Strona główna » Aktualności hotelarskie ze świata » Innside by Melia uruchamia nowy hotel w...

Aktualności hotelarskie ze świata


Innside by Melia uruchamia nowy hotel w Dusseldorfie – MedienHafen


Dodano: 2013-09-27

Drukuj

Wyślij



Innside by Melia Dusseldorf MedienHafen, Niemcy


Innside by Melia, pionier stylowego modelu hoteli biznesowych w Niemczech zdobywającego przyczółki również w Wielkiej Brytanii, gdzie w 2014 roku otwarty zostanie hotel tej marki w Manchesterze, wprowadza na rynek trzeci  swój obiekt w Dusseldorfie, który wystartował w poniedziałek 16 września. Koncepcją marki jest zacieranie granic między biznesowymi, a lifestylowymi hotelami.

Kolorowy 17-piętrowy budynek, Colorium, składa się z ponad 2000 kolorowych szklanych paneli i jest jedną z architektonicznych atrakcji miasta, zaprojektowaną przez czołowego brytyjskiego architekta Williama Alsopa.

Hotel położony jest w najbardziej przyciągającej uwagę turystów części miasta, dawnego portu przemysłowego i terenu magazynowego, w dzielnicy MedienHafen okolonej słynnymi budynkami Gehry. Sam Dusseldorf znany jest jako Stolica Mody nad Renem.

134-pokojowy hotel obejmuje dziewięć apartamentów i zajmuje w budynku Colorium piętra od piątego do czternastego. Hotel otworzy swe wnętrza dla gości po zrealizowaniu trwającego dziewięć miesięcy, projektu nadzorowanego przez znanego hiszpańskiego projektanta wnętrz, Sansa Alvaro.



Za barwną fasadą znajdują się spokojne estetyczne wnętrza, utrzymane w tonacji czarno-biało-srebrnej z dominującą wyraźną linią. Pokoje są jasne, przestronne i wygodne, a także dobrze wyposażone w supernowoczesną technologię przeznaczoną głównie dla turystów biznesowych, którzy stanowić będą około 80% wszystkich klientów hotelu.

Wyjątkowe opcje gastronomiczne są cechą wszystkich obiektów marki Innside by Melia, w związku z czym z pewnością nie rozczarują takie hotelowe lokale, jak The View Skylounge, restauracja i bar na 16 piętrze. Lokal ten dysponuje panoramicznymi widokami na port i miasto i będzie zapewne miejscem przyciągającym miejscowych i zagranicznych turystów. Szef kuchni, Markus Streiber, pracujący dawniej w hotelach InterContinental i Movenpick, nominowany do nagrody Hospitality Career Award w 2010 roku, serwował będzie mieszankę  lokalnych i międzynarodowych potraw, zaskakując gości zachwycającymi, przepysznymi daniami,


Źródło: Melia Hotels International


Komentarze:

Sieć delikatesów Fauchon otworzy swój pierwszy hotel w Paryżu ...więcej»

Rotana podpisuje umowy na zarządzanie hotelami w Dubaju i Sarajewie ...więcej»

Radisson Blu melduje się w belgijskiej Brugii – Wenecji Północy ...więcej»

Bless Collection Hotels - nowa marka hiszpańskiej Palladium Hotel Group ...więcej»

Radisson Collection wita w swoim portfelu historyczny gruziński obiekt w Tsinandali ...więcej»

Jak perfekcyjnie przygotować łóżko – Konkurs housekeepingu 2011 na słanie łóżek ...więcej»

Szanghaj wita pierwszy hotel kapsułowy ...więcej»

Szwajcarskie szkoły hotelarskie najlepsze na świecie ...więcej»

Nazistowski hotel zamieni się luksusowy hotel ...więcej»

Najdroższy hotel na świecie znajduje się na Seszelach ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji