Strona główna » Aktualności hotelarskie ze świata » Hotel Metropole Monte-Carlo nawiązał współpracę z... | Aktualności hotelarskie ze świata
Hotel Metropole Monte-Carlo nawiązał współpracę z Karlem Lagerfeldem i Joelem Robuchonem
|
Basen w Hotelu Metropole Monte Carlo
|
Hotel Metropole w Monte Carlo zaprezentował wyniki swojej współpracy z Karlem Lagerfeldem. Projektant stworzył mural przy basenie, który został wyposażony w 18 szklanych paneli z wydrukowanymi starymi zdjęciami greckiego wybrzeża wraz z nałożonymi na nie wizerunkami jego modeli, odtwarzających rozmaite sceny inspirowane grecką literaturą.
Hotel Metropole Monte Carlo otwiera również trzecią restaurację Joela Robuchona, usytuowaną w wyjątkowym otoczeniu artystycznych dekoracji zaprojektowanych przez Lagerfelda. Restauracja zaoferuje zupełnie nową koncepcję kulinarną. Ten niesamowity duet, Robuchon i Lagerfeld, połączył swoje wysiłki dla zobrazowania hotelowej filozofii: prawdziwego symbolu luksusu i elegancji XXI wieku.
Otwarty w 2004 roku Hotel Metropole w Monte-Carlo został zaprojektowany przez światowej sławy architekta wnętrz Jacquesa Garcię, który stworzył pałac na miarę XXI wieku. Ten nowoczesny i elegancki hotel zawiera w sobie subtelne połączenie swojej chwalebnej przeszłości z akcentami śródziemnomorskimi.
Dzięki japońskiej restauracji Yoshi, kierowanej przez Jean-Claude Messanta, obiekt ten stał się dla amatorów sztuki kulinarnej prawdziwym gastronomicznym celem podróży, który trzeba bezwzględnie odwiedzić.
Oprócz Yoshi, hotel oferuje swoim lokalnym i międzynarodowym klientom Restaurację Joel Robuchon Monte-Carlo – szczycącej się 2 gwiazdkami Michelina - lobby bar, najbardziej tętniące życiem miejsce w całym Księstwie oraz restaurację przy basenie. Ośrodek Métropole ESPA Monte-Carlo dołączył do ograniczonego, ekskluzywnego kręgu "Leading Spas of the World” wkrótce po swoim otwarciu w 2006 roku, oferującego szeroki wachlarz zabiegów z wykorzystaniem nowoczesnych technologii, a także tradycyjnych zabiegów z całego świata.
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |