Strona główna » Aktualności hotelarskie ze świata » Innside by Melia uruchamia nowy hotel w... | Aktualności hotelarskie ze świata
Innside by Melia uruchamia nowy hotel w Dusseldorfie – MedienHafen
|
Innside by Melia Dusseldorf MedienHafen, Niemcy
|
Innside by Melia, pionier stylowego modelu hoteli biznesowych w Niemczech zdobywającego przyczółki również w Wielkiej Brytanii, gdzie w 2014 roku otwarty zostanie hotel tej marki w Manchesterze, wprowadza na rynek trzeci swój obiekt w Dusseldorfie, który wystartował w poniedziałek 16 września. Koncepcją marki jest zacieranie granic między biznesowymi, a lifestylowymi hotelami.
Kolorowy 17-piętrowy budynek, Colorium, składa się z ponad 2000 kolorowych szklanych paneli i jest jedną z architektonicznych atrakcji miasta, zaprojektowaną przez czołowego brytyjskiego architekta Williama Alsopa.
Hotel położony jest w najbardziej przyciągającej uwagę turystów części miasta, dawnego portu przemysłowego i terenu magazynowego, w dzielnicy MedienHafen okolonej słynnymi budynkami Gehry. Sam Dusseldorf znany jest jako Stolica Mody nad Renem.
134-pokojowy hotel obejmuje dziewięć apartamentów i zajmuje w budynku Colorium piętra od piątego do czternastego. Hotel otworzy swe wnętrza dla gości po zrealizowaniu trwającego dziewięć miesięcy, projektu nadzorowanego przez znanego hiszpańskiego projektanta wnętrz, Sansa Alvaro.
Za barwną fasadą znajdują się spokojne estetyczne wnętrza, utrzymane w tonacji czarno-biało-srebrnej z dominującą wyraźną linią. Pokoje są jasne, przestronne i wygodne, a także dobrze wyposażone w supernowoczesną technologię przeznaczoną głównie dla turystów biznesowych, którzy stanowić będą około 80% wszystkich klientów hotelu.
Wyjątkowe opcje gastronomiczne są cechą wszystkich obiektów marki Innside by Melia, w związku z czym z pewnością nie rozczarują takie hotelowe lokale, jak The View Skylounge, restauracja i bar na 16 piętrze. Lokal ten dysponuje panoramicznymi widokami na port i miasto i będzie zapewne miejscem przyciągającym miejscowych i zagranicznych turystów. Szef kuchni, Markus Streiber, pracujący dawniej w hotelach InterContinental i Movenpick, nominowany do nagrody Hospitality Career Award w 2010 roku, serwował będzie mieszankę lokalnych i międzynarodowych potraw, zaskakując gości zachwycającymi, przepysznymi daniami,
Źródło: Melia Hotels International
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |