp do Internetu Wi-FI, suszarkę do włosów.
Eleganckie i luksusowe pokoje, stonowane barwy ścian i piękne tapety oraz obrazy z motywami dawnego Słupska sprawią, że nasz Hotel będzie idealnym miejscem na noclegi i wypoczynek nad morzem. Funkcjonalność i piękno pokoi hotelowych pozwolą Państwu na udany i przyjemny pobyt. W cenę każdego pokoju wliczone jest śniadanie i możliwość skorzystania z sauny i jacuzzi. |
GASTRONOMIA Karczma Pod Kluką - Napis u wejścia głosi: "Jeżeli Państwu się u nas podobało, proszę powiedzieć o nas swoim przyjaciołom. Jeżeli kuchnia Państwu nie odpowiada, prosimy polecić nas swoim wrogom".
Karczma Pod Kluką to perła słupskiej gastronomii, ściąga już od 1969 r. najwybitniejszych smakoszy z różnych krajów. W sześciu księgach pamiątkowych zapisane są ich wrażenia smakowe i estetyczne. Karczmę nagrodzono Złotą Patelnią oraz wielokrotnie Srebrną, ponieważ w niepowtarzalnej atmosferze można poznać jedną z najdoskonalszych odmian sztuki kulinarnej. Wystrój lokalu o charakterze folklorystycznym i uprzejma obsługa
w strojach kaszubskich wspaniale komponują się z podawanymi potrawami kuchni regionalne i staropolskiej.
Polewka orzechowa, polewka smołdzińska, polewka kminkowa, schab po staropolsku, juki myśliwskie, zrazy zbójnickie, kwas chlebowy, a na deser gruszka po słowińsku - to tylko kilka wybranych pozycji z bogatej karty dań.
Do nietypowych staropolskich i regionalnych potraw dodawane są przyprawy i aromaty takie jak: mięta, bazylia, rozmaryn, tymianek, czosnek, macierzanka, śliwy suszone, miód oraz wino, które sprawiają, iż posiłki są doskonałą harmonią smaku, zapachu i barwy.
Karczma Pod Kluką posiada 130 miejsc i przyjmuje gości codziennie od godz. 10.00 do 22.00. Ponadto w sezonie letnim, do dyspozycji gości ogród ze 120 miejscami konsumpcyjnymi oraz stacjonarnym grillem.
Suszone kwiaty, zioła i stylowe meble tworzą swoisty klimat, dania kuchni staropolskiej i regionalnej przekonują, że jedzenie sprawi przyjemność za każdym razem.
Organizujemy przyjęcia weselne, imprezy okolicznościowe, bankiety, pikniki z możliwością pieczenia dzika, barana, prosiaka, itp. w karczmie lub w innym miejscu wskazanym przez klienta Wszystkie potrawy w naszej karczmie przygotowywane są na kuchni węglowej wg starych receptur. |