Strona główna » Aktualności hotelarskie ze świata » Sukces gastronomiczny ciężarówek Four Seasons w...

Aktualności hotelarskie ze świata


Sukces gastronomiczny ciężarówek Four Seasons w 2013 zaowocuje nową akcją w roku 2014


Dodano: 2014-01-16

Drukuj

Wyślij



Ciężarówka gastronomiczna Four Seasons


Ciężarówki gastronomiczne Four Seasons Hotels and Resorts - FS Taste Truck, które objeżdżały w ubiegłym roku zachodnią części Stanów Zjednoczonych, zrobiły sobie przerwę na sezon zimowy, ale firma planuje ponownie uruchomić gastronomiczne trasy w roku 2014

Pierwsza oficjalna Ciężarówka Gastronomiczna Four Seasons, wyekwipowana i przygotowana do podróży z inicjatywy firmy Four Seasons Hotels and Resorts z siedzibą w Toronto w Kanadzie, wyruszyła w swą inauguracyjną trasę 16 września 2013 r. Długość jej  trasy wyniosła ponad 1000 mil (1609 km). Ciężarówka promowała firmę w ośmiu miejscach w trzech stanach. Były wśród nich m.in. Palo Alto, w Kalifornii i Santa Fe w Nowym Meksyku.

Więcej niż 7000 klientów cieszyło się daniami serwowanymi przez FS Taste Truck. Średnia cena pozycji w menu wynosiła 7,25 dolarów. Do najpopularniejszych dań należały: wołowe żeberka z wędzoną mozzarellą i rukolą w sosie salsa verde w Santa Barbara w Kalifornii; Quesadilla (rodzaj tortilli) z żeberkami wołowymi i kimchi (tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające się z fermentowanych lub kiszonych warzyw), sosem molcajete salsa, zieloną cebulą, kolendrą i rzodkiewką w Los Angeles, oraz zielony gulasz chile w Santa Fe.



FS Taste Truck część swoich wpływów przekazała na wsparcie organizacji charytatywnej walczącej z głodem - Chefs to End Hunger, która działa w hotelach, restauracjach i w innych lokalach gastronomicznych, zajmując się redystrybucją nadmiaru przygotowywanego jedzenia, na rzecz potrzebujących.

"Odzew na naszą akcję był zdumiewająco pozytywny," powiedział Guy Rigby, wiceprezes Four Seasons ds. gastronomicznych w Ameryce. "Nikt nie oczekiwał czegoś takiego ze strony Four Seasons, ale kiedy chętni próbowali ulicznego jedzenia przygotowywanego przez naszych kucharzy, sprzedawało się ono w okamgnieniu. (...). Ze względu na sukces akcji, pragniemy ją powtórzyć w innym regionie Stanów Zjednoczonych w 2014 roku."


Źródło: Four Seasons Hotels & Resorts


Komentarze:

Sieć delikatesów Fauchon otworzy swój pierwszy hotel w Paryżu ...więcej»

Rotana podpisuje umowy na zarządzanie hotelami w Dubaju i Sarajewie ...więcej»

Radisson Blu melduje się w belgijskiej Brugii – Wenecji Północy ...więcej»

Bless Collection Hotels - nowa marka hiszpańskiej Palladium Hotel Group ...więcej»

Radisson Collection wita w swoim portfelu historyczny gruziński obiekt w Tsinandali ...więcej»

Jak perfekcyjnie przygotować łóżko – Konkurs housekeepingu 2011 na słanie łóżek ...więcej»

Szanghaj wita pierwszy hotel kapsułowy ...więcej»

Szwajcarskie szkoły hotelarskie najlepsze na świecie ...więcej»

Nazistowski hotel zamieni się luksusowy hotel ...więcej»

Najdroższy hotel na świecie znajduje się na Seszelach ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji